Día de los Muertos: Η «Ημέρα των Νεκρών» είναι η ιδανική αφορμή για να γιορτάσεις με την παρέα

Σε μία καθημερινότητα που μοιάζει με έναν μαραθώνιο με τον χρόνο, εσύ αναζητείς αφορμές για να δραπετεύεις από τη ρουτίνα, παρέα με τους κολλητούς σου, δηλαδή μερικούς καλούς λόγους για να μετατρέψεις μία κατά τα άλλα συνηθισμένη Τετάρτη σε μία γιορτινή περίσταση. Ωστόσο, να ξέρεις πως δεν λειτουργείς μόνο εσύ έτσι.

Βλέπεις, ακριβώς επειδή όλοι ψάχνουμε λόγους να γιορτάζουμε συχνότερα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, θέλοντας να «σπάσουμε» τη ρουτίνα της καθημερινότητας με τον πιο απολαυστικό τρόπο, ημέρες όπως η δημοφιλής Día de los Muertos, δηλαδή η Ημέρα των Νεκρών, έχουν εξαπλωθεί και έχουν κερδίσει υποστηρικτές παγκοσμίως.

Τι κι αν η Day of the Dead αποτελεί μία μεξικανική παράδοση; Εσύ, φέτος στις 2 Νοεμβρίου, θέλεις και αξίζει να τη γιορτάσεις, όπου και αν σε βρει. Όχι μόνο επειδή θα σου επιτρέψει να βιώσεις μία πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά επειδή περιλαμβάνει ό,τι επιβάλλει ένα επικό βράδυ με την παρέα: Λαχταριστές μεξικάνικες γεύσεις και πρωτότυπα cocktails που έχουν ως βάση τους την αγαπημένη σου τεκίλα Don Julio, η οποία αποτελεί εδώ και χρόνια ένα αναπόσπαστο, premium κομμάτι της μεξικανικής κουλτούρας.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικούς λόγους που θα σε πείσουν να γιορτάσεις στη φετινή Ημέρα των Νεκρών, τη σπουδαιότερη μεξικάνικη γιορτή που σε φέρνει πιο κοντά με τους αγαπημένους σου.

Τι ακριβώς είναι η Día de los Muertos και γιατί αξίζει να γίνεις και εσύ μέρος της

Αυτό που σίγουρα γνωρίζεις για την Día de los Muertos, είναι πως κάθε χρόνο… μεταμορφώνει αγόρια και κορίτσια σε γοητευτικές και συγχρόνως απόκοσμες φιγούρες, τις κατρίνες που ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης και μας προσκαλούν να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε μαζί τους τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε με όσους δεν είναι πια εδώ.

Διότι πίσω από τα εντυπωσιακά μακιγιάζ, τις «πλούσιες» φορεσιές, τις spooky διακοσμήσεις, τις ζαχαρένιες νεκροκεφαλές calaveras, τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί λουλούδια και τα αντίστοιχα θεματικά πάρτι, η βαθύτερη ουσία της Día de los Muertos βρίσκεσαι στην πανανθρώπινη ανάγκη να «ανταμώσουμε» έστω και νοητά με τους δικούς μας ανθρώπους, οι οποίοι έχουν φύγει από τη ζωή, να συναντηθούμε εξαιτίας μία αισιόδοξης και διασκεδαστικής αφορμής.

Η συγκεκριμένη γιορτή ξεκίνησε πολύ πριν φτάσουν οι Ισπανοί στο Μεξικό, ενώ στην αρχή γιορταζόταν μέσα στο καλοκαίρι. Σταδιακά όμως, μετακινήθηκε προς το φθινόπωρο, ώστε να συμπίπτει χρονικά με τους εορτασμούς του Halloween και των Αγίων Πάντων.

 3

Παραδοσιακές γεύσεις και λαχταριστά αρώματα που φέρνουν το Μεξικό στην Ελλάδα

Ομολογουμένως, το ιδανικό θα ήταν να μπορούσες με κάποιον τρόπο να μεταφερθείς για μία μέρα στο Μεξικό, ώστε να ζήσεις μία αυθεντική Día de los Muertos. Παρόλα αυτά, ακόμη και αν το budget ή οι υποχρεώσεις δεν αφήνουν ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, μπορείς να επενδύσεις σε παραδοσιακές γεύσεις και λαχταριστά αρώματα, τα οποία θα φέρουν έναν μεξικανικό «αέρα» στην Κυψέλη, το Χαλάνδρι, το Παγκράτι, την περιοχή που είσαι.

Να ξέρεις πως σε μια παραδοσιακή μεξικάνικη βραδιά δε θα μπορούσε να λείπουν πεντανόστιμα tacos με κιμά, burritos λαχανικών και μία πιατέλα από πεντανόστιμα enchiladas, για να εξασφαλίσεις ένα απολαυστικό mexican style γεύμα, που ταιριάζει μοναδικά με την premium τεκίλα Don Julio, το απαραίτητο συστατικό για τα πιο γνήσια μεξικάνικα cocktails.

Σε κάθε περίπτωση, αν θες να μυηθείς στην παραδοσιακή μεξικάνικη κουζίνα για να προσφέρεις μία ολοκληρωμένη μεξικανική εμπειρία στους κολλητούς σου, πριν ή μετά την Day of the Dead, αρκεί να ξέρεις πως η Eύα Μονοχάρη και ο Χρήστος Χατζηιώαννου, θα σου δείξουν μέσω του Instagram πώς θα δημιουργήσεις γευστικά fajitas και entomatadas!

4

Μυήσου στη μεξικανική παράδοση απολαμβάνοντας premium Don Julio cocktails

Εκτός από το φαγητό, το ποτό είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο, για να διαμορφώσεις μία αυθεντική Día de los Muertos «ιεροτελεστία», η οποία θα εισάγει εσένα και τους κολλητούς σου στα μυστικά της μεξικανικής παράδοσης.

Τα cocktails που θα παραγγείλεις στο στέκι που σκοπεύεις να γιορτάσεις, είναι απαραίτητο να έχουν μία βάση άρρηκτα συνδεδεμένη με την κουλτούρα, την παράδοση, τη γη, το πάθος και τους ανθρώπους του Μεξικού.

Συνεπώς, δεν υπάρχει καταλληλότερη επιλογή από την premium τεκίλα Don Julio, η οποία σε βοηθά να δημιουργείς μοναδικά cocktails, όπως το Don Julio Repo και η Don Julio Μαrgarita. Το μόνο που θα χρειαστείς, είναι μία τεκίλα Don Julio Blanco με λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων, μία τεκίλα Don Julio Reposado που παράγεται από 100% μπλε αγαύη.

Extra tip: Για να δοκιμάσεις το cocktail Don Repo, θα χρειαστείς 50ml τεκίλα Don Julio Reposado και 15ml lime. Αφού αναμείξεις καλά τα συστατικά του cocktail χρησιμοποιώντας ένα σέικερ, θα σερβίρεις το περιεχόμενο σε ένα ψηλό ποτήρι, του οποίου το στόμιο θα έχεις περάσεις από χοντρό αλάτι και πάγο. Έπειτα, θα συμπληρώσεις με grapefruit soda και θα γαρνίρεις το cocktail με αλατισμένο γκρέιπφρουτ.

Don Julio Day of the dead

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως είτε αποφασίσεις να περάσεις τη φετινή Día de los Muertos στο σπίτι ή σε κάποιο πολυσύχναστο στέκι της πόλης, αυτό που έχει σημασία είναι να τη ζήσεις όπως πραγματικά της αξίζει και να απολαύσεις την παρέα όσων έχεις κοντά σου και πίνοντας μαζί τους premium τεκίλα Don Julio, ένα ποτό που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με αυτήν την ξεχωριστή ημέρα της μεξικανικής κουλτούρας.

Να θυμάσαι ότι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, η κορύφωση της Dia de los Muertos, μας φέρνει στο Loco Athens (Καλαμιώτου 15) όπου ο φετινός World Class Winner, Ιωσήφ Ζααλούκ, επιμελείται το signature cocktail της Ημέρας των Νεκρών, την Don Julio Paloma Roja.

#DonJulioTequila #DayofTheDead #DiaDeMuertos

Απολαύστε υπεύθυνα.

www.apolafste.ypeftina.eneap.gr

eneap

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved