Οι παρεΐστικες εμπειρίες που θα κάνουν την άνοιξη την αγαπημένη σας εποχή

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσες διαφορετικές απαντήσεις θα υπήρχαν σε ένα ανδροκρατούμενο τραπέζι, στο ερώτημα «τι σημαίνει άνοιξη για εσένα;». Κάποιοι μάλλον θα απαντούσαν πως η άνοιξη δεν είναι η εποχή τους. Άλλοι πάλι θα κοιτούσαν γύρω τους αδιάφοροι. Στην πραγματικότητα όμως, όλοι μας αγαπάμε την άνοιξη. Διότι μας φέρνει ένα «βήμα» πιο κοντά στο καλοκαίρι, γιατί μας ανεβάζει τη διάθεση, γιατί μας δίνει πολλές αφορμές για ραντεβού για τσίπουρο με την παρέα. Και αυτός ίσως είναι ο δικός μας αγαπημένος λόγος, που μας έχει αναδείξει σε spring lovers.

Βλέπεις, είτε βρεθείς στη συναυλία της πιο πολυσυζητημένης μπάντας, είτε στο αγαπημένο σου τσιπουράδικο στην Αθήνα, ακόμη και σε μια ψαροταβέρνα δίπλα στο κύμα ή παρακολουθώντας το ντέρμπι της Κυριακής με όλη την παρέα στο σπίτι, ένα είναι το σίγουρο: Όταν ο καιρός είναι καλός, όταν έχεις γύρω σου τους κολλητούς σου και όταν στα ποτήρια σας υπάρχει το αγαπημένο σας μονοποικιλιακό τσίπουρο Δεκαράκι, όλα γίνονται ξαφνικά καλύτερα. Και κάθε γουλιά σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής, που οι ανέμελες στιγμές με την παρέα, η επαφή με την παράδοση και η αφορμή για bonding με τους κολλητούς, είναι όλα όσα περιμένεις να ζήσεις.

Ιδού, λοιπόν, τρεις εμπειρίες που αποδεικνύουν πως η άνοιξη είναι η εποχή των αντρών -και το λέμε εκ πείρας!

 

dekaraki2

 

Παρεΐστικες εμπειρίες, πικ-νικ και workout δίπλα στη φύση 

Προτού συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το κείμενο, θέλω να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να μου απαντήσεις στην εξής απορία: Πόσες φορές έχεις πει με τους κολλητούς σου να ξεκινήσετε όλοι μαζί ένα χόμπι, να οργανώσετε ένα φιλικό 5x5 στο γηπεδάκι της γειτονιάς ή να πάτε για τρέξιμο σε ένα από τα πάρκα της πόλης όμως, πάντοτε κάτι προκύπτει και το συγκεκριμένο εγχείρημα μπαίνει σε παύση; Άσε το μέτρημα, διότι είμαι σίγουρος ότι θα το χάσεις! 

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν αυτήν την άνοιξη αξιοποιούσες τις ηλιόλουστες ημέρες και την ανεβασμένη σου διάθεση, βάζοντας στο πρόγραμμα outdoor workouts και εμπειρίες δίπλα στη φύση με την παρέα; 

Αν ακόμη δεν βρίσκεις κάτι να σε παρακινήσει να σηκωθείς από τον καναπέ σου, σκέψου πως το μεσημέρι της Κυριακής μετά το παρεΐστικο workout, θα σε βρει σε ένα αυτοσχέδιο πικ-νικ στη φύση ή σε ένα «ψαγμένο» ταβερνάκι μαζί με τους φίλους σου, να απολαμβάνετε μεζέδες και να τσουγκρίζετε τα ποτήρια σας με το αγαπημένο σας μονοποικιλιακό τσίπουρο Δεκαράκι.

 

dekaraki3

 

Εξορμήσεις εκτός πόλης για να αφήσεις πίσω το στρες και τα emails

Όσο και αν αγαπάς την πόλη, όσο και αν σου αρέσει να θεωρείσαι ένας «αθεράπευτος» urban lover, είμαι σίγουρος πως δεν έχεις μετανιώσει για τις «αποδράσεις» που έχεις πραγματοποιήσει από το «κλεινόν άστυ» ή για όλες εκείνες τις φορές που προτίμησες να πας στο χωριό, αντί να μείνεις στην Αθήνα για bar hopping.

Οι εξορμήσεις εκτός πόλης είναι απαραίτητες, ειδικότερα για εμάς που η καθημερινότητά μας «τρέχει» με απίστευτα γρήγορες ταχύτητες. Είναι οι ευκαιρίες μας να ρίξουμε για λίγο τους ρυθμούς και να έρθουμε σε επαφή με τη φύση. Είναι οι αφορμές που ψάχνουμε για να ζήσουμε για λίγο χωρίς άγχος, χωρίς emails και ειδοποιήσεις στα κινητά. 

Αυτήν την άνοιξη, λοιπόν, φρόντισε να δίνεις περισσότερα ραντεβού εκτός πόλης με την παρέα και βάλε στόχο να επισκεφτείς όσα περισσότερα επαρχιακά, παραθαλάσσια ή ορεινά ταβερνάκια μπορείς. Και τη στιγμή που θα έχεις γύρω σου τους φίλους σου και στο κέντρο του τραπεζιού το μονοποικιλιακό τσίπουρο Δεκαράκι, θυμήσου πως τελικά, η ευτυχία «κρύβεται» πράγματι στις απλές στιγμές της ζωής.

Είτε πας στο Ναύπλιο, την Αίγινα ή τη Λίμνη Δόξα, είτε επιλέξεις το εκρηκτικό Μοσχάτο, την αρχοντική Μαλαγουζιά ή τον αρμονικό Ροδίτη Αλεπού από την οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων που σου φέρνει το Δεκαράκι, να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις κάνει ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σου και κυρίως, ότι θα επιστρέψεις στην πόλη με άλλη ενέργεια και με περισσότερη όρεξη για urban περιηγήσεις.

Ραντεβού στο μπαλκόνι για το απαραίτητο catch up για όλους και για όλα 

Οι αντρικές συζητήσεις μπορεί να «κρύβουν» πολλούς θησαυρούς. Και αυτό είναι κάτι που πιθανότατα έχεις αντιληφθεί με τα χρόνια, έπειτα από τόσα ραντεβού με τους κολλητούς, μετά από όλα όσα έχετε περάσει μαζί και κυρίως, ενώ μεγαλώνετε και παραμένετε πάντα ο ένας δίπλα στον άλλον. Και επειδή η άνοιξη είναι μία εποχή που μας εμπνέει περισσότερο να σηκωθούμε από τους καναπέδες, να είμαστε λίγο πιο social, να θέλουμε να ζήσουμε στο έπακρο τις στιγμές μας, μήπως να αρχίσεις να δίνεις περισσότερα ραντεβού με την παρέα; 

Δεν χρειάζεται να πας μακριά για να βάλεις στο καθημερινό ή το εβδομαδιαίο πρόγραμμα τους κολλητούς. Σκέψου για παράδειγμα το μπαλκόνι ή την αυλή σου. Με μερικές προσθήκες και αλλαγές, θα μπορούσαν να γίνουν εύκολα τα ανοιξιάτικα places to be για την παρέα. Τα «στέκια» εκείνα όπου θα καταστρώσετε τα καλοκαιρινά σας σχέδια ή θα οργανώσετε το φετινό island hopping στις Κυκλάδες, την ώρα που θα απολαμβάνετε το αγαπημένο σας μονοποικιλιακό απόσταγμα. Και ό,τι άλλο σας απασχολεί, θα το μοιραστείτε και αυτό, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια σας με το Δεκαράκι στα καλύτερα που θα έρθουν. 

 

dekaraki4

 

Αν πίστευες, λοιπόν, ότι η άνοιξη δεν είναι η εποχή των ανδρών, ώρα να αναθεωρήσεις. Και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να τη ζήσεις στο έπακρο, είναι να μην αφήνεις τις ευκαιρίες για ραντεβού με την παρέα να «γλιστρούν» από τα χέρια σου. Μήπως σε «ψήσαμε» να στείλεις στην ομαδική συνομιλία με τους κολλητούς στο Messenger και να οργανώσεις μία συνάντηση δίπλα στο πράσινο ή τη θάλασσα για Δεκαράκι αυτήν την Κυριακή; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved