Γιορτινά mocktail από τα δάση των Καρπαθίων κατευθείαν στο ποτήρι σου!

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος για την οποία ανυπομονώ κάθε χρόνο. Όχι μόνο επειδή εξασφαλίζω λίγες μέρες άδειας από το γραφείο, αλλά διότι αυτόν τον χρόνο μπορώ να τον διαθέσω στους κολλητούς, την οικογένεια και τη σύντροφό μου. Οι γιορτινές στιγμές που περνάω μαζί τους, είναι μία ευκαιρία να κατεβάσω ρυθμούς, να χαλαρώσω και να μοιραστώ cozy, σπιτικές στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπώ πιο πολύ στον κόσμο.

Και παρότι οι φίλοι και η σύντροφός μου παραπονιούνται πως κάθε χρόνο στις γιορτές γίνομαι λίγο πιο… σπιτόγατος, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ξέρω πώς να

Lavender Lemonade για ένα δροσιστικό εορταστικό dinner με την αγαπημένη σου

Περιμένεις τη σύντροφό σου να σχολάσει από το γραφείο και της έχεις ετοιμάσει ένα σπιτικό γεύμα… έκπληξη; Για να κάνεις λίγο πιο επίσημο το dinner σας, μην παραλείψεις να στολίσεις το τραπέζι με ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι, ένα κηροπήγιο ή ένα γιορτινό στεφάνι με λαμπάκια. Επίσης, μόλις η αγαπημένη σου καθίσει στον καναπέ και βγάλει τα παπούτσια της, μην παραλείψεις να της προσφέρει ένα σπιτικό Lavender Lemonade, δηλαδή ένα λαχταριστό pre-dinner mocktail, το οποίο θα την αναζωογονήσει και θα την προετοιμάσει για τη γαστρονομική εμπειρία που της έχεις ετοιμάσει. Για να παρασκευάσεις το συγκεκριμένο mocktail, θα χρειαστείς στην κουζίνα σου τα εξής υλικά:

  • Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA CARPATICA
  • 80ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 20ml σιρόπι λεβάντας
  • Φύλλα μέντας
  • Φέτες λεμονιού
  • Αποξηραμένη λεβάντα

Θα πραγματοποιήσεις τη συνταγή για σπιτικό Lavender Lemonade, βάζοντας τον φρέσκο χυμό λεμονιού με το σιρόπι λεβάντας σε ένα σέικερ και αναμειγνύοντας καλά τα υλικά. Έπειτα, θα ρίξεις το μείγμα που παρασκεύασες σε ένα ψηλό ποτήρι, στο οποίο θα προσθέσεις αρκετό πάγο. Στη συνέχεια, θα συμπληρώσεις το περιεχόμενο του ποτηριού με φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica και θα γαρνίρεις το mocktail σου με αποξηραμένη λεβάντα και μία ή δύο φέτες λεμόνι.

 

aq3

Green Bubble Garden για τις me-time «ιεροτελεστίες» που σε βρίσκουν σόλο

Έπειτα από ένα επικό βράδυ με την παρέα, θέλεις να περάσεις την Κυριακή σου σόλο, παίζοντας games, ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας βιβλία και παρακολουθώντας την αγαπημένη σου σειρά. Βέβαια, για να γίνουν λίγο πιο απολαυστικές αυτές οι me-time «ιεροτελεστίες» που θα προκύψουν -αναπόφευκτα- μέσα στις γιορτές, μπορείς να τις συνοδεύσεις με ένα σπιτικό mocktail, φτιαγμένο από αγνά υλικά, όπως το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, το οποίο είναι «πλούσιο» σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Ένα από αυτά τα mocktail είναι το Green Bubble Garden, για το οποίο θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA CARPATICA
  • Σιρόπι από αγγούρι
  • 20ml χυμό από λάιμ
  • Φέτες αγγουριού
  • Γλυκάνισος
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Φύλλα βασιλικού

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για το Green Bubble Garden, πολτοποιώντας το αγγούρι και σουρώνοντάς το σε ένα ψηλό ποτήρι, μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του. Έπειτα, θα προσθέσεις το σιρόπι του αγγουριού, μαζί με τον χυμό από το λάιμ, σε ένα σέικερ. Αφού ανακινήσεις καλά τα υλικά, θα ρίξεις το μείγμα σε ένα ποτήρι, θα βάλεις πάγο και θα προσθέσεις αρκετό Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, ώστε να συμπληρώσεις το περιεχόμενο του ποτηριού. Τέλος, θα εμπλουτίσεις το mocktail με μία φέτα αγγουριού, λίγο άνηθο, κόκκινο πιπέρι και φύλλα βασιλικού, για extra γεύση και άρωμα!

aq5

 

Για εσένα που θέλεις, λοιπόν, να χαρίσεις στις γιορτές σου την πιο festive γεύση, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να εξοπλίσεις το ψυγείο σου με το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, δηλαδή τη βάση για να δημιουργήσεις τα πιο γευστικά και πρωτότυπα mocktails που προτείνει ο bartender Αναστάσιος Τσιλίκουνας.

Τέλος, αν θέλεις οι μελλοντικές, χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις σου να έχουν μία μοναδική γεύση, τότε έχει σημασία να επενδύσεις στα ροφήματα, τα γλυκά, τα εδέσματα, τα οποία θα σου χαρίσουν ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες. Και φυσικά, μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται τα συγκεκριμένα mocktails, τα οποία θα δώσουν μία πιο sparkling αίσθηση στις γιορτές σου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της Aqua Capratica, το Facebook και το Instagram του AQUA Carpatica.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved