Λατρεύεις το κρέας; Ώρα να γευτείς τον «διάδοχό» του και να κάνεις τη φετινή νηστεία σκέτη απόλαυση!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο ερχομός της Σαρακοστής σε κάνει να φλερτάρεις έντονα με το καθιερωμένο food challenge της νηστείας. Η σκέψη πως περιορίζοντας για ένα διάστημα τα ζωικά προϊόντα από τα γεύματά σου και επενδύοντας σε πιο plant based εναλλακτικές, θα σε ωφελήσει προσωπικά, ενώ συγχρόνως, θα έχει και έναν σπουδαιότερο αντίκτυπο, αφού θα μειώσει το οικολογικό σου αποτύπωμα, είναι δύο αρκετά καλοί λόγοι για να πεις «ναι» και να το τηρήσεις.

Το ερώτημα είναι, βέβαια, τι γίνεται στην περίπτωση που είσαι πιστός κρεατοφάγος; Υπάρχει άραγε κάποιος ισάξιος γευστικά διάδοχος για να αντικαταστήσεις το κρέας ή θα πρέπει να θυσιάσεις οικειοθελώς την απόλαυση που σου προσφέρει ένα ζουμερό burger ή μία τηγανιά τραγανά nuggets για 40 μέρες; Και στην τελική, γίνεται να εξαιρέσεις τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή σου, χωρίς να σου λείψει η γεύση ενός καλομαγειρεμένου παστίτσιου ή ενός πιάτου spaghetti bolognese;

Κακά τα ψέματα. Για να κρατήσεις την υπόσχεσή σου και να ολοκληρώσεις τη Σαρακοστή με νηστεία και κατάνυξη, χρειάζεται να εξοπλίσεις την κουζίνα σου με τα προϊόντα που θα σε εισάγουν στη «μετά το κρέας» εποχή. Ποια είναι αυτά; Οι γευστικές προτάσεις ενός έμπειρου vegetarian butcher, ο οποίος θα φέρει την επανάσταση στη διατροφή σου, συστήνοντάς σου κάτι εντελώς απροσδόκητο, δηλαδή μία άκρως tasty νηστεία με χορτοφαγικό κρέας!

VEGBUTCHER2

 

Ένας κρεοπώλης από το παρελθόν μας συστήνει vegan προτάσεις του σήμερα

Αν είσαι ένας «ορκισμένος» λάτρης του κρέατος, που θεωρεί πως τα ζωικά προϊόντα υπερισχύουν γευστικά από τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης, μάλλον ήρθε η στιγμή να αλλάξεις γνώμη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο αριθμός των ανθρώπων που τρώνε λιγότερο ή και καθόλου κρέας αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, κορυφώνοντας ταυτόχρονα και τη ζήτηση για plant based προϊόντα, τα οποία βοηθούν να περιορίσουμε την κατανάλωση κρέατος, προς όφελος της υγείας μας, του πλανήτη, αλλά και των ζώων.

Οι συγκεκριμένες τροφές συμβαδίζουν απόλυτα με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, μιας εποχής κρίσιμης για το μέλλον του οικοσυστήματος, ενώ είναι οι επιλογές που μας περιμένουν στα γεύματα που θα απολαμβάνουμε στο μέλλον. Για να τις βάλεις από σήμερα, λοιπόν, στη διατροφή σου, με αφορμή τη νηστεία της Σαρακοστής, χρειάζεται να γνωρίσεις τον Jaap Korteweg, έναν παραδοσιακό κρεοπώλη με νέα «πιστεύω», ο οποίος μέσω του The Vegetarian Butcher σου προσφέρει λαχταριστές, vegan προτάσεις του σήμερα.

Στηρίζοντας έμπρακτα τη φυτική διατροφή και τα οφέλη της, ο Jaap Korteweg επιδιώκει να γίνει μέρος του κινήματος για την αλλαγή στη βιομηχανία του κρέατος. Θέλει να είναι αυτός που θα μυήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς meat lovers στα αναρίθμητα πλεονεκτήματα και τα απολαυστικά «μυστικά» της χορτοφαγίας.

 

VEGBUTCHER6

 

Plant based nuggets, κιμάς και μπιφτέκια για μία άκρως απολαυστική νηστεία

Μήπως αυτό που σε αποθαρρύνει να πεις «ναι» στη νηστεία, είναι πως ξέρεις ότι κατά τη διάρκειά της θα θελήσεις ένα ζουμερό, σπιτικό burger και θα «σπάσεις» την υπόσχεσή σου; Θέλεις να φέρεις εις πέρας αυτό το γαστρονομικό challenge, αλλά χωρίς να σου λείψουν οι κοτομπουκιές που βάζεις στα σάντουιτς και τις τορτίγιες σου; Τότε, ο Jaap Korteweg είναι ο άνθρωπός σου, δηλαδή ο vegetarian butcher που σου παρέχει αντάξιους, φυτικούς διάδοχους των αγαπημένων σου τροφών, όπως o κιμάς και τα μπιφτέκια.

 

VEGBUTCHER5

 

Τι κι αν νηστεύεις, λοιπόν; Χάρη στο Crispy Chic Burger, δηλαδή το τραγανό plant-based μπιφτέκι κοτόπουλο που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και έχει ένα απολαυστικό πανάρισμα, καθώς και το ζουμερό Legendary Raw Burger από σόγια με την τέλεια υφή, θα έχεις τις πιο λαχταριστές βάσεις για τα πιο ανατρεπτικά, νηστίσιμα burger.

 

VEGBUTCHER4

 

Εναλλακτικά, αν είσαι περισσότερο των nuggets, τα Lucky Nuggets είναι η χορτοφαγική επιλογή που θα σου συστήσει ξανά το αγαπημένο σου comfort food, με τον πιο unexpected τρόπο. Όσο για τα αγαπημένα σου φαγητά που περιέχουν κιμά, μπορείς να τα τολμήσεις στη vegan εκδοχή τους, εμπλουτίζοντας τις συνταγές σου με το χορτοφαγικό Magic Mince, το οποίο έχει βιταμίνη Β12, σίδηρο, υπέροχη υφή και θα «απογειώσει» τα πιάτα σου.

 

VEGBUTCHER3

 

Αν σκοπεύεις να ακολουθήσεις τη νηστεία της Σαρακοστής, δεν θα χρειαστεί να θυσιάσεις κάτι ή να ενδώσεις σε κάποιον γευστικό πειρασμό, που μπορεί να σε απομακρύνει από τον στόχο σου. Διότι έχοντας για «συμμάχους» σου σε αυτήν την προσπάθεια τα προϊόντα The Vegetarian Butcher, θα έχεις στην κουζίνα σου ό,τι χρειάζεσαι, ώστε να ανακαλύπτεις καθημερινά, για 40 μέρες ή και περισσότερο, την απολαυστικά unexpected πλευρά μιας ωφέλιμης, πολύπλευρης και χορτοφαγικής διατροφής.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved