Η καθιερωμένη «ιεροτελεστία» του ούζου ξεκινά τη στιγμή που η παρέα τσουγκρίζει τα ποτήρια της

Όπως κάθε παρέα που σέβεται τα μέλη της, έτσι και η δική μου έχει καθιερώσει τα δικά της στέκια και inside jokes, τις δικές ξεχωριστές «ιεροτελεστίες». Και όλες αυτές οι παρεΐστικες παραδόσεις, είναι οι αφορμές για να έρχομαι ακόμη πιο κοντά με τους φίλους μου, να μοιράζομαι μαζί τους στιγμές ανεμελιάς, να κάνουμε μαζί σχέδια και όνειρα για το μέλλον, ενώ καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, γύρω από ένα τραπέζι με εκλεκτούς μεζέδες.

Και αν υπάρχει μία «ιεροτελεστία» που έχει την «τιμητική» της, ειδικότερα τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού, αυτή είναι η απολαυστική «ιεροτελεστία» του ούζου, μία συνήθεια που πλέον έχουμε αναγάγει σε λατρεία, διότι φέρνει στην επιφάνεια την πιο ανέμελη εκδοχή μας. Βλέπεις, μία αυθεντική ουζοκατάσταση με την παρέα είναι η απόδειξη πως δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα για να περάσεις καλά. Αρκούν οι κολλητοί σου και ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σου Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

«Και τι πρέπει να περιλαμβάνει μία ουζοκατάσταση για να είναι αυθεντική και απολαυστική;», θα με ρωτήσεις. Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα για την «τελετουργία του ούζου».

#1 Στην αυθεντική «ιεροτελεστία» του ούζου δεν χωράνε κανόνες

Αρχικά, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Κανόνες και ούζο δεν χωράνε στο ίδιο τραπέζι, καθώς το συγκεκριμένο απόσταγμα έχει δημιουργηθεί για να μας συντροφεύει σε πιο χαλαρές και ξέγνοιαστες περιστάσεις. Μπορεί το «εθνικό μας ποτό» να μας προτείνει έναν δικό του, ιδιαίτερο τρόπο για να το απολαμβάνουμε όμως, αυτός δεν είναι δεσμευτικός, αλλά προαιρετικός για όποιον επιθυμεί να τον ακολουθήσει. 

Ναι, με νερό ή με πάγο, το ούζο είναι καλύτερο από ό,τι σκέτο, ενώ η σταδιακή αλλαγή της θερμοκρασίας απελευθερώνει τα μοναδικά αρώματα και την ασυναγώνιστη γεύση του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, τα οποία οφείλονται στις πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και στην 100% διπλή απόσταξη, που πραγματοποιείται μέσα σε παραδοσιακούς, χάλκινους άμβυκες.

 

Untitled2

 

#2 Ο πιο ανυπόμονος είναι αυτός που σερβίρει την υπόλοιπη παρέα

Το ούζο είναι απολαυστικό επειδή το μοιράζεσαι με ανθρώπους που αγαπάς, για αυτό και οι… ειδικοί συστήνουν να πίνεται πάντα με παρέα. Συνήθως, ο πιο ανυπόμονος είναι αυτός που αναλαμβάνει οικειοθελώς να προετοιμάσει τη φάση και να σερβίρει την παρέα, πριν φτάσουν ακόμη οι πρώτοι μεζέδες στον τραπέζι και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συζητούν ακατάπαυστα για πολιτική, ποδόσφαιρο και καλοκαιρινές διακοπές. 

Αν είσαι εσύ, λοιπόν, ο ανυπόμονος της παρέας, αυτός που δεν βλέπει την ώρα να γευτεί την πρώτη γουλιά από το αγαπημένο του απόσταγμα, να ξέρεις πως το ούζο σερβίρεται σε μακρόστενο ποτήρι. Πρώτα βάζεις το νερό και έπειτα τον πάγο, ώστε να αποφύγεις τη δημιουργία κρυστάλλων.

 

Untitled3

 

#3 Η ιδανική περίσταση επιβάλλει λιακάδα και χαλαρή διάθεση

Παρότι δεν υπάρχει ιδανική περίσταση για να μοιραστείς με την παρέα σου τη διαχρονική απόλαυση που σου προσφέρει το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, είναι αλήθεια πως οι λιακάδες, εντός αλλά και εκτός καλοκαιριού, σου δημιουργούν μία χαλαρή, ανέμελη διάθεση η οποία σε εμπνέει να συναντήσεις τους κολλητούς σου, για να τσουγκρίσετε τα ποτήρια σας. 

Οι ηλιόλουστες ημέρες του έτους, αυτά τα μικρά καλοκαίρια που σε βρίσκουν σε μπαλκόνια και ταράτσες φίλων, σε συναυλίες κατάμεστες από κόσμο, σε υπαίθρια φεστιβάλ και κρυμμένα παραλιακά ταβερνάκια, είναι οι παρεΐστικες περιστάσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν πως όταν έχει ήλιο, έχει πάντα και Πλωμάρι.

 

Untitled4

 

Να θυμάσαι, λοιπόν, πως αν θέλεις να δώσεις σε κάθε ουζοκατάσταση με τους φίλους σου, την αυθεντική γεύση που πραγματικά της αναλογεί, το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου είναι μία διαχρονική επιλογή με την ιδανική περιεκτικότητα αλκοόλ, η οποία διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητα, την ευκολόπιοτη και ισορροπημένη γεύση του. Για αυτό, άλλωστε, είναι το ούζο που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην πρώτη θέση και στην καρδιά, Ελλήνων αλλά και ξένων καταναλωτών. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved