Πώς θα οργανώσεις την απόλυτη tequila night στο σπίτι σου αυτό το καλοκαίρι

Tequila night. Δύο λέξεις, μία ολόκληρη ιεροτελεστία πίσω από ένα από τα πλέον απολαυστικά, καλοκαιρινά ραντεβού με την παρέα. Είτε οργανώνεις συχνά συναντήσεις για cocktail με τεκίλα και μεξικάνικα σνακ με την παρέα στο σπίτι, είτε δεν το έχεις δοκιμάσει ξανά (αλλά σε πείσαμε να το κάνεις), ετοιμάσαμε για εσένα έναν απλό, αλλά πολύτιμο οδηγό, για να στεφθεί η βραδιά σου με επιτυχία.

Διότι «των φρονίμων τα παιδιά προτού πεινάσουν μαγειρεύουν». Τι σημαίνει αυτό; Ότι το να καλέσεις την κοπέλα σου ή τους φίλους σου στο σπίτι για τεκίλα μετά το γραφείο ή το βράδυ του Σαββάτου, δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Για να είσαι σίγουρος όμως πως αυτή η βραδιά θα σας μείνει αξέχαστη και ότι θα περάσετε όλοι καλά, είναι σημαντικό να γνωρίζεις εκ των προτέρων πώς να εξοπλίσεις την κάβα σου, τι να περιέχει το ψυγείο σου και φυσικά, πώς θα πετύχεις το ιδανικό ντεκόρ, δηλαδή εκείνο που σας «ταξιδέψει» από την Αθήνα στο νησί και δη, στη Μύκονο!

Ιδού, λοιπόν, όλα όσα αξίζει να προμηθευτείς και να λάβεις υπόψη σου για την απόλυτη Don Julio -φυσικά- tequila night στο σπίτι.

#1 Δημιούργησε το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό

Σίγουρα κατά τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής βραδιάς με τεκίλα, πρωταρχική σημασία έχουν οι γεύσεις, η παρέα και η ποιότητα των αποσταγμάτων που θα απολαύσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ωστόσο, αν έχεις λίγο επιπλέον χρόνο στη διάθεσή σου, σου προτείνουμε να τον αξιοποιήσεις για να δημιουργήσεις και το κατάλληλο σκηνικό για το ραντεβού σας.

Αν διαθέτεις ταράτσα, μπαλκόνι, αυλή ή κήπο, για παράδειγμα, σκέψου τι μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις για να κάνεις τον χώρο πιο άνετο και ατμοσφαιρικό. Και επειδή διανύουμε το ελληνικό καλοκαίρι, ακόμη καλύτερο είναι να φέρεις το νησί στην πόλη. Και σε ό,τι αφορά στις πιο αξέχαστες Don Julio nights και summer celebrations, η Μύκονος είναι ο «Νο1» προορισμός.

Μερικές μαξιλάρες σε μπλε, λευκές ή γαλάζιες αποχρώσεις, ένα φυτό που «μυρίζει» καλοκαίρι, όπως το γιασεμί ή το νυχτολούλουδο, αλλά και η βουκαμβίλια που είναι το απόλυτο summer plant (θα τη βρεις εύκολα στο φυτώριο της περιοχής σου), ένα καλοκαιρινό φαναράκι από ξύλο ή μπαμπού, ένα κρεμαστό διακοσμητικό με κοχύλια και μερικά σουπλά από μπαμπού αρκούν για να έχεις όλο το καλοκαίρι τη δική σου Μύκονο στο σπίτι, για να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου Don Julio cocktail!

 

cocktail pink

 

#2 Εξόπλισε καταλλήλως την προσωπική σου κάβα

Από τη διακόσμηση, ας περάσουμε στο πιο σημαντικό θέμα της βραδιάς, δηλαδή στα cocktail και τα ποτά που θα απολαύσετε. Και αν υπάρχει ένα όνομα που είναι συνώνυμο με την απόλαυση της τεκίλα, αυτό είναι εκείνο του Don Julio González! Επειδή, βέβαια, καλό είναι να υπάρχει ποικιλία στο tequila menu σας και μιας και οι γεύσεις που εκπλήσσουν τον κάθε ουρανίσκο διαφέρουν, αξίζει να μπορείς να προσφέρεις επιλογές στους καλεσμένους σου -πάντα, φυσικά, ποιοτικές.

Τι θα χρειαστεί να έχεις στην προσωπική σου κάβα, λοιπόν; Κάνε την αρχή με Don Julio Blanco με τις καθαρές, φρέσκιες βοτανικές νότες και τα στοιχεία του μαύρου πιπεριού. Είναι must διότι αποτελείται από 100% μπλε αγαύη διαλεγμένη στο χέρι -διπλής απόσταξης- και συνιστά τη βάση για την παραγωγή των άλλων παραλλαγών Don Julio.

julio blanc

 

Μία ακόμη σημαντική προσθήκη που θα κάνει τη διαφορά στη σπιτική tequila night σου, είναι η τεκίλα Don Julio Reposado, που ξεχωρίζει για τα αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας και έχει μία επίγευση με γεύσεις από λευκά πιπέρια και μπισκοτένιο τελείωμα. Αξίζει, επίσης, να γνωρίζεις πως παράγεται από 100% μπλε αγαύη, υφίσταται διπλή απόσταξη και στη συνέχεια, παλαιώνει για οκτώ μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει έναν ελαφρύ, γλυκό χαρακτήρα.

reposad


Η τεκίλα Don Julio 1942 αξίζει, επίσης, μία θέση στην κάβα σου και θα αποτελέσει τη βάση για απολαυστικά cocktail. Έχει ίχνη καραμέλας, καραμέλας βουτύρου και άρωμα βανίλιας, είναι εξίσου απολαυστική στον ουρανίσκο και τη μύτη και για να φτάσει σε εσένα, ωριμάζει για 2,5 χρόνια σε βαρέλια από λευκή βελανιδιά!

 

1942 tequila

 

#3 Βάλε εγκαίρως τα κατάλληλα συστατικά στο ψυγείο σου

Εννοείται πως υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι προτιμούν να απολαμβάνουν την τεκίλα τους σκέτη ή μόνο με πάγο, ειδικότερα όταν είναι γευστική και ποιοτική. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι η εποχή των cocktail, οπότε πολλοί από τους καλεσμένους σου θα θέλουν να απολαύσουν την Don Julio σε διάφορες παραλλαγές. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να έχεις τα κατάλληλα συστατικά στο ψυγείο σου, για να τις ετοιμάσεις.

Πρώτη και σημαντική υπενθύμιση είναι το να υπάρχουν παγάκια στην κατάψυξη και να έχεις και ένα σέικερ για cocktail στην κουζίνα. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με την τεκίλα Don Julio που θα προμηθευτείς και τα cocktail που θα αποφασίσεις -ναι, κάποια cocktail θα χρειαστεί να τα σκεφτείς εκ των προτέρων- να περιέχει το μενού της βραδιάς, θα εξοπλίσεις καταλλήλως το ψυγείο σου.

Για να σε βοηθήσουμε, θα σου πούμε τα εξής. Σκέψου πως η τεκίλα Don Julio Blanco αποτελεί την τέλεια βάση για cocktail όπως η Margarita, οπότε φρόντισε να έχεις στην κουζίνα σου lime, σιρόπι αγαύης και θαλασσινό αλάτι. Με την ίδια τεκίλα μπορείς να ετοιμάσεις, επίσης, τέλειο Mojito. Για να είσαι προετοιμασμένος, φρόντισε να έχεις στο σπίτι φύλλα μέντας, χυμό λάιμ, σιρόπι για cocktail (στο διαδίκτυο, βέβαια, μπορείς να δεις και μόνος σου πώς να ετοιμάσεις simple syrup με ζάχαρη και νερό) και σόδα.

Από την άλλη πλευρά, με την τεκίλα Don Julio Reposado θα φτιάξεις την τέλεια Paloma, οπότε μην παραλείψεις να προμηθευτείς με φρέσκο χυμό λάιμ, φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ, σόδα και σιρόπι αγαύης. Όσο για τη Don Julio 1942, είναι για εκείνους που προτιμούν την τεκίλα τους σε neat μορφή, οπότε αρκεί να έχεις πάγο στην κατάψυξη!

Must know tip: Για την Don Julio 1942 και τη Margarita με Don Julio Blanco προτίμησε χαμηλά ποτήρια, ενώ για την Paloma με Don Julio Reposado και το Mojito με Don Julio Blanco καλό είναι να επιλέξεις ψηλά ποτήρια.

drinks collage

 

Το σίγουρο είναι πως αν σου αρέσει να ζεις με πάθος, οι tequila nights αξίζουν μία θέση στο καλοκαιρινό σου πρόγραμμα στο νησί, αλλά και στην πόλη. Και στις πιο όμορφες και απολαυστικές μας αναμνήσεις, η αλήθεια είναι πως η Don Julio βρίσκει τη θέση της στο κέντρο ενός τραπεζιού και τον τρόπο να μας φέρνει κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ενώ είναι το spirit που συνοδεύει τις γαστρονομικές στιγμές, αλλά και τις εκείνες της διασκέδασης σε πιο upbeat ρυθμούς.

Τυχαίο; Καθόλου αν αναλογιστείς ότι η ιστορία αυτής της μοναδικής τεκίλα είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον ιδρυτή της -τον Don Julio González- και με αυτό που όριζε τη ζωή του: Το πάθος για ότι έκανε! Οργάνωσε, λοιπόν, ένα summer celebration με την αγαπημένη σου τεκίλα στο σπίτι, φέρε τα cool vibes της Μυκόνου στο μπαλκόνι σου και… salud σε εσένα και την παρέα σου!

Παρακαλείστε να μην προωθήσετε το παρόν σε άτομα κάτω των 18 ετών.

www.apolafste.ypeyfthina.eneap.gr

Απολαύστε υπεύθυνα

#DonJulioTequila #TasteOfDevotion #DonJulioMykonos

 

eneap



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved