Día de los Muertos: Δέκα λόγοι που θα σε πείσουν να λάβεις μέρος στους φετινούς εορτασμούς

Τα απογεύματα μετά το γραφείο, το τελευταίο πράγμα που σε νοιάζει είναι να επιστρέψεις νωρίς στο σπίτι. Αν δεν έχεις προπόνηση, πιθανότατα θα βρεθείς σε κάποιο στέκι της πόλης, απολαμβάνοντας finger food λιχουδιές και after work drinks παρέα με τους κολλητούς σου. Ωστόσο, πόσο πιο απολαυστικές θα ήταν αυτές οι συναντήσεις, αν μετατρέπονταν σε ένα νοητό «ταξίδι», το οποίο μέσω της γεύσης και της όσφρησης θα σε οδηγούσε σε μέρη μακρινά;

Ένα τέτοιο «ταξίδι» αισθήσεων, λοιπόν, σου υπόσχεται και η φετινή Día de los Muertos ή αλλιώς, η Ημέρα των Νεκρών, η δημοφιλής μεξικανική γιορτή, η οποία κάθε χρόνο αποκτά όλο και περισσότερους fans, ενώ σε προσκαλεί να γιορτάσεις παρέα με τους αγαπημένους σου. Σε κάθε περίπτωση, αν μέχρι τώρα δεν γνώριζες πολλά για την Dia de los Muertos, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει έναν δεκάλογο με πληροφορίες, προτάσεις και απολαυστικές αφορμές, ο οποίος στις 2 Νοεμβρίου θα σε πείσει να πεις «Viva Mexico»!

#1 Μία διαχρονική συνάντηση που σε φέρνει κοντά με όσους λείπουν

Η Día de los Muertos είναι μία γιορτή που προϋπήρχε, πολύ πριν οι Ισπανοί φτάσουν στο Μεξικό, ενώ παραδοσιακά σηματοδοτεί μία προσωρινή επιστροφή των νεκρών στη Γη. Παρότι τα πρώτα χρόνια συνηθιζόταν να γιορτάζεται κάθε καλοκαίρι, σε βάθος χρόνου μεταφέρθηκε προς το φθινόπωρο, ώστε να συμπίπτει χρονικά με το Halloween. Επιπλέον, το 2008 αναγνωρίστηκε ως πολιτιστική κληρονομιά από την UNESCO.

#2 Είναι μία γιορτινή αφορμή για να ξεσηκώσεις τους κολλητούς σου

Ποιος αντέχει να μην ενδώσει στα γεμιστά burrito, τα tacos, τα fajitas, τα entomatadas και τα cocktail τεκίλας; Κανείς! Ακριβώς για αυτό, αν οι κολλητοί σου δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τον καναπέ τους, θύμισέ τους πως η Dia de los Muertos είναι η ιδανική αφορμή για να μυηθείτε στη μεξικανική κουζίνα και να απολαύσετε λαχταριστά Don Margaritas από Don Julio Blanco, μία τεκίλα με λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων, δροσερή και υφάλμυρη επίγευση.

#3 Σε παρακινεί να εξασκήσεις τις δεξιότητές σου στο bartending

Αν περάσεις σπιτικά και παρεΐστικα τη Día de los Muertos, τότε χρειάζεται να σερβίρεις στους καλεσμένους σου και το κατάλληλο ποτό. Αυτό δεν είναι άλλο από το Don Repo, το cocktail που έχει ως βάση την Don Julio Reposado, μία τεκίλα από 100% μπλε αγαύη, που έχει έναν ελαφρύ και γλυκό χαρακτήρα. Για να ετοιμάσεις το cocktail θα χρειαστείς, 50ml Don Julio Reposado και 15ml λάιμ. Αφού ανακινήσεις καλά τα υλικά με ένα σέικερ, θα σερβίρεις το περιεχόμενο σε ένα ψηλό ποτήρι, το στόμιο του οποίου θα έχεις περάσει από χοντρό αλάτι με πάγο. Θα συμπληρώσεις με grapefruit soda και θα γαρνίρεις με αλατισμένο γκρέιπφρουτ.

Don Julio Day of the dead

#4 Ένας απολαυστικός λόγος για να περάσεις δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα

Θέλεις μέσα από τα γεύματά σου να ανακαλύπτεις νέες κουλτούρες και μακρινές χώρες; Τότε να ξέρεις πως το παραδοσιακό μενού της Día de los Muertos, είναι ο λόγος που ζητούσες για να περάσεις δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα σου, μόνος ή με τη σύντροφό σου. Σε περίπτωση που δεν είσαι... αστέρι στη μαγειρική, η Eύα Μονοχάρη και ο Χρήστος Χατζηιώαννου θα σου δείξουν αναλυτικά πώς θα ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα τα πιο λαχταριστά fajitas και entomatadas.

#5 Σου δίνει μία καλή ευκαιρία να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα

Αν θέλεις να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, η  Día de los Muertos είναι ό,τι χρειάζεσαι. Όχι μόνο επειδή με τις γεύσεις και τα αρώματα που φέρνει, σε οδηγεί νοητά στα βάθη του Μεξικό, αλλά διότι σου δίνει έναν γιορτινό λόγο να μεταμορφωθείς σε κάτι διαφορετικό. Αν δεν είσαι αρκετά τολμηρός, ώστε να δοκιμάσεις ένα μακιγιάζ σε στυλ κατρίνα, προσάρμοσε το outfit σου στις απαιτήσεις της ημέρας και επένδυσε σε ένα total black look με spooky λεπτομέρειες ή αξεσουάρ, για να είσαι εντός θέματος.

02.jpg

#6 Τα σύμβολα της Dia de los Muertos που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σου

Από τα ζαχαρωτά σε σχήμα κρανίου, δηλαδή τα calaveras, μέχρι τα πορτοκαλί λουλούδια cempasúchil στους βωμούς γνωστούς ως ofrendas, η Día de los Muertos περιλαμβάνει πολλούς συμβολισμούς που αξίζει να γνωρίζεις. Μάλιστα, αυτά τα σύμβολα είναι που θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι, για να διακοσμήσεις το σπίτι σου αναλόγως και έπειτα, να προσκαλέσεις την παρέα σου σε ένα σπιτικό, Dia de los Muertos πάρτι.

03.jpg

#7 Σε εμπνέει να ανακαλύψεις τα μυστικά της μεξικανικής κουζίνας

Ένα απολαυστικό γεύμα είναι πάντα ένας καλός λόγος για after work συναντήσεις με την παρέα. Τι λες, λοιπόν, τη φετινή Día de los Muertos να επισκεφθείς κάποιο εστιατόριο με μεξικανική κουζίνα, ώστε να βιώσεις μαζί με τους κολλητούς σου μία πρωτόγνωρη, γαστρονομική εμπειρία, η οποία θα διευρύνει τους γευστικούς σας ορίζοντες προς τη... Βόρεια Αμερική;

#8 Σου συστήνει μία μακρινή κουλτούρα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο

Μπορεί οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και το budget σου να μην σου επιτρέπουν να πραγματοποιήσεις άμεσα ένα ταξίδι στο Μεξικό, ωστόσο, η Día de los Muertos σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις βαθύτερα τον σπουδαίο πολιτισμό του. Μέσα από παραδοσιακά πιάτα, διαχρονικά έθιμα, όπως οι κατρίνες και premium, ντόπια αποστάγματα, όπως η τεκίλα Don Julio 1942 με επίγευση γλυκιάς αγαύης, θα βρεις όλους τους λόγους που ζητάς, για να προσθέσεις το Μεξικό στην ταξιδιωτική buck list σου.

04.jpg

#9 Σε καλωσορίζει στα talk of the town venues που δεν πρέπει να χάσεις

Να ξέρεις πως με αφορμή τη Día de los Muertos θα παίζουν αρκετά event στην πόλη. Ωστόσο, τα talk of the town venues με την Κατερίνα Κοκκινάκη και την Ευαγγελία Αλπίδου, είναι αυτά που δεν θες και δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα. Η κορύφωση της Dia de los Muertos την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου μας φέρνει στο Loco Athens (Καλαμιώτου 15) όπου ο φετινός World Class Winner, Ιωσήφ Ζααλούκ, επιμελείται το signature cocktail της Ημέρας των Νεκρών, την Don Julio Paloma Roja.

#10 Δημιουργεί τις συνθήκες για να μοιραστείς χρόνο με όσους αγαπάς

Μερικές φορές, αυτό το κάτι διαφορετικό είναι αυτό που χρειάζεσαι, για να μετατρέψεις μία κοινότυπη Δευτέρα ή Τετάρτη, σε μία γιορτινή περίσταση, την οποία θα βιώσεις με όσους αγαπάς πιο πολύ στον κόσμο. Και η Día de los Muertos είναι η περίσταση που αξίζει να μοιραστείς φέτος με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, για να τσουγκρίσετε τα ποτήρια σας και να ξορκίσετε παρέα τις ακεφιές που σας πιάνουν στα μέσα της εβδομάδας, ενώ περιμένετε υπομονετικά να έρθει το Σαββατοκύριακο.

Η παραπάνω λίστα περιλαμβάνει μόνο μερικούς από τους λόγους που αξίζει να σημειώσεις την Día de los Muertos στο calendar σου. Να είσαι σίγουρος πως οι αναμνήσεις που θα σου αφήσουν οι φετινοί εορτασμοί της συγκεκριμένης ημέρας, θα έχουν μοναδική γεύση από τεκίλα Don Julio, ενώ θα σε κάνουν να ανυπομονείς ήδη για την επόμενη χρονιά.

#DonJulioTequila #DayofTheDead #DiaDeMuertos

Απολαύστε υπεύθυνα.

www.apolafste.ypeftina.eneap.gr

eneap.png


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved