Πώς θα φτιάξεις την μπριζόλα από το Matrix

Για το συγκεκριμένο rib eye θα πρόδιδες κι εσύ τον Morpheus.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που καλείσαι να αναγνωρίσεις στο Matrix –εκτός του ότι ο κόσμος που μέχρι τώρα ήξερες είναι ένα ψέμα- είναι η σαπίλα που υπάρχει τριγύρω σου σε κάθε επίπεδο. Από τον πόλεμο και το κρύο, μέχρι το φαγητό.

Και ειδικά στο φαγητό, κανείς μας δεν έχει ξεχάσει την αδιανόητη πρωτεϊνική «μύξα» που έτρωγε το πλήρωμα του Morpheus.

xpd8b

Μετά από αυτό, δεν είναι δύσκολο να τουμπάρεις τον κόσμο με μία μπριζόλα. Και όχι οποιαδήποτε μπριζόλα, αλλά αυτήν εδώ, που ο Agent Smith φρόντισε να έχει τόσο άριστο medium rare ψήσιμο ώστε να μην μπορεί να της αντισταθεί κανένας.


Πώς θα τη φτιάξεις

Αρχικά μιλάμε για μοσχάρι και μόνο για μοσχάρι. Ειδικά όταν θες να κάνεις το συγκεκριμένο -και σωστό- ψήσιμο. Θα χρειαστείς λοιπόν ένα μεγάλο και χοντρό rib eye που να μην ξεπερνά το 1 κιλό. Αφού το πλύνεις και το στεγνώσεις με χαρτί, θα το αλατίσεις και θα απλώσεις ελαιόλαδο στην επιφάνεια του – εννοείται με τα δάχτυλα σου.

Όσο θα ζεσταίνεις τον φούρνο, θα χρειαστείς να την περάσεις πρώτα από το ζεστό τηγάνι σου – συγκεκριμένα για περίπου 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Για να πετύχεις το medium rare ψήσιμο, θα βάλεις το τηγάνι μέσα στο φούρνο και θα ψήσεις την μπριζόλα στους 80 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Τέλος, σε ένα πολύ ζεστό τηγάνι, θα την ξαναψήσεις για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μην πέσεις με τα μούτρα πάνω της. Άφησε την για 5-6 λεπτά στο πιάτο και τρίψε λίγο φρέσκο μαύρο πιπέρι. Αν θες μπορείς να προσθέσεις και χοντρό αλάτι.

Σέρβιρε τη με ρόκα, φρέσκο σπανάκι και καλή όρεξη.

Ακόμη και αν δεν σε λένε Cypher.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved