Μeat successors: Η Σαρακοστή είναι η ώρα να ανακαλύψεις τη νέα τάση στη σύγχρονη γαστρονομία

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πάρεις την απόφαση και να ακολουθήσεις τη νηστεία της Σαρακοστής -και δεν είναι όλοι τους θρησκευτικοί. Βλέπεις, αν είσαι ένας έμπειρος γευσιγνώστης, ένας μερακλής καλοφαγάς που αντιλαμβάνεται κάθε πιάτο ή περίσταση ως μία πρωτόγνωρη, foodie εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να βιώσει, τότε η Σαρακοστή είναι μία περίοδος που σε εμπνέει να εξερευνήσεις νέα, αχαρτογράφητα γαστρονομικά «μονοπάτια».

Παρότι οι περιορισμοί της νηστείας είναι συγκεκριμένοι και για κάποιους αυστηροί, αυτό το «ταξίδι» γεύσεων, αρωμάτων και πειραματισμού, το οποίο διαρκεί 40 μέρες και δεν περιλαμβάνει κρέας ή ζωικά προϊόντα, αποτελεί μία foodie αφορμή για να διευρύνεις τους γευστικούς σου ορίζοντες, ανακαλύπτοντας συγχρόνως τα οφέλη μίας plant based διατροφής. Συνεπώς, αντί να σε προβληματίζει ποιες τροφές θα χρειαστεί να «θυσιάσεις» λόγω της Σαρακοστής, τι θα έλεγες να εστίαζες στις plant based προσθήκες, οι οποίες θα σου προσέφεραν νόστιμα, σαρακοστιανά γεύματα;

Κι όμως, πραγματοποιώντας μία έρευνα γύρω από τις χορτοφαγικές επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου, θα συνειδητοποιήσεις πως δεν χρειάζεται να «θυσιάσεις» κάτι για να νηστέψεις. Ακριβώς επειδή η φυτική διατροφή είναι το κορυφαίο food trend στον κόσμο της γαστρονομίας τώρα, πλέον υπάρχουν ανατρεπτικές, πεντανόστιμες vegan εναλλακτικές των αγαπημένων σου φαγητών, όπως τα nuggets, τα μακαρόνια με κιμά και τα burgers. Και δεν πρόκειται απλώς για υποκατάστατα κρέατος, αλλά για αντάξιους διαδόχους των τροφών που έχουν εδώ και χρόνια μία θέση στο εβδομαδιαίο μενού σου.

MAGICMINCE1

Οι plant based τροφές που αποτελούν έναν φόρο τιμής στην απόλαυση του κρέατος

Ακούγοντας καθημερινά τους περιβαλλοντολόγους να επισημαίνουν πως διανύουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη εποχή για το μέλλον του πλανήτη, δεν σου προκαλεί έκπληξη που όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που στρέφονται στη χορτοφαγία, θέλοντας να περιορίσουν τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους και να μειώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα, προστατεύοντας την ίδια στιγμή την υγεία τους, το οικοσύστημα, αλλά και τα ζώα.

Είναι πράγματι κάπως παράλογο να πιστεύουμε πως οι εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν απορρίψει τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους, δεν απολαμβάνουν ή δεν επιθυμούν το κρέας, όσο εμείς οι υπόλοιποι. Αν ήταν έτσι, τότε οι χορτοφάγοι σίγουρα θα υπερτερούσαν αριθμητικά. Η διαφορά είναι πως οι vegan, οι vegetarian και οι pescatarian αυτού του κόσμου, έχουν ήδη ανακαλύψει το The Vegetarian Butcher, τον κρεοπώλη του μέλλοντος που φέρνει στα πιάτα μας το χορτοφαγικό κρέας, δηλαδή τη μεγαλύτερη διατροφική επανάσταση όλων των εποχών και μία μεγάλη, θετική αλλαγή στη βιομηχανία του κρέατος!

Οι επιλογές που μας δίνει έχουν φτιαχτεί από meat lovers για τους meat lovers, ενώ αποτελούν έναν φόρο τιμής στο κρέας, περιλαμβάνοντας την υφή και την ποιότητα αυτής της αναντικατάστατης πρώτης ύλης.

MEATVEG1

Επαναπροσδιόρισε τις κλασικές comfort food συνταγές κρέατος με veggie «διαδόχους»

Λαμβάνοντας υπόψη σου τις διαστάσεις που ενδέχεται να λάβει μελλοντικά η κλιματική κρίση, καταλαβαίνεις για ποιον λόγο η νηστεία της Σαρακοστής είναι η ιδανική ευκαιρία για να διαμορφώσεις μία λίγο πιο sustainable διατροφή, ανεξάρτητα αν θα την υιοθετήσεις απόλυτα ή όχι.

Έτσι και αλλιώς, χάρη στα προϊόντα που σου προσφέρει ο Jaap Korteweg, δηλαδή ο ιδρυτής και η «ψυχή» του The Vegetarian Butcher, μπορείς να ακολουθήσεις μία χορτοφαγική, νηστίσιμη διατροφή, η οποία θα περιλαμβάνει τις αγαπημένες σου comfort food συνταγές, αλλά επαναπροσδιορισμένες, δηλαδή nuggets σόγιας με τηγανιτές πατάτες, χορταστικό vegan burger εμπλουτισμένο με υλικά της αρεσκείας σου, μαμαδίστικα γεμιστά με ρύζι και plant based κιμά, ακόμη και tacos!

 

LUCKYNUGGETS

 

Μην πατάς «φρένο», λοιπόν, στην όρεξη και τη φαντασία σου, λόγω της νηστείας, αλλά αξιοποίησε το ζουμερό Crispy Chic Burger, τα τραγανά Lucky Nuggets, το Legendary Burger και τον κιμά Magic Mince, για να δημιουργήσεις veggie γεύματα που θα σου αποκαλύψουν πως όταν η βιωσιμότητα συναντά την απόλαυση, το τελικό «πάντρεμα» μπορεί να είναι απροσδόκητα γευστικό, είτε είσαι χορτοφάγος, είτε meat lover.

VEGBURGER1

Αν χρειάζεσαι έναν ακόμη σημαντικό λόγο για να ακολουθήσεις τη φετινή νηστεία της Σαρακοστής, σκέψου απλώς πως είναι μία ευκαιρία να ανακαλύψεις νόστιμα πιάτα από αντάξιες, απολαυστικές εναλλακτικές του κρέατος, στη διαδικασία παραγωγής των οποίων δεν έχουν εμπλακεί ζώα. Άλλωστε, αυτός είναι και ο σπουδαιότερος σκοπός του The Vegetarian Butcher, μιας ιδέας που έκανε πραγματικότητα ο Jaap Korteweg, θέλοντας να αποδείξει πως μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά τα πιο γευστικά φαγητά, χωρίς όμως να επιβαρύνουν οι διατροφικές μας επιλογές το μέλλον του οικοσυστήματος ή τα ζώα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved