Ασίγαστες φωνές: Μία καμπάνια που θα σε πείσει να ακούσεις τη φωνή που σου λέει «τόλμα»

Σύμφωνα με ένα γνωστό ρητό, «ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα». Ωστόσο, κανείς από όσους χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο ρητό, θέλοντας να συμβουλεύσουν κάποιον άλλο, δεν μπαίνει στη διαδικασία να εξηγήσει σε εκείνον το πού και το πώς θα βρει την τόλμη να κάνει το πρώτο βήμα.

Κακά τα ψέματα. Όταν υπάρχει μέσα σου μία ιδέα που «ζυμώνεται» χρόνια, ένα φιλόδοξο όνειρο που έχει μείνει εδώ και καιρό ανεκπλήρωτο, ίσως διστάζεις μπροστά στο ενδεχόμενο να κυνηγήσεις την εκπλήρωσή του. Βλέπεις, έχεις περάσει τόσο χρόνο να το αναλογίζεσαι, να το σχεδιάζεις, να φαντάζεσαι πώς θα είναι η ζωή σου μετά από αυτό, που σε φοβίζει η ιδέα να προχωρήσεις.

Αν άκουγες όμως, τις φωνές όσων πραγματοποιήσαν τα όνειρά τους, τις φωνές που θέλουν να σιγοντάρουν την ασίγαστη φωνή που ζει χρόνια μέσα σου και σε σπρώχνει μπροστά, λέγοντάς σου «τόλμα», ίσως να αψηφούσες όσα σε καθηλώνουν και να έκανες την αρχή για ένα «ταξίδι» ζωής. Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, ότι έχεις κάνει το πρώτο βήμα. Τι χρειάζεσαι, για να το τολμήσεις;

Χρειάζεσαι έμπνευση από εμβληματικές προσωπικότητες που άκουσαν τις δικές τους ασίγαστες φωνές, που τόλμησαν και πλέον, το σπουδαίο έργο τους θα αντηχεί για πάντα στην αιωνιότητα. Και μέσα από τη νέα καμπάνια της μπύρας ΜΑΜΟΣ, «Ασίγαστες Φωνές», η οποία αποτελεί μία ωδή σε αυτούς τους ανθρώπους, να είσαι σίγουρος πως θα ακούσεις τα κατάλληλα λόγια, αυτά που θα σε σπρώξουν να τολμήσεις -επιτέλους- το πρώτο βήμα με πάθος.

mamos2 2
 

Οι φωνές που σε εμπνέουν να τολμήσεις το πρώτο βήμα προς το δικό σου «μονοπάτι»

Αλήθεια, πόσα τραγούδια θα είχαν μείνει για πάντα κλειδωμένα σε ένα συρτάρι ή πόσες ταινίες θα είχαν χαθεί, αν ο δημιουργός τους δεν είχε τολμήσει να κάνει το πρώτο βήμα, δηλαδή να εκτεθεί στο κοινό; Ναι, το πρωτόγνωρο μούδιασμα που ακολουθεί έπειτα από το πρώτο βήμα, είναι αναγκαίο και αντιστοιχεί σε αυτό που αφηγείται σχεδόν τρεμάμενη η φωνή της ηθοποιού Τζένη Καρέζη στη νέα καμπάνια της μπύρας ΜΑΜΟΣ: «Μόλις πάτησα το μυθικό αυτό σανίδι, άρχισα να λιώνω».

Ίσως κάπως έτσι να ένιωθε και η στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, όταν άσημη ακόμα προσέγγιζε τα «τέρατα» του λαϊκού τραγουδιού της δεκαετίας του ‘50, ελπίζοντας πως θα θελήσουν να ερμηνεύσουν τα ευρηματικά στιχάκια της. Τι την έσπρωξε να ξεπεράσει τον φόβο; Η σκέψη πως «εμείς τη δημιουργούμε τη μοίρα μας», μία σκέψη που στα τέλη του 19ου αιώνα οδήγησε και τον Πέτρο Μάμο σε ένα «ταξίδι» μακρινό και γενναιόδωρο, στον συναρπαστικό κόσμο της ζυθοποιίας.

 mamos3 2

Πάτα «play», λοιπόν, στο νέο βίντεο της μπύρας ΜΑΜΟΣ και άφησε τις ασίγαστες φωνές του Πέτρου Μάμου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, της Τζένης Καρέζη και του Θόδωρου Αγγελόπουλου, να σου δείξουν το συναρπαστικό μονοπάτι που σε καλεί! Μαζί με αυτούς υπάρχουν εκατομμύρια ακόμη καθημερινοί, αυθεντικοί ήρωες, όπως εσύ, καινοτόμοι και οραματιστές, καλλιτέχνες της ζωής, που ψάχνουν τον δικό τους δρόμο, μία αφορμή για να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι.

 

Ποιος ξέρει; Αν ο Πέτρος Μάμος δεν είχε ριχτεί με πάθος στο μεγάλο του όνειρο για τη δημιουργία της τέλειας μπύρας, αν η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου δίσταζε να μοιραστεί τα πρώτα της ποιήματα, αν η Τζένη Καρέζη είχε οπισθοχωρήσει στην επιθυμία της να γίνει ηθοποιός και αν ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος δεν είχε καταλάβει έγκαιρα πως «τόλμημα είναι οτιδήποτε επιχειρήσεις να κάνεις σε μία εποχή άχαρη», πόσες δυνατές στιγμές αληθινής συγκίνησης θα είχαμε στερηθεί;

Σίγουρα, η πολιτιστική μας κληρονομιά θα ήταν φτωχότερη. Σίγουρα οι συναντήσεις με την παρέα δεν θα ήταν το ίδιο απολαυστικές, αφού δεν θα είχαν τη γεύση από το ασίγαστο πάθος και το άπαυστο μεράκι του πιο πρωτοπόρου Έλληνα, διπλωματούχου ζυθοποιού, το οποίο έχει εμφιαλωθεί σε ένα μπουκάλι, αυτό της αγαπημένης μπύρας ΜΑΜΟΣ. Άλλωστε, το παράδειγμα του Πέτρου Μάμου είναι αυτό που θα σου θυμίζει πάντα πως, «όταν μία σκέψη γεννηθεί στον νου, το πρώτο βήμα τόλμα».

Και επειδή η μπύρα ΜΑΜΟΣ θέλει να εμπνέει κι άλλους ανθρώπους, μέσα από την σπουδαία πορεία και την ιστορία του ιδρυτή της, πραγματοποιεί ελπιδοφόρες συνεργασίες με micro-communities, δημιουργούς και επιχειρήσεις που έχουν το μεράκι και τη μαγιά, για να μετατρέψουν το πρώτο τους βήμα σε κάτι μεγαλύτερο. Κάπως έτσι, τους παρακινεί να αψηφήσουν τα «όχι» ή τις δεύτερες σκέψεις που σαμποτάρουν τη διαδρομή τους. Να τολμήσουν το όνειρό τους, όποιο και αν είναι αυτό, για να καταφέρουν να το κάνουν επιτέλους πραγματικότητα. 

Μάλιστα, μία από αυτές τις συνεργασίες πραγματοποιείται με το fashion brand Badila, ένα διαχρονικό brand ρούχων του Λευτέρη και της Άριας Μπαντήλα, το οποίο ήρθε αντιμέτωπο με τις τάσεις της μόδας, όμως, δεν πρόδωσε ποτέ το όραμά του.

Εξίσου σημαντική είναι και η συνεργασία της ΜΑΜΟΣ με το Hermina, ένα σύγχρονο brand τολμηρών κοσμημάτων, πίσω από το οποίο κρύβεται η ταλαντούχα Κωνσταντίνα Παντελούς, μία δημιουργός που επιδιώκει να κατασκευάζει θησαυρούς που από τους μεγαλύτερους περνούν στους νεότερους και έτσι καταρρίπτουν το φράγμα του χρόνου. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε τη συνεργασία με τον Μίλτο Κοντογιάννη και το interior design στούντιό του, Studio Materiality, έναν δημιουργικό χώρο ο οποίος επιδιώκει να φέρει την ομορφιά και τη διαφορετικότητα στους κατά τα άλλα μονότονους, επαναλαμβανόμενους αθηναϊκούς χώρους. 

 mamos4 2

Τι περιμένεις για να κάνεις το πρώτο, γενναίο βήμα; Τι περιμένεις για να κάνεις πραγματικότητα όλα αυτά που σου ψιθυρίζει εδώ και καιρό η ασίγαστη φωνή που ζει μέσα σου και σε παρακινεί να πας μπροστά; Υπάρχουν τόσα παραδείγματα σπουδαίων ανθρώπων, όπως ο Πέτρος Μάμος, τα οποία επιβεβαιώνουν πως ναι, όταν ζυμώνεται κάτι μέσα σου, μόνο για καλό μπορεί είναι, αρκεί να το τολμήσεις, να του δώσεις χώρο και υπόσταση. Αρκεί να προσπεράσεις τα «όχι», τον φόβο και τις αμφιβολίες, όλα τα εμπόδια που σε κρατάνε μακριά και δεν σε αφήνουν να ακολουθήσεις τα όνειρά σου, όσο φιλόδοξα ή μεγαλεπήβολα και αν είναι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved