Οι αυξήσεις στην ενέργεια είναι σαν να κοστίζει 30€ μια μπίρα

Αυτό το εμφατικό παράδειγμα έδωσε Άγγλος από τον χώρο της ενέργειας για όσους δυσκολεύονται να υπολογίσουν βαρέλια Μπρεντ και κιλοβατώρες.

Συγγνώμη που σας το χαλάμε ενώ δεν έχει τελειώσει ακόμα ο Αύγουστος, αλλά φέτος η ευχή «Καλό Χειμώνα» μόνο ειρωνικά θα ακουστεί με τα όσα προμηνύονται στον χώρο των καυσίμων και της ενέργειας να είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνα. Σε πολλούς που δεν είναι σχετικοί με το χρηματιστήριο της ενέργειας και πώς οι αυξομειώσεις, ψέματα αυξήσεις μόνο, μεταφράζονται άμεσα στην τσέπη μας, ο Greg Jackson της εταιρείας ενέργειας Octopus, έφερε ένα παράδειγμα για να το καταλάβουν ακόμα και οι πιο μεθυσμένες Αγγλάρες στις pub του νησιού.

 

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι σαν να κοστίζει ξαφνικά μια τίμια και λατρεμένη πίντα μπίρας γύρω στα 30€ και για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το αυτοκρατορικό σύστημα, η πίντα είναι κάτι λιγότερο από μισό λίτρο για εμάς που μετράμε με φυσιολογικές μονάδες μετρήσεις. Το τι σημαίνει ακριβώς για ένα μέσο νοικοκυριό; Κατά μέσο όρο θα πρέπει να βρουν με κάποιο μαγικό τρόπο 3.600 λίρες ανά σπίτι αν θέλουν να ζήσουν αυτόν τον χειμώνα με την ίδια ποιότητα ζωής που είχαν και τον προηγούμενο, αυτό σημαίνει ότι 8,5 εκατομμύρια σπίτια στη Μεγάλη Βρετανία που ζουν λίγο πάνω από το όριο της φτώχειας, θα πέσουν κάτω από αυτό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

 

 

Λίγο πολύ το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και στην Ελλάδα με τις πρόσφατες αυξήσεις που ανακοινώθηκαν στην kWh με την όποια ενίσχυση έχει εξαγγελθεί να έχει ήδη εξανεμιστεί με τον χειμώνα να είναι πιο κοντά από ότι νομίζουν οι οπαδοί της 32ης Αυγούστου. Ίσως θα πρέπει να το μεταφράσει κάποιος και στα ελληνικά το παράδειγμα με την μπίρα για να καταλάβουμε τι έρχεται. Ένα πιτόγυρο στα 25€ ίσως; Μήπως η Μύκονος ζει στο μέλλον;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved