Το απολαυστικό superfood που θα «απογειώσει» γευστικά τα post workout σνακ σου

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την ακατανίκητη λιγούρα που σε πιάνει έπειτα από μία έντονη προπόνηση. Βγαίνοντας από το γυμναστήριο και πηγαίνοντας προς το σπίτι σου, δεν βλέπεις την ώρα που θ’ ανοίξεις τα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο σου, ψάχνοντας για ένα γευστικό δωράκι, ώστε να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου για τις επιδόσεις του. Το στομάχι σου παραπονιέται, το μυαλό σου δημιουργεί λαχταριστές εικόνες και εσύ, νιώθεις έτοιμος να ενδώσεις σε οποιαδήποτε τροφή βρεθεί πρώτη στο οπτικό σου πεδίο. Και εδώ ακριβώς κρύβεται η «παγίδα» που χρειάζεται να αποφύγεις.

Διότι τα γεύματα που καταναλώνεις αμέσως μετά τα workout σου -αλλά και πριν από αυτά- παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόοδό σου και στην αποκατάσταση των μυών και των ιστών του οργανισμού σου μετά την άσκηση. Συνεπώς, αν θέλεις η προσπάθειά σου να πιάσει «τόπο», καλό θα ήταν τα post-workout σνακ που απολαμβάνεις να είναι χορταστικά, γευστικά και υγιεινά. Το ερώτημα είναι, βέβαια, πώς θα καταφέρεις να «αγγίξεις» αυτό το τρίπτυχο της επιτυχίας; Κι όμως, η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα σε περιμένει ήδη στα ράφια του σούπερ μάρκετ, εκεί όπου βρίσκεται το ελληνικό, λαχταριστό και θρεπτικό superfood, με το οποίο θα απολαμβάνεις τη διαφορά κάθε φορά στα γεύματά σου.

Ο λόγος, φυσικά, για το Μακεδονικό Ταχίνι, τον διατροφικό «θησαυρό» που θα σου χαρίζει τα θρεπτικά συστατικά, την ενέργεια αλλά και τη δύναμη που χρειάζεσαι, μετά την προπόνησή σου. Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει τους λόγους που αξίζει να το προσθέσεις στη διατροφή σου, ώστε να δημιουργήσεις λαχταριστά σνακ -και όχι μόνο- τα οποία θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

 

Επενδύοντας σε ωφέλιμα σνακ που σου προσφέρουν πρωτεΐνες και υδατάνθρακες

Αμέσως μετά την προπόνηση ο οργανισμός σου έχει μεγάλη ανάγκη από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, για να μπορέσει να ανακάμψει. Οπότε, προτού βιαστείς να πραγματοποιήσεις κάποια παραγγελία για να ανακουφίσεις την πείνα σου, προτίμησε να επενδύσεις σε τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας, οι οποίες θα σου προσφέρουν τα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι. Μία από αυτές τις ευεργετικές τροφές είναι το ταχίνι, το οποίο περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες, ενώ είναι εξαιρετικά «πλούσιο» σε πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Μάλιστα, οι πρωτεΐνες που διαθέτει έχει αποδειχθεί πως παρότι είναι φυτικής προέλευσης, έχουν υψηλή βιολογική αξία και υπερτερούν σε σχέση με άλλες πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης (που συνήθως έχουν χαμηλή απορροφησιμότητα από τον οργανισμό).

Το ταχίνι μπορείς να το συνδυάσεις με κομμάτια μπανάνας, μήλου ή σταφίδες, δηλαδή φρούτα που διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, για να απολαύσεις ένα ωφέλιμο και χορταστικό σνακ, το οποίο θα σου προσφέρει δύναμη και ενέργεια.

 

makedoniko 1

 

Απολαμβάνοντας αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς με βάση το ταχίνι

Να ξέρεις πως αυτό που θα σε κάνει να λατρέψεις το ταχίνι και να το μετατρέψεις σε μία σταθερή αξία στην καθημερινή σου διατροφή, είναι το γεγονός πως σου δίνει τη δυνατότητα να «ξεκλειδώσεις» αμέτρητους απολαυστικούς συνδυασμούς, μέσα από γρήγορες, εύκολες και υγιεινές συνταγές, αφού μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, αποτελώντας μια θρεπτική απόλαυση για όλες τις ώρες της ημέρας. Αρκεί, βέβαια, να επιλέξεις το κατάλληλο ταχίνι που δεν είναι άλλο από το Μακεδονικό Ταχίνι, διότι το post-workout σνακ το θέλει το ταχίνι του… το Μακεδονικό!

Πρόκειται για ένα ελληνικό superfood που αποτελείται από 100%  σουσάμι άριστης ποιότητας, που παράγεται χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, σε μία σύγχρονη μονάδα-πρότυπο επεξεργασίας και μεταποίησης σουσαμιού, ενώ πλένεται με καθαρό, πόσιμο νερό, διατηρώντας ακέραια τα ευεργετικά οφέλη του πολύτιμου αυτού σπόρου.

Συνεπώς, μην περιορίζεις τα post-workout σνακ σου στις ίδιες κοινότυπες επιλογές, αλλά τόλμησε πρωτότυπες εναλλακτικές, όπως το vegan σάντουιτς με αβοκάντο, πέστο, ρεβίθια και sauce από Μακεδονικό Ταχίνι ή τις λαχταριστές σοκολατένιες μπάρες με Μακεδονικό Ταχίνι.

 

makedoniko 2

 

Προσφέροντας στον οργανισμό σου τη δύναμη που χρειάζεται με τον πιο γευστικό τρόπο

Αν την παρούσα περίοδο έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις τη νηστεία της Σαρακοστής, τότε το Μακεδονικό Ταχίνι είναι ένα υλικό που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι της κουζίνας σου. Όχι μόνο επειδή αποτελεί ένα συστατικό που μπορείς να απολαύσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, αλλά διότι σου προσφέρει καθημερινά τη δύναμη και την ενέργεια που χρειάζεσαι. Αρκεί να σκεφτείς πως αρκετός κόσμος ξεκινάει τη μέρα του με μία κουταλιά Μακεδονικό Ταχίνι, για να καταλάβεις για ποιον λόγο η συγκεκριμένη υπερτροφή θεωρείται μία εξαιρετική επιλογή για τα σνακ που απολαμβάνεις πριν αλλά και μετά την προπόνησή σου. Δεν έχει σημασία, λοιπόν, αν νηστεύεις την παρούσα περίοδο, αν ακολουθείς μία χορτοφαγική διατροφή ή όχι, αφού η υψηλή θρεπτική αξία του Μακεδονικού Ταχινιού και το γεγονός πως «θωρακίζει» με φυσικό τρόπο τον οργανισμό σου, το καθιστούν μία σταθερή, γευστική και υγιεινή επιλογή, η οποία έχει θέση σε κάθε ημερήσιο γεύμα σου, διότι κάνει τη διαφορά… κάθε φορά.

 

makedoniko 3

 

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Πήγαινε μέχρι το κοντινότερο σούπερ μάρκετ και ανακάλυψε τις γεύσεις που μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου. Να είσαι σίγουρος πως το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι και το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο θα γίνουν οι λαχταριστές επιβραβεύσεις με τις οποίες θα ανυπομονείς να ανταμείψεις τον εαυτό σου, έπειτα από κάθε σκληρή προπόνηση.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved