Το Ardbeg Hypernova είναι το καπνιστότερο των καπνιστών ουίσκι

Τα μέλη της Ardbeg Committee θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα όριά τους στην αγάπη που έχουν για τις φαινόλες.

To ουίσκι από το Islay που έχει χτίσει τον μύθο του γύρω από τον καπνιστό χαρακτήρα του, αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στο πιστό του κοινό. Το Hypernova δεν είναι απλά μια φιάλη περιορισμένης παραγωγής, αλλά θα έχουν πρόσβαση σε αυτή μόνο οι πιστοποιημένοι φίλοι του Ardbeg μέσα από την Ardbeg Committee. 

Σύμφωνα με τα πιστοποιητικά «καπνιστότητας» που φέρει το Hypernova, τα επίπεδα των φαινολών του είναι άνω των 170 ppm. Στα αρώματά του κυριαρχούν τόνοι που «κόβουν» τα ρουθούνια με στάχτη, πισσέλαιο και κάρβουνο να κυριαρχούν. Στο σώμα κυριαρχούν η σοκολάτα, η μέντα, η τύρφη, ο καπνός, τα αμύγδαλα και το φρεσκοκομμένο τριφύλλι. Στην επίγευση θα μείνει ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, επιπλέον καπνίλα και δέρμα.

 

hypere3

 

O Δρ Bill Lumsden, επικεφαλής της διαδικασίας απόσταξης του Ardbeg εξήγησε ότι στόχος τους ήταν πάνε την ταυτότητα του αποστάγματός τους στα άκρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το πιο καπνιστό Ardbeg που έχει φτιαχτεί ποτέ. Το όνομα Hypernova οφείλεται στα ομώνυμα αστέρια, η έκρηξη των οποίων είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να διαταράξει την ισορροπία στον Γαλαξία. Αντίστοιχα πρωτόγνωρα ισχυρή είναι και τυρφώδης  αίσθηση που αφήνει το Ardbeg Hypernova.

 

hyper1

 

Εμφιαλωμένο σε περιεκτικότητα 51% αλκοόλ και προτεινόμενη τιμή λιανικής στις 190 λίρες, εκτός από το κλειστό κλαμπ της φίρμας, ένας μικρός αριθμός μπουκαλιών θα διατεθεί και στο κατάστημα που υπάρχει μέσα στο αποστακτήριο και κάτι μας λέει ότι αρκετοί θα είναι αυτοί που θα πάνε μέχρι το Islay για να το ανακαλύψουν.  

Οι άνθρωποι πίσω από αυτό το μοναδικό μπουκάλι βλέπουν το Hypernova σαν είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του αποστακτηρίου. Είναι ένα πείραμα που προσπαθεί να βάλει σε μπουκάλι ένα λεύκωμα ή ένα βιβλίο με την ιστορία του Ardbeg και από ότι φαίνεται τα κατάφεραν. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved