Mexi-style bowls, frozen margaritas και churros: Το πιο λαχταριστό μενού σε περιμένει στο Ancho

Πέμπτη απόγευμα και λίγο πριν κλείσω την πόρτα του γραφείου, εμφανίζεται στην ομαδική συνομιλία με τους κολλητούς στο Messenger η καθιερωμένη ερώτηση: «Πού θα φάμε μετά;».

Βλέπεις, τα τελευταία χρόνια για εμάς η Πέμπτη είναι η νέα Παρασκευή και το after work ραντεβού για φαγητό, αποτελεί ένα ritual που δεν θέλουμε να χάνουμε. Θα κάνουμε catch up για τα νέα της εβδομάδας, θα μιλήσουμε για τις σχέσεις μας, θα πούμε και για το γραφείο.

Τον τελευταίο καιρό, βέβαια, η υπόθεση «after work food meeting» έχει αρχίσει να περιπλέκεται. Διότι ο ένας έγινε vegetarian, o άλλος προσέχει τη διατροφή του ενόψει καλοκαιριού και εγώ, δεν θέλω περιορισμούς στο φαγητό. Τα βάλαμε κάτω, λοιπόν, και στο τελευταίο μας foodie ραντεβού, το βράδυ μας βρήκε στο Ancho στην Κηφισιά.

Το Mexican food spot της πόλης που θα σας καλύψει και με το παραπάνω

Αγαπημένο Mexican street food spot της πόλης για εμάς που αγαπάμε τη μεξικάνικη κουζίνα και το οποίο πλέον, μετρά έξι καταστήματα. Διότι πέρα από την Κηφισιά, Ancho υπάρχει τώρα στο κέντρο της Αθήνας, το Μαρούσι, τη Γλυφάδα, το Χαλάνδρι και το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Εκεί σε περιμένει η απόλυτη Do It Yourself εμπειρία μέσα από ένα μενού απλό, πιστό στον street χαρακτήρα των Ancho, αλλά και στην αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα που αποτελεί και την πηγή έμπνευσής του. Το ιδιαίτερο αυτό concept σου επιτρέπει να συνθέσεις το φαγητό σου, με τα υλικά που εσύ θέλεις. Φυσικά όμως, για τους πιο αναποφάσιστους υπάρχουν και οι λαχταριστές προτάσεις του σεφ!

Το καλό με το Ancho, λοιπόν, δεν είναι μόνο ότι έχει στο μενού του ό,τι καλύτερο από τη μεξικάνικη κουζίνα, αλλά πως προσφέρει επιλογές που μπορούν να καλύψουν όλη την παρέα. Από τον vegan, μέχρι τον fitness freak και τον λάτρη των γλυκών. 

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αγαπάς τη Mexican cuisine ή θέλεις να τη δοκιμάσεις, συνέχισε να διαβάζεις, για να πας προετοιμασμένος στο Ancho.

 

ANCH2

 

Τι να επιλέξεις αν είσαι ο fitness maniac της παρέας

Αν το μενού σου θέλεις να αποτελείται κατά βάση από έναν θρεπτικό συνδυασμό πρωτεΐνης και λαχανικών, πάντα μαζί με μερικούς υδατάνθρακες για έξτρα ενέργεια, τότε πρέπει να δοκιμάσεις τα Mexi-style bowls. Διότι απλούστατα θα σου συστήσουν την απολαυστική πλευρά του healthy eating.

Τι θα παραγγείλεις; Οι επιλογές είναι πολλές. Από Fajita bowl με καστανό ρύζι, πολύχρωμες πιπεριές και κρεμμύδι, ψητό κοτόπουλο, τυρί Monterey Jack, chipotle mayo, guacamole και pico de gallo, μέχρι λαχταριστό Barrio bowl -που διαφέρει από το Fajita bowl, σε ό,τι αφορά στο καλαμπόκι adobo, το μωβ λάχανο και το honey και mustard dressing, που περιέχει.

Αν, βέβαια, προσέχεις τη διατροφή σου και αγαπάς τις spicy γεύσεις, δοκίμασε το Chipotle shrimp bowl με καστανό ρύζι, spicy γαρίδες, pico de gallo, μωβ λάχανο, μαρούλι, lime και chipotle mayo ή το Pollo dorada bowl με καστανό ρύζι, chicken asada, avocado, μωβ λάχανο, pico de gallo, chili pepper chutney, nacho strips, μαρούλι και honey mustard dressing.

Όσο για εσένα που είσαι ένας αθεράπευτος meat lover, υπάρχει το χορταστικό αλλά ελαφρύ Barbacoa crunchy bowl, με μεξικάνικο ρύζι, black beans, barbacoa, καλαμπόκι adobo, fajita veggies, pico de gallo, τυρί Monterey Jack και nacho strips. Και φυσικά, μία frozen margarita αξίζει να την πιεις μαζί με το Mexi-style bowl σου.

anch1

 

Είσαι vegetarian ή επιμένεις στις κλασικές και διαχρονικές επιλογές;

Είτε είσαι vegan, είτε vegetarian, επιλογές για να γευτείς τη μεξικάνικη κουζίνα στην πιο απολαυστική εκδοχή της υπάρχουν στο Ancho. Και ένα must-try vegan dish είναι το Chili con soya. Με ολόφρεσκο κιμά από σόγια με μυρωδικά και μαύρα φασόλια, είναι μία επιλογή που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι, με τον πιο tasty τρόπο.

Σε κάθε παρέα, βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι επιμένουν σε πιο κλασικές επιλογές. Αν ο κολλητός σου είναι ένας από αυτούς, λοιπόν, μπορείς να του προτείνεις να παραγγείλει μία Caesar salad στη μεξικάνικη εκδοχή της. Είμαστε σίγουροι πως θα εκτιμήσει τη Caesar Mexicana του Ancho με mesclun, ψητό κοτόπουλο, καλαμπόκι, Caesar σως, nacho strips και τυρί Monterey Jack.

Για εσένα που θέλεις να είσαι εναλλακτικός και στο φαγητό

Η αλήθεια είναι πως όσο πλούσιο και αν είναι ένα μενού, δεν μπορεί να ικανοποιήσει στο έπακρο τον καθένα μας, ειδικότερα εκείνους που έχουν πολύ συγκεκριμένες διατροφικές προτιμήσεις. Ένας ακόμη λόγος που θέλουμε να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στο Ancho, λοιπόν, είναι το ότι μας δίνει τη δυνατότητα να «χτίζουμε» ένα πιάτο με βάση ό,τι ακριβώς λαχταράμε.

Βλέπεις, έχεις την επιλογή του… Do It Yourself, αν το επιθυμείς. Δηλαδή, μπορείς να επιλέξεις τη βάση της αρεσκείας σου, τα βασικά υλικά και τις σάλτσες που προτιμάς, ώστε να έρθει στο τραπέζι σου ένα απολαυστικό πιάτο, «κομμένο και ραμμένο» για εσένα.

 

anch3

 

Αν αγαπάς τα γλυκά, η μεξικάνικη κουζίνα σου έχει πολλές εκπλήξεις

Πιθανότατα τα γλυκά δεν είναι τα πρώτα που έρχονται στον νου σου, όταν σκέφτεσαι τη μεξικάνικη κουζίνα. Αν έχεις ταξιδέψει στην Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Λατινική Αμερική όμως, γνωρίζεις πως τα churros είναι «μαγεία» και στο Ancho θα τη γευτείς.

Δοκίμασε να μετατρέψεις τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες και γεύσεις -και θα μας καταλάβεις: Λαχταριστά, τραγανά churros, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα που φτάνουν στο στόμα σου, αφού έχουν βουτηχτεί σε ελαφρώς spicy Mayan σοκολάτα και dulce de leche!

 

anch4

 

Για εμάς, εκείνο το foodie ραντεβού στο αγαπημένο μας Mexican spot στην Κηφισιά την περασμένη Πέμπτη, μας βρήκε γύρω από ένα τραπέζι με frozen margaritas, μεξικάνικες μπύρες, Mexi-style bowls, tacos και churros. Και για μία ακόμη φορά, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η μεξικάνικη κουζίνα θα συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά τους ουρανίσκους μας, όσα πιάτα της και αν έχουμε δοκιμάσει.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved