Τρία ελληνικά κρασιά μέσα στα ποιοτικότερα του κόσμου για το 2022

Το 2022 είναι μία καλή χρονιά για το ελληνικό κρασί.

Μάντεψες σωστά. Όπως σχεδόν όλα στην Ελλάδα, έτσι και η οινοποίηση έχει τις ρίζες πολύ πίσω στο χρόνο, με τα πρώτα ίχνη κρασιού να χρονολογούνται στο 2.500 π.Χ.

Το ελληνικό κρασί είναι μεγάλη τάση παγκοσμίως. Τελευταία γίνεται μεγάλος ντόρος για το ελληνικό κρασί. Το σίγουρο είναι πως έχει μια σταθερά ανοδική πορεία και όλα τα φόντα να είναι το next big thing.

Εσύ ξέρεις να σερβίρεις σωστά ένα ποτήρι κρασί;

Φέτος τρία ελληνικά κρασιά βρίσκονται στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου. Ποια είναι αυτά;

Πριν το αναλύσουμε περαιτέρω, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα.

Για να πάρεις μια ιδέα για το πόσο σοβαρά έπαιρναν οι αρχαίοι Έλληνες το κρασί τους θυμήσου πως είχαν έναν θεό αφιερωμένο στο κρασί, το Διόνυσο. Διοργάνωναν μεγάλες γιορτές με άφθονο κρασί και φαγητό, για να γιορτάσουν τον Διονύσιο.

 

 
 

Οι Έλληνες άρχισαν να παράγουν κρασί το 2.500 π.Χ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό, αλλά σίγουρα αποτελεί μια καλή βάση.

Oι Αρχαίοι Έλληνες είχαν τον τρόπο τους και με το κρασί

Υπάρχουν περισσότερες από 300 ελληνικές ποικιλίες για να διαλέξεις. Περισσότερες από 70 χρησιμοποιούνται στην οινοποίηση και έχει αποδειχθεί ότι κάποιες κάνουν πραγματικά καλό κρασί.

Ο θεός του κρασιού φαινόταν να είναι ένας χοντρούλης, χαρούμενος τύπος με τσαμπιά σταφυλιών γύρω από το κεφάλι του και ήταν ένας από τους αγαπημένους τους θεούς.

Το κλίμα κυμαίνεται από μεσογειακό έως ηπειρωτικό, με το θαλασσινό αεράκι να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία ιδανικών συνθηκών για την αμπελουργία.

Δες παρακάτω ποια είναι τα καλύτερα κρασιά ανά χώρα προέλευσης μαζί και η Ελλάδα για το 2022:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved