Το Jack Daniel’s επιστρέφει με ηλικίες 10 και 12 ετών

Η νέα age-statement σειρά φέρνει μαζί της μερικές πολύ ενδιαφέρουσες νότες.

Τα Jack Daniel’s 10 και 12 ετών,  είναι οι πιο πρόσφατες limited εκδόσεις της σειράς Jack Daniel's Aged Series, που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι με το πρώτο 10χρονο παλαιωμένο whisky της μάρκας μέσα σε περισσότερο από 100 χρόνια.

Τα βαρέλια ξεκινούν από το πιο υψηλό επίπεδο των rickhouses όπου στοιβάζονται, δεν μετακινούνται καθόλου και στη συνέχεια αλλάζουν θέση μετά το πέρας των οκτώ ετών. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι το νέο 10αρι προέρχεται από τελείως διαφορετικά batches, ημερομηνίες παραγωγής και barrel houses σε σχέση με την εμφιάλωση της περασμένης χρονιάς.

 

jackdan11

 

Και οι δύο ετικέτες ακολουθούν τη στάνταρ Jack Daniel’s συνταγή με 80% καλαμπόκι, 12% βυνοποιημένο κριθάρι και 8% rye και ακολουθούν την περίφημη διαδικασία Lincoln County Process (σ.σ.: το περίφημο charcoal mellowed), προτού ξεκινήσουν να παλαιώνουν σε νέα καψαλισμένα και ψημένα βαρέλια λευκής δρυός. Το 10αρι βγάζει στη μύτη αρκετά ξηρά φρούτα, ενώ στην παλέτα εντοπίζει κανείς νότες από tobacco, κακάο και αρκετό ξύλο. Το σώμα του είναι μέτριο προς γεμάτο αλλά έχει ξεκάθαρα γλυκές εκφράσεις στην επίγευση. Από την άλλη το 12αρι βγάζει περισσότερο ψημένη ζάχαρη και μελάσα στη μύτη και η παλέτα είναι ένα πάντρεμα από κρέμα μαζί με βατόμουρο. Είναι επίσης πολύ ισορροπημένο στον καπνό αφήνοντας μέτριο τελείωμα και εξαιρετική γεύση.

Θα τα δούμε και στην Ελλάδα μέσα στο μήνα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved