Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καφέ που βρίσκεται πίσω από τον καφέ που ανυπομονείς να πιεις κάθε πρωί

Αν με ρωτήσεις τι είναι αυτό που μου δίνει δύναμη κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής ημέρας, θα σου πω δίχως δεύτερη σκέψη ότι πρόκειται για τον καφέ μου. Βλέπεις, μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι η χαρά βρίσκεται πράγματι στις λεπτομέρειες.

Με τα χρόνια κατάλαβα ότι οι μικρές, καθημερινές «ιεροτελεστίες» που απολαμβάνω, είναι εκείνες που με κάνουν να χαμογελώ και να ανυπομονώ για κάτι μες στην ημέρα, ακόμη και αν πρόκειται για μία συνηθισμένη Δευτέρα στην πόλη.

Μία από αυτές τις μικρές χαρές, λοιπόν, είναι ο καφές μου. Τον σκέφτομαι από την ώρα που χτυπά το πρώτο ξυπνητήρι. Για την ακρίβεια, η πρωινή στάση που θα κάνω στα everest της γειτονιάς μου για τον Special Arabica μου, είναι ένας καλός λόγος να σηκωθώ από το κρεβάτι. Όσο για τον μεσημεριανό freddo espresso από το single origin Exotic Hondura χαρμάνι που παραγγέλνω στο γραφείο, μου δίνει δύναμη να συνεχίζω να πληκτρολογώ ακατάπαυστα μέχρι αργά το απόγευμα.

Μπορεί, λοιπόν, να είμαι ένας αθεράπευτος coffee lover και να απολαμβάνω τον καφέ των everest από τότε που θυμάμαι τον ενήλικο εαυτό μου όμως, εκείνο που σίγουρα δεν γνώριζα είναι ότι πίσω από τον καφέ που επιλέγω εδώ και χρόνια, βρίσκεται ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καφέ!

everest2

Ένα «αστέρι» του καφέ που εγγυάται ότι η μέρα σου θα ξεκινήσει τέλεια

Ήταν μεσημέρι Δευτέρας στο γραφείο και ολοκληρώνοντας ένα ακόμη άρθρο, πήρα στα χέρια τον καφέ μου, ήπια μία γουλιά και έκανα ένα μικρό διάλειμμα, σκρολάροντας στα social media. Και τότε είδα την νέα καμπάνια των everest που παρουσίασε τον coffee expert, Σταύρο Λαμπρινίδη!

Το θέμα είναι, βέβαια, το εξής. Ότι ο ταλαντούχος Σταύρος Λαμπρινίδης δεν είναι μόνο «αστέρι» στο coffee making από το 1989. Είναι, επίσης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής και κριτής στον χώρο του καφέ, κατέχει παγκόσμιες διακρίσεις σε διαγωνισμούς και έχει βραβευτεί δυο φορές ως «Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καφέ». Πάνω από όλα όμως (κατά την άποψή μου τουλάχιστον), είναι ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση του προσωπικού των everest, καθώς και ο άνθρωπος που επιμελείται την προϊοντική κατηγορία του καφέ του brand!

Ναι, χάρη στην εμπειρία και τη δημιουργικότητά του, ο Σταύρος Λαμπρινίδης έγινε ο Head Barista Trainer των everest και όπως θα δεις στο νέο τηλεοπτικό σποτ του brand, στον χώρο του καφέ θεωρείται κάτι σαν celebrity -και όχι άδικα, θα σημειώσω.

 Μήπως «κρύβεις» και εσύ μέσα σου έναν πραγματικό coffee expert;

Στη δική μου περίπτωση, το να μάθω ότι πίσω από τον αγαπημένο μου καφέ βρίσκεται η τεχνογνωσία ενός expert στον χώρο, έκανε σίγουρα τη διαφορά. Ναι, κάθε φορά που απολάμβανα μία γουλιά από τον καφέ μου, καταλάβαινα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Είναι σημαντικό το να ξέρεις όμως, ότι πίσω από τον καφέ σου βρίσκεται ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καφέ. Για την ακρίβεια, κατά κάποιον τρόπο επιβεβαιώνει εσένα τον ίδιο και την επιλογή σου, αποδεικνύοντάς σου ότι είσαι ένας απαιτητικός γευσιγνώστης.

Αν το καλοσκεφτείς, επιλέγοντας κάθε μέρα το signature blend Special Arabica από κόκκους 100% Arabica με έντονο σώμα, ισορροπημένη γεύση, νότες από καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και πλούσιο άρωμα από εσπεριδοειδή και κακάο ή το single origin Exotic Honduras με εκλεπτυσμένη γεύση, επίγευση που διαρκεί, νότες bitter σοκολάτας και άρωμα μελιού και καραμελωμένης ζάχαρης, αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι και εσύ ένας coffee expert της σύγχρονης καθημερινότητας.

everest4

Στην πραγματικότητα, βέβαια, αυτό το έχεις «αποδείξει» εδώ και καιρό και συγκεκριμένα, από την πρώτη φορά που επισκέφτηκες ένα κατάστημα everest για τον καφέ σου και για ένα φρέσκο, φουρνιστό, τότε που ως φοιτητής στην Αθήνα, ήσουν πάντα στο «τρέξιμο».

Έκτοτε, λοιπόν, έμεινες εκεί και σταδιακά, έγινες coffee lover -και αυτό σίγουρα δεν ήταν τυχαίο. Διότι μην ξεχνάς ότι τα everest είναι η πρώτη αλυσίδα που προσέφερε στους πελάτες της τη δυνατότητα επιλογής χαρμανιών.

Την επόμενη φορά που θα κάνεις στάση στα everest για τον πρωινό καφέ σου ή θα πραγματοποιήσεις την παραγγελία σου από το γραφείο, λοιπόν, θυμήσου πως αυτός ο καφές και αυτές οι γεύσεις που απολαμβάνεις καθημερινά, δεν φτάνουν τυχαία σε εσένα: Έρχονται από τα χέρια experts, όπως του ταλαντούχου Σταύρου Λαμπρινίδη. Και για τους απαιτητικούς ουρανίσκους, όπως εγώ και εσύ, το στοιχείο αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά, όποιο χαρμάνι και αν επιλέξουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved