Στο Athens Street Food Festival για «ψαγμένο» φαγητό, μπύρα και μία επική mobile free εμπειρία

Σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με φρενήρεις ρυθμούς και βρίσκει τους περισσότερους από εμάς να περνάμε τα πρωινά και τα απογεύματά μας στο σπίτι και το γραφείο μπροστά από μία οθόνη, το να βρίσκουμε αφορμές για να περνάμε χρόνο μαζί είναι μία μεγάλη και συχνά, περίπλοκη υπόθεση.

Όσο γεμάτα με υποχρεώσεις και «πρέπει» και αν είναι τα προγράμματά μας όμως, στην περίπτωση της παρέας μου, όταν μία πρόταση για φαγητό και μπύρα πέφτει στο «τραπέζι» των συζητήσεων, δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί ή θέλει να αρνηθεί, ειδικότερα όταν πρόκειται για το foodie event της χρονιάς στην πόλη, δηλαδή το Athens Street Food Festival.

Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, αφήσαμε για λίγο στην άκρη την τηλεργασία, τις υποχρεώσεις και τους καναπέδες μας και δώσαμε ραντεβού στην είσοδο του Παλιού Αμαξοστασίου του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι, για την πιο «δυνατή» foodie συνάντηση του Μαΐου.

 

streetfood1

 

Τα must της κορυφαίας γαστριμαργικής περιήγησης στην πόλη

«Από πού να αρχίσουμε; Πάμε δεξιά ή αριστερά; Μήπως να φάμε πρώτα ένα burger και μετά να περάσουμε στα υπόλοιπα;». Όπως μπορείς να καταλάβεις, για τους λάτρεις του καλού και «ψαγμένου» φαγητού, το Athens Street Food Festival είναι κάτι σαν ένα λούνα παρκ γεμάτο εκπλήξεις. Και ειλικρινά, με τόσες μυρωδιές γύρω μας, δεν ξέραμε από πού να ξεκινήσουμε τη γαστριμαργική μας περιήγηση.

Τελικά, ο ένας πήγε στα burger, ο άλλος στα σάντουιτς, ο τρίτος στο κινέζικο, o τέταρτος στα tacos και οι άλλοι δύο έφυγαν για… mac and cheese και δροσερές μπύρες. Όλοι όμως συμφωνήσαμε ότι στο τέλος, θα κάναμε και μία βόλτα στους πάγκους, για τα γλυκά και τα παγωτά με τα οποία θα ολοκληρώναμε με τον πλέον απολαυστικό τρόπο εκείνο το foodie ραντεβού.

Αφού πήραμε τα εδέσματα που λαχταρούσαμε, καθίσαμε σε ένα μεγάλο, ξύλινο τραπέζι και ειλικρινά, νιώσαμε μία μικρή συγκίνηση, που έπειτα από έναν ολόκληρο μήνα, είχαμε καταφέρει -επιτέλους- να βρεθούμε όλοι μαζί. Κάπου ανάμεσα στην πρώτη και την τρίτη μπουκιά όμως, χωρίς να το αντιληφθούμε, καταλήξαμε να τρώμε έχοντας μπροστά μας τις οθόνες των κινητών μας. «Αλήθεια, το mac and cheese πώς φτιάχνεται;». Αυτή ήταν η ερώτησή μου, που μας οδήγησε στη Google και όπως συμβαίνει συνήθως, το σκρολάρισμα συνεχίστηκε στα social media.

 

streetfood2

 

Γιατί σε ό,τι αφορά στο καλό φαγητό που απολαμβάνουμε μαζί, το phubbing δεν χωρά

Αυτό που διερωτήθηκα, λοιπόν, παρατηρώντας τις κινήσεις μας, ήταν πως μπορεί εκείνη τη στιγμή να ήμασταν μαζί όμως, ήμασταν πραγματικά μαζί; Αν έχεις δει τη νέα ταινία της ΑΛΦΑ για το phubbing και το πώς επηρεάζει τις μεταξύ μας σχέσεις, μπορείς να κατανοήσεις τον προβληματισμό μου.

Το phubbing είναι ένα φαινόμενο που όλοι βλέπουμε καθημερινά, εντός και εκτός σπιτιού, αλλά οι περισσότεροι δεν το αναγνωρίζουμε και δεν το αντιλαμβανόμαστε, όταν το κάνουμε. Αυτό ακριβώς το φαινόμενο μας υπενθυμίζει η συγκεκριμένη ταινία, η οποία ουσιαστικά μας καλεί να είμαστε πραγματικά μαζί, όταν είμαστε μαζί, έχοντας την προσοχή μας στους συνομιλητές μας και όχι στα κινητά μας και δη, τα like και τα post.

Μπορείς να καταλάβεις συνεπώς, γιατί μόλις είδα τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μπύρας ΑΛΦΑ -η οποία παρεμπίπτοντας είναι και φέτος μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ- στο κέντρο του Παλιού Αμαξοστασίου του Ο.Σ.Υ., είπα στην παρέα: «Πάμε τώρα».

Κάπως έτσι, το «μαζί» ήρθε σε πρώτο πλάνο και για αρκετή ώρα σε εκείνο το ραντεβού μας, κυριαρχούσαν τα γέλια, η γεύση του καλού φαγητού και η απόλαυση της δροσερής μπύρας. Όσο για τα smartphone μας, σχεδόν ξεχάσαμε πως τα είχαμε πάρει μαζί μας. Με λίγα λόγια, στη συνάντησή μας στο Athens Street Food Festival ζήσαμε το «μαζί» στην πραγματική του διάσταση. Διότι σε εκείνον τον ξεχωριστό χώρο, τα κινητά και το phubbing δεν είχαν θέση.

 

streetfood3

 

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να δοκιμάσεις και να απολαύσεις το πιο «ψαγμένο» φαγητό που «παίζει» τώρα στην πόλη και την ίδια ώρα, να βιώσεις μία πραγματικά mobile free εμπειρία μαζί με τους κολλητούς σου, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με εκπλήξεις και με πολλές ΑΛΦΑ, μην παραλείψεις να κάνεις ένα πέρασμα από το Athens Street Food Festival τα επόμενα Παρασκευοσαββατοκύριακα του Μαΐου.

Διότι Μάιος στην Αθήνα σημαίνει ήλιος, σημαίνει πρώτες μπύρες μαζί με τους ανθρώπους σου στις πλατείες και τα τελευταία χρόνια, σημαίνει και Athens Street Food Festival! Και όποιες και αν είναι οι διατροφικές σου προτιμήσεις, γνωρίζεις καλά πως το φαγητό είναι πάντα μία καλή αφορμή για να έρθεις κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να ζήσεις το «μαζί» στην πραγματική του διάσταση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved