Η γιορτινή «ιεροτελεστία» με τους κολλητούς που θα σε βοηθήσει να υποδεχθείς αναζωογονημένος το 2023

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, θα με βρει στο σπίτι μου, μπροστά από τζάκι, να έχω στο πλάι μου την καλύτερη παρέα, δηλαδή τους κολλητούς μου. Αυτή η γιορτινή after work -για κάποιους- «ιεροτελεστία», με την οποία κάθε χρόνο αποχαιρετούμε τη χρονιά που θα αφήσουμε πίσω, είναι ένας από τους λόγους που ανυπομονώ για τις ημέρες των γιορτών.

Διότι μέσα από αυτήν τη συνάντηση, έχω τη δυνατότητα να κάνω μία αναδρομή στους μήνες που πέρασαν, να μετρήσω τα λάθη που με έκαναν καλύτερο, τις επιτυχίες που με πήγαν πιο μπροστά και να τσουγκρίσω το ποτήρι μου, απολαμβάνοντας λαχταριστά, σπιτικά mocktails, στην υγειά των ημέρων που θα έρθουν.

Και αν υπάρχει κάτι που έχω διδαχθεί από αυτές τις συναντήσεις, είναι πως ένα ραντεβού με τους κολλητούς, είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει σωστά ο «αποχαιρετισμός». Έτσι και αλλιώς, όταν είσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις άνετα, δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα για να περάσεις καλά.

Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι μερικά λαχταριστά εδέσματα στο τραπέζι, μία μουσική υπόκρουση που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο και φυσικά, τα sparkling mocktails με βάση το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, τα οποία θα σας χαρίσουν την αναζωογόνηση που χρειάζεστε, για να υποδεχθείτε με διάθεση το 2023.

 Μία συζήτηση για τον παλιό χρόνο που θα μπορούσε να κρατήσει μέχρι τον επόμενο

Κακά τα ψέματα. Πριν το επικό βράδυ της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή τις ώρες λίγο πριν την αλλαγή, είναι απαραίτητες λίγες στιγμές χαλάρωσης και… περισυλλογής. Και επειδή περισυλλογή χωρίς να μοιραστείς τις σκέψεις σου με τους κολλητούς είναι άδικος κόπος, εγώ δίνω ραντεβού με την παρέα μου για ουσιαστικές συζητήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να κρατήσουν μέχρι το επόμενο πρωί της νέας χρονιάς, αν δεν υπήρχε στη μέση κάποιο προγραμματισμένο, γιορτινό ρεβεγιόν.

Κάπως έτσι, ετοιμάζω ένα «πλούσιο» πλατώ από τυριά, αλλαντικά, κράκερς και λαχταριστές dip, βάζω την κατάλληλη μουσική, φτιάχνω ατμόσφαιρα και τους περιμένω πώς και πώς για την τελευταία after work συνάντηση της χρονιάς. Αφού ανακαλέσουμε αξέχαστες βραδινές εξόδους, διακοπές, τριήμερα που πραγματοποιήσαμε μέσα στη χρονιά και ανατρέξουμε στις σχετικές φωτογραφίες που έχουμε στα κινητά μας, εγώ θα ξεκινήσω να ετοιμάζω τα σπιτικά mocktails με βασικό συστατικό το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, το μόνο στον κόσμο χωρίς νιτρικά, τα οποία θα παρατείνουν τη συζήτηση με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

 

aq2

 

Κάνοντας έναν απολαυστικό απολογισμό των πιο δυνατών highlights της χρονιάς 

Από τη στιγμή που θα σερβίρω στους φίλους μου το αγαπημένο μας mocktail, ξεκινάει το δεύτερο μέρος της συνάντησης, κατά τη διάρκεια του οποίου κάνουμε έναν πιο προσωπικό απολογισμό της χρονιάς που αφήνουμε πίσω. Από το heartbreak του ενός -που το βιώσαμε όλοι παρέα- στην προαγωγή κάποιου άλλου και από την απόφασή μου να ξεκινήσω γυμναστήριο, μέχρι το dream trip στο Περού που τελικά έγινε πραγματικότητα. Έχουμε πολλά highlights, τα οποία «σφράγισαν» τη χρονιά που θα αφήσουμε πίσω και δεν παραλείπουμε κάποιο από αυτά, ούτε το κύπελλο που σήκωσε η αγαπημένη μας ομάδα.

Αν σκοπεύεις και εσύ, λοιπόν, να κάνεις κάτι παρόμοιο με την παρέα σου, να ξέρεις πως το mocktail Green Buble Garden είναι το κατάλληλο drink για να συνοδεύσετε τη συζήτησή σας. Για να το παρασκευάσεις, θα χρειαστείς στην κουζίνα σου τα εξής υλικά:

  • Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA CARPATICA
  • Σιρόπι από ένα αγγούρι
  • 20ml χυμό από λάιμ
  • Φέτες αγγουριού
  • Άνηθο
  • Κόκκινο πιπέρι 
  • Φύλλα βασιλικού

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, ετοιμάζοντας το σιρόπι του αγγουριού. Θα πολτοποιήσεις το αγγούρι και θα το σουρώσεις σε ένα ποτήρι, μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Στη συνέχεια, θα στύψεις το λάιμ και θα αναμείξεις τον χυμό του με το σιρόπι από το αγγούρι, χρησιμοποιώντας ένα σέικερ. Όταν το μείγμα θα έχεις αναμειχθεί καλά, θα το ρίξεις σε ένα ποτήρι, προσθέτοντας πάγο. Θα συμπληρώσεις το περιεχόμενο του ποτηριού με αρκετό από Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica. Τέλος, θα γαρνίρεις το mocktail με μία φέτα αγγουριού, λίγο άνηθο, κόκκινο πιπέρι και φύλλα βασιλικού.

 

aq3

 

Το έθιμο του Secret Santa και οι υποσχέσεις για το 2023 με τη λίστα των νέων resolutions μας

Κάθε χρόνο αφήνουμε την ανταλλαγή των δώρων για το τέλος, θέλοντας να κλείσουμε με αισιόδοξο τρόπο αυτήν τη συνάντηση, πριν γυρίσουμε σπίτι και αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για το γιορτινό ρεβεγιόν. Αφού αποκαλύπτουμε ποιος Santa έτυχε σε ποιον και για ποιον προορίζεται το δώρο του κάθε μέλους της παρέας, περνάμε στο τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό μέρος αυτή της «ιεροτελεστίας»: Στην αποκάλυψη των New Year’s resolutions μας. Ένας γάμος, ένα διδακτορικό, μία μετακόμιση στο εξωτερικό, ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι στο Τελ Αβίβ ή τη Νέα Υόρκη, είναι οι υποσχέσεις που προβλέπω πως θα ακουστούν στη φετινή μας συνάντηση, αν και θα προτιμούσα να μην αποκαλύψω περισσότερα. Μένει να δούμε, αν το 2023 θα είναι η χρονιά που θα μας ανταμείψει με τις εκπλήξεις της.

 

aq4

 

Μην ξεχνάς πως η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είναι η κατάλληλη μέρα για να προετοιμαστείς για τον ερχομό του νέου έτους. Και αυτήν την προετοιμασία έχει σημασία να τη μοιραστείς με τους ανθρώπους που σε ξέρουν καλύτερα και από τον εαυτό σου, δηλαδή τους κολλητούς σου.

Αποχαιρετώντας μαζί τους το έτος που φεύγει και κάνοντας μία πρόποση με mocktails από Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, τα οποία είναι εμπνεύσεις του bartender Αναστάσιου Τσιλίκουνα, να είσαι σίγουρος πως το 2023 θα σας βρει αναζωογονημένους, γεμάτους όρεξη και διάθεση για μία συναρπαστική χρονιά!   

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της Aqua Capratica, το Facebook και το Instagram του AQUA Carpatica.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved