Τρεις γευστικές συνταγές που θα απολαύσεις μαζί με τους φίλους σου που νηστεύουν

Αν ανήκεις στους meat lovers, τότε μάλλον η περίοδος της Σαρακοστής δεν είναι η καλύτερη για εσένα, ειδικότερα αν η παρέα σου νηστεύει και γνωρίζεις ήδη, πως το κρέας θα μείνει εκτός μενού στις after work συναντήσεις. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να άφηνες έξω από το τραπέζι τις στερήσεις και όχι το κρέας, ανατρέποντας κάθε δεδομένo; Αν η απάντηση είναι «ναι», ετοιμάσου να εκπλήξεις την παρέα, ετοιμάζοντας vegan, vegetarians και beef-style συνταγές, που θα σου δώσουν την ευκαιρία να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, μέσα από αμέτρητες επιλογές.

Και το πιο σημαντικό; Θα απολαύσετε όλοι μαζί τα ίδια πιάτα που είναι και πεντανόστιμα και νηστίσιμα, ενώ συγχρόνως θα διευρύνεις ακόμη περισσότερο τους γευστικούς σου «ορίζοντες», γνωρίζοντας από «πρώτο χέρι» τη φιλοσοφία της plant-based διατροφής.

Βλέπεις, όλα όσα γνώριζες για τις συνταγές με κρέας, σήμερα ανατρέπονται, ξαφνιάζοντας ευχάριστα την παρέα και φέρνοντας νέα δεδομένα στο σαρακοστιανό μενού. Και όλα αυτά, χάρη στα προϊόντα The Vegetarian Butcher, που σου δίνουν την ευκαιρία να εξελίξεις τις διατροφικές σου συνήθειες, μέσα από «no meat meat» νόστιμες συνταγές, που έχουν κερδίσει εκατομμύρια fans σε όλον τον κόσμο.

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Ιδού τρεις απολαυστικές συνταγές που σου συστήνουν το «Meat the unexpected», για να απολαύσεις μαζί με την παρέα τη φετινή Σαρακοστή -και όχι μόνο.

 

vegchef2

 

Ώρα για vegan BBQ μπέργκερ με φρέσκο chutney ντομάτας

Δεν υπάρχει γνήσιος κρεατοφάγος που να μην λατρεύει την ιεροτελεστία του barbeque. Και το σωστό BBQ time στο σπίτι, χρειάζεται χρόνο, καλή παρέα και τα πιο εκλεκτά υλικά, μιας και όσο ταλέντο και αν έχει ο ψήστης, σίγουρα οι πρώτες ύλες είναι που θα κάνουν τη διαφορά. Ιδού τα «βήματα» για να φτιάξεις τα πιο ζουμερά vegan BBQ μπέργκερ με φρέσκο chutney ντομάτας. Για να ετοιμάσεις τη συνταγή, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 4 τμχ. The Vegetarian Butcher - Legendary Burgers
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1-2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 25 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • ½ κ.γ. μπαχαρικά της αρεσκείας σας
  • 6 κ.σ. vegan BBQ sauce
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

 

legendaryburger veg

 

Για να ξεκινήσεις τη συνταγή, θα χρειαστεί να ετοιμάσεις το chutney ντομάτας, ψιλοκόβοντας αρχικά το κρεμμύδι και τις ντομάτες σε κυβάκια και στη συνέχεια, βάζοντας σε ένα βαθύ τηγάνι το ηλιέλαιο και σοτάροντας το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.

Έπειτα, προσθέτεις λίγη σκόνη τσίλι, αυξάνεις τη θερμοκρασία και προσθέτεις τις ντομάτες και τη ζάχαρη. Αφού ανακατέψεις για πέντε λεπτά, χαμηλώνεις την ένταση και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Το αφήνεις να βράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνει παχύρευστη σάλτσα και το σερβίρεις κρύο ή ζεστό.

Ακολουθούν τα «βήματα» που θα κάνουν τα burgers σου ζουμερά και νόστιμα. Πρώτα-πρώτα ετοιμάζεις το γλάσο για τα burgers. Τι κάνεις; Ξεφλουδίζεις και ψιλοτρίβεις το τζίντζερ σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέτεις τα μπαχαρικά, λίγο λάδι και τη vegan BBQ sauce.

Αμέσως μετά, αλείφεις τα The Vegetarian Butcher - Legendary Burgers με λάδι και τα τοποθετείς στην ψησταριά για 6 με 8 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα σταδιακά. Αλείφεις με το γλάσο και ψήνεις για ένα λεπτό ακόμα, μέχρι να τα σερβίρεις με το chutney και να τα απολαύσει όλη η παρέα.

 

vegburger2

 

«Άρωμα» Ιταλίας στο σαρακοστιανό τραπέζι με vegan spaghetti bolognese

Από τα σαρακοστιανά τραπέζια που θυμάσαι μέχρι σήμερα, πιθανότατα δεν έλειπε η γνωστή σε όλους γαριδομακαρονάδα, μία ιταλική συνταγή spaghetti aglio e olio ή η μακαρονάδα του ψαρά. Πλέον, το μενού μπορεί να εμπλουτιστεί με vegan spaghetti bolognese. To μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να έχεις στον πάγκο της κουζίνας σου τα απαραίτητα συστατικά, που είναι τα εξής:

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 1 συσκευασία The Vegetarian Butcher – Magic Mince (200g)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 150 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φυλλαράκια βασιλικού (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. vegan παρμεζάνα

 

vegmince12

 

Αφού έχεις συγκεντρώσει όλα τα υλικά στην κουζίνα σου, το πρώτο «βήμα» είναι να ξεφλουδίσεις και να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, να καθαρίσεις την πιπεριά, να αφαιρέσεις τους σπόρους και να την κόψεις σε κύβους. Κατά τον ίδιο τρόπο, κόβεις και τα ντοματίνια στη μέση.

Στη συνέχεια, τσιγαρίζεις το κρεμμύδι σε ζεστό λάδι για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά, τσιγαρίζοντας για άλλα τρία λεπτά. Προσθέτεις τη ντομάτα κονκασέ, 400ml ζεστό νερό, τη ρίγανη και τα αφήνεις να βράσουν για τρία λεπτά. Αμέσως μετά, βράζεις τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Έπειτα, προσθέτεις το The Vegetarian Butcher – Magic Mince και τα ντοματίνια στη σάλτσα, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 4 με 5 λεπτά.

Το πιάτο σου είναι σχεδόν έτοιμο, για να το απολαύσει όλη η παρέα, αφού το μόνο που μένει, είναι να «στολίσεις» το πιάτο με φύλλα βασιλικού και vegan παρμεζάνα.

 

vegpasta1

 

 

Οι πιο τραγανές vegan τορτίγιες με crispy chic και σέσκουλα

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο με βασικό συστατικό το crispy chic. Κάθε dinner με την παρέα, άλλωστε, επιβεβαιώνει συνεχώς πως πρόκειται για το αγαπημένο όλων. Ειδικά όσον αφορά στις vegan τορτίγιες με crispy chic και σέσκουλα, η απόλαυση είναι παραπάνω από δεδομένη και η επιλογή «μονόδρομος». Εσύ το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να προμηθευτείς τα παρακάτω υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 τορτίγιες μεσαίου μεγέθους
  • 2 συσκευασίες The Vegetarian Butcher - Lucky Nuggets (συνολικά 360 γρ.)
  • 300 γρ. πλιγούρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.γ. μαρμελάδα σύκο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. vegan μαγιονέζα
  • 4 φύλλα σέσκουλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

VEG LUCKYNUGGETS

 

Επτά «βήματα» αρκούν για να έχεις το πιάτο της ημέρας στο τραπέζι σου. Αρχικά, ζεσταίνεις ένα τηγάνι και προσθέτεις την κάθε τορτίγια για ένα λεπτό. Αφού τελειώσεις, θα τις διπλώνεις στη μέση και θα τις τοποθετήσεις σε μία πετσέτα για να τις κρατήσεις ζεστές.

Αμέσως μετά, τηγανίζεις τα The Vegetarian Butcher - Lucky Nuggets για 8 με 10 λεπτά στο λάδι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια, βράζεις το πλιγούρι μαζί με τον κύβο λαχανικών. Αφού ανακατέψεις τη μαρμελάδα μαζί με τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι για να φτιάξεις τη σάλτσα, κόβεις τα σέσκουλα σε λεπτές φέτες και τα μαρινάρεις στη μισή σάλτσα.

Χωρίζεις τα συστατικά που έχεις ετοιμάσει στα τέσσερα και τα βάζεις στις τορτίγιες, κόβεις τα Lucky Nuggets και τα προσθέτεις στις τορτίγιες πριν τις κλείσεις. Και όπως σε κάθε συνταγή, το «μυστικό» κρύβεται στο τέλος, όπου περιχύνεις την υπόλοιπη σάλτσα πάνω στις τορτίγιες και εύχεσαι καλή απόλαυση σε όλη την παρέα.

 

vegtortilla1

 

Τι κι αν η παρέα νηστεύει φέτος την Σαρακοστή; Τα προϊόντα The Vegetarian Butcher ξαφνιάζουν ευχάριστα όλη την παρέα, φέρνοντας νέα δεδομένα στο μενού σας. «Meat the unexpected», λοιπόν, διότι οι καλύτερες γευστικές εκπλήξεις τώρα αρχίζουν και η απόλαυση… είναι όλη δική σας!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved