Θεσσαλονίκη: Η πολύπλευρη πόλη που όλα τα χωράει και όπου τίποτα δεν αποκλείεται

Αν με ρωτήσεις ποια είναι η πόλη η οποία κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμά της στην καρδιά μου, που καθόρισε τη φοιτητική μου ζωή, που μου έδωσε πολλά και μεγάλα «μαθήματα» και έντονες συγκινήσεις, θα σου απαντήσω δίχως δεύτερη. Και θα σου πω ότι δεν είναι άλλη από τη νύμφη του Θερμαϊκού.

Είμαι σίγουρος πως αν έχεις σπουδάσει ή αν έχεις ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ. Ακόμη και αν έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που την επισκέφτηκες, μέσα σου αισθάνεσαι κάτι διαφορετικό όταν τη σκέφτεσαι. Διότι η Θεσσαλονίκη είναι vibe από μόνη της και αν την έχεις ζήσει έστω και μία φορά, μπορείς πάντα να νιώθεις τον παλμό της, εκείνη τη μαγική αίσθηση ότι εκεί όλα είναι πιθανά, πως στους δρόμους, τις γειτονίες και τα στέκια της τίποτα δεν αποκλείεται.

 

Untitled2

 

Όλες αυτές οι σκέψεις άρχισαν να κατακλύζουν τον νου μου όταν χθες το απόγευμα, την ώρα που σκρόλαρα μηχανικά στο Facebook, είδα στο timeline μου ένα βίντεο από τη νέα καμπάνια της μπύρας ΝΥΜΦΗ, που μας καλεί να «αγκαλιάσουμε» το διαφορετικό και η οποία ξεκινούσε έχοντας σε πρώτο πλάνο το δάσος του Σέιχ Σου, εκεί που ως φοιτητής είχα δώσει δεκάδες ραντεβού με την παρέα. Και τότε τα θυμήθηκα όλα. Θυμήθηκα τις γεύσεις, τους ανθρώπους, τις γειτονιές, τη διασκέδαση. Θυμήθηκα αυτήν την πολύπλευρη πόλη με τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που τα χωρούσε και τα χωράει όλα. 

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να οργανώσεις σύντομα ένα αξέχαστο καλοκαιρινό τριήμερο, ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη -και θα με θυμηθείς. Για την ώρα, ρίξε μία ματιά στους πέντε λόγους που η νύμφη του Θερμαϊκού θα έχει πάντα μία θέση στην καρδιά σου και θα σε βγάζει πάντα από τα νερά σου.

#1 Ένα γαστρονομικό «ταξίδι» γεμάτο αντιθέσεις που δένουν μαγικά

Ό,τι λαχταράς, στη Θεσσαλονίκη θα το φας. Και κάθε πιάτο θα σε «ταξιδεύει» σε άλλα μέρη, σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Βλέπεις, η Θεσσαλονίκη είναι ένα σταυροδρόμι διάφορων πολιτισμών, κάτι που βγαίνει και στις γεύσεις που θα απολαύσεις εκεί και οι οποίες όσο και αν διαφέρουν, με κάποιον τρόπο «δένουν» αρμονικά. Ναι, στη Θεσσαλονίκη τίποτα δεν αποκλείεται -ακόμη και στο φαγητό- και το μόνο που χρειάζεται για να «μπλεχτούν» και να έρθουν κοντά άνθρωποι διαφορετικοί, που με την πρώτη ματιά δεν έχουν κάτι κοινό, είναι ένα τραπέζι με μπύρα ΝΥΜΦΗ και ετερόκλητες γεύσεις!

 

Untitled3

 

#2 Κάθε μέρα είναι μια γιορτή που τα χωράει όλα χωρίς περιορισμούς

Στη Θεσσαλονίκη θα διασκεδάσεις -και μάλιστα πολύ. Το πώς θα διασκεδάσεις όμως, δεν χωράει περιορισμούς. Διότι στη συμπρωτεύουσα κάθε μέρα είναι μία γιορτή που τα χωράει όλα, όσο και αν διαφέρουν μεταξύ τους. Ναι, τη μία στιγμή θα χαλαρώνεις μες στη φύση, στο Σέιχ Σου, ενώ την άλλη θα χορεύεις στα Λαδάδικα τσουγκρίζοντας τα μπουκάλια με την μπύρα ΝΥΜΦΗ με γνωστούς και αγνώστους ή θα κάνεις όνειρα για το αύριο, την ώρα που θα περπατάς στην Παραλία της Θεσσαλονίκης. Το σίγουρο είναι πως στη νύμφη του Θερμαϊκού θα κάνεις νέες φιλίες και θα ανακαλύψεις νέους, διαφορετικούς κόσμους από την πρώτη έξοδο. Διότι όπως η μπύρα ΝΥΜΦΗ, έτσι και η Θεσσαλονίκη, «αγκαλιάζει» τη διαφορετικότητα με κάθε αφορμή και για να συμβεί αυτό, κάποιος φορές αρκεί ένα τσούγκρισμα! 

#3 Θα σε βγάζει πάντα από τα νερά σου, όσες φορές και αν την επισκεφτείς 

Τι και αν έχεις ταξιδέψει πάνω από πέντε φορές στην πολύπλευρη Θεσσαλονίκη ή αν έχεις μεγαλώσει εκεί; Με κάποιον μαγικό τρόπο, η Θεσσαλονίκη πάντα θα σε εκπλήσσει και θα σε βγάζει από τα νερά σου. Διότι στη νύμφη του Θερμαϊκού τίποτα δεν αποκλείεται. Γιατί; Ακριβώς επειδή πρόκειται για μία πόλη που χωράει και «αγκαλιάζει» όλους και όλα!

 

Untitled4 

 

#4 Το διαφορετικό είναι ο κανόνας και οι αντιθέσεις είναι must

Ό,τι και αν φοράς και όποιο και αν είναι το lifestyle σου, στη Θεσσαλονίκη θα νιώθεις άνετος κάθε λεπτό και κυρίως, θα κάνεις φιλίες και θα έρθεις κοντά με ανθρώπους, με τους οποίους φαινομενικά μπορεί να μην έχετε κανένα απολύτως κοινό στοιχείο. Διότι είναι μία πόλη στην οποία δεν υπάρχουν στερεότυπα. Είναι ένας προορισμός γεμάτος αντιθέσεις, που εδώ και εκατοντάδες χρόνια φιλοξενεί διαφορετικούς πολιτισμούς, όπου το διαφορετικό είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Με λίγα λόγια, στην αγκαλιά της Θεσσαλονίκης όλα και όλοι χωρούν και με κάποιον απρόσμενο τρόπο, όλοι ερχόμαστε κοντά. 

#5 Εκεί «γεννήθηκε» η αγαπημένη μας μπύρα 

Ένας ακόμη πολύ «δυνατός» λόγος που η Θεσσαλονίκη θα έχει πάντα μία θέση στην καρδιά μας, είναι το γεγονός ότι εκεί «γεννήθηκε» το 2019 η αγαπημένη μας μπύρα ΝΥΜΦΗ με τη χρυσαφένια όψη, που περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς λυκίσκους και παράγεται από 100% Μακεδονικό κριθάρι αειφόρου παραγωγής. Και αν είδες και εσύ τη νέα της καμπάνια, καταλαβαίνεις γιατί στη Θεσσαλονίκη «τίποτα δεν αποκλείεται» και γιατί η μαγεία της καθημερινότητας βρίσκεται σε ένα κάλεσμα, σε ένα κέρασμα. Ακόμη καλύτερα όμως, αντιλαμβάνεσαι ότι στη Θεσσαλονίκη η διαφορετικότητα αποτελεί την αφορμή να ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον και να ανακαλύπτουμε νέους, συναρπαστικούς κόσμους.

 

 

Πολύπλευρη, πολυπολιτισμική, συμπεριληπτική. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη και ακόμη και αν δεν καταφέρεις να ταξιδέψεις ως εκεί αυτό το καλοκαίρι, ξέρεις ότι μπορείς να νιώθεις τα vibes της όποτε θέλεις. Αρκεί να ανοίγεις μία παγωμένη μπύρα ΝΥΜΦΗ. Θα κλείνεις τα μάτια και από την πρώτη γουλιά θα μεταφέρεσαι από το Σέιχ Σου στα κάστρα και τους κήπους του Πασά της Άνω Πόλης και από τα Λαδάδικα μέχρι την Αριστοτέλους. Και στο τέλος, θα σηκώνεις το μπουκάλι με την μπύρα σου και θα τσουγκρίζεις για όλα εκείνα τα απρόβλεπτα και τα αταίριαστα, για όλες αυτές τις αντιθέσεις που τελικά, σας φέρνουν πιο κοντά. Διότι η Θεσσαλονίκη σε έχει μάθει ότι εκεί είναι η μαγεία! 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved