Κανένα bbq με φίλους δεν πήγε καλά χωρίς γυναίκες

Βρίσκονται στο επικέντρο του ανδρικού κόσμου και κάθε προσπάθεια για party χωρίς την παρουσία τους είναι σκέτη αποτυχία.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν χαρούμενους τους άνδρες. Μία μάζωξη για ποδοσφαιρικό αγώνα με αγκαλιά πιτόγυρα ή πίτσες (γιατί όχι και τα δύο. Στο φαγητό και τη Δημοκρατία δεν υπάρχουν διλήμματα) και δεκάδες κουτάκια μπύρας, λες και βρίσκεσαι σε διαμέρισμα του Μπουκόφσκι. Μία εξόρμηση για μπάνιο που προφανώς καταλήγει σε φαγητό σε ψαροταβέρνα. Μία έξοδος για τσιπουροκατάσταση και εν συνεχεία εκείνο το ένα ποτό που σε βρίσκει να βγαίνεις από το κλαμπόμπαρο στις 7:00 το πρωί με γυαλί ηλίου. Συνήθως οι μεγάλες ανδρικές στιγμές, εκείνες που συνδέουν την ιερή ανδρική φιλία, έχουν ως συνοδευτικό φαγητό και ποτό.

 

 

Και, μεταξύ μας, δεν υπάρχει κάτι που να συνδέει τόσο άψογα το φαγητό, το ποτό και την ανδρική φιλία και καλοπέραση, από ένα επιτυχημένο bbq. Το ψυγειάκι επιβάλλεται να είναι γεμάτο με μπύρες και ένα μπουκάλι τζιν για το σβήσιμο στο τέλος. Η πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά σημαντική για την ορθή λειτουργία του οργανισμού μας. Οπότε στην ψησταριά θα πρέπει να πέσουν λουκάνικα, πανσέτες, κοτόπουλα, χοιρινό, οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Η σαλάτα μπαίνει στη μέση για να γλιστρήσει λίγο το κρέας αλλά κάτι λείπει ακόμα.

Δεν μπορεί να είναι η ιδέα μου. Αισθάνεσαι κι εσύ πως κάτι δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχουν συζητήσεις που οι άνδρες μπορούν να τσακώνονται αιωνίως. Μπάλα, πολιτική, ρούχα, αμάξια. Όλοι έχουν τις προτιμήσεις τους. Αλλά εκεί που δεν χωρούν οπαδικά είναι στο θέμα «γυναίκα». Εκείνη η παρουσία που βρίσκεται στο επίκεντρο του ανδρικού κόσμου. «Αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν σημασία», είχε πει κάποτε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Εμείς μπορεί να μην ξέρουμε τι σημαίνει «όλα τα λεφτά του κόσμου» αλλά ακόμη και με τα λιγότερα που έχουμε, γνωρίζουμε ότι δεν έχουν καμία αξία αν δεν υπήρχαν γυναίκες.

 

 

Ο φόβος του bbq να καταλήξει σε ΚΨΜ

Ναι χρειάζεσαι εκείνες τις στιγμές που θέλεις να τις περάσεις με τους φίλους. Να μιλήσεις πιο άνετα, να κάνεις μια ανδρική κουβέντα που γνωρίζεις ότι δε θα σε παρεξηγήσουν αλλά αντιθέτως θα σε καταλάβουν. Αλλά ο φόβος να καταλήξει όλο αυτό σε ΚΨΜ είναι ορατός. Η απόσταση ανάμεσα σ’ ένα πετυχημένο party και ένα φιάσκο που θυμίζει τις εποχές που η απόλυτη λιχουδιά ήταν η μηλόπιτα Στεργίου, είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Είναι εκείνη η προσοχή στο κενό που σου επισημαίνουν στον ηλεκτρικό αλλά εσύ φοράς ακουστικά και κάποτε θα βρεθείς με το ένα πόδι ανάμεσα από τον συρμό και την αποβάθρα.

Οι γυναίκες ομορφαίνουν τον χώρο. Δεν χρειάζεται να καταλήξει κάπου όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν σκεφτόμαστε μια βραδιά αχαλίνωτου σεξ. Εξάλλου μετά από τόσο κρέας και ποτό, το πιθανότερο είναι να σε πάρει ο ύπνος. Αλλά το φλερτ είναι μία απαραίτητη συνθήκη. Ο αέρας που φέρνει μία γυναίκα στον χώρο είναι αξεπέραστη και ανίκητη. Εκείνο το δροσερό καλοκαιρινό αεράκι που αποτελεί ευλογία στον καύσωνα. Οι γυναίκες έχουν την ικανότητα και τη συναισθηματική ευφυΐα να πηγαίνουν την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω. Μία συζήτηση μαζί τους αρκεί για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Τα πέπλα ανασηκώνονται και η ματιά σου γίνεται πιο ευθυτενής.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείς να οργανώσεις ένα bbq ή party με φίλους οφείλεις να καλέσεις το crush και τις φίλες της. Είναι το πιο αποφασιστικό βήμα για να μην πάει η βραδιά άκλαφτη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved