Το Black Barrel Jameson θέλει να περπατήσεις μαζί του στη φωτιά

Η ωραιότερη αφορμή για να επανεκτιμήσεις το blend, είναι να θυμηθείς όλα εκείνα που σε χαρακτήρισαν όταν το πρωτογνώρισες.

Ειδικά όσοι απολαμβάνουν τακτικά το καλό ουίσκι, γνωρίζουν πως όσο περισσότερα γνωρίζεις τόσο περισσότερο κολλάς. Και είναι αλήθεια. Πρέπει δηλαδή να δοκιμάσεις αρκετά και να είσαι ανοιχτός σε νέες εμφιαλώσεις για να μπορέσεις να έχεις μία ολοκληρωμένη άποψη. Υπάρχει όμως και μία άλλη πλευρά. Η πλευρά που λέει ότι κάποια ουίσκι, υπάρχουν για να μας θυμίζουν το περίφημο back to the basics. Ποιοι ήταν δηλαδή οι λόγοι που κολλήσαμε εξαρχής με το ουίσκι. Πώς το αγαπήσαμε; Ποια ήταν η πρώτη φορά που σηκώσαμε ένα ποτήρι με τους φίλους μας; Ή το πρώτο μπουκάλι που αγοράσαμε για ένα πάρτι; Αυτός είναι ο λόγος που, τόσο οι γνώστες, όσο και εκείνοι που απλά απολαμβάνουν το ουίσκι, δίνουν αξία στο blend.

 

20 06 jameson bb lifestylephotography 3

 

Το Jameson ωστόσο, πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα με την ξεχωριστή και ξεκάθαρη εμφιάλωση του Black Barrel. Τι δηλώνει το Black Barrel σε εμάς; Πώς ακόμη και όταν είσαι ένα τόσο διθυραμβικό brand όσο το Jameson, γνωστό σε κάθε μπαρ και κάβα στις τέσσερις γωνιές της Γης, μπορείς να επανασυστήσεις όλα εκείνα που μας έκαναν να αγαπήσουμε το Irish whiskey με εμφιαλώσεις σαν και την παρακάτω.

Το Black Barrel, είναι ένα πιο γλυκό σε νότες αδερφάκι του Jameson Original. Κρατάς το παραδοσιακό Irish pot still όπως ακριβώς το αγάπησες, αλλά το συγκεκριμένο περιέχει και ένα blend από small batch grain. Έχουμε αμερικανικό βαρέλι bourbon και στη συνέχεια sherry, αλλά με μία διαφορά: τα βαρέλια έχουν δεχθεί charring. To εσωτερικό του βαρελιού δέχεται έναν τύπου καυτηριασμό με φλόγιστρο, με στόχο να απελευθερωθούν οι γλυκόζες του ξύλου – δίνει μάλιστα γλυκές νότες. Η στάχτη εσωτερικά του βαρελιού καθαρίζεται και στη συνέχεια γίνεται επανεκτέλεση της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να έχει το Black Barrel τον τόσο ξεχωριστό χαρακτήρα του, γεννημένος -κυριολεκτικά- μέσα στη φωτιά.

 

 

Η μύτη είναι γλυκιά, με νότες που ξεκινούν από butterscotch και φτάνουν μέχρι την κρέμα, τα τόφι αλλά ακόμη και ψημένη μηλόπιτα. Η βανίλια και η καραμέλα πλημμυρίζουν ξεκάθαρα την παλέτα -αφήνοντας μάλιστα και μία ιδέα από μπαχαρικά ή ακόμη και μπανάνα όσο ‘‘ανοίγει’’- ενώ το τελείωμα είναι εξίσου πλούσιο σε βανίλια και ψημένο ξύλο, ώστε να μην χωράει καμία αμφιβολία ότι τα charring βαρέλια του Jameson έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Για όσους μεγάλωσαν με το Jameson και συνεχίζουν να το τιμούν, δεν πρόκειται για μία ακόμη εμφιάλωση, αλλά για μία δήλωση. Το πώς μας αρέσει να επιστρέφουμε στη γεύση και τις αξίες που πρωτογνωρίσαμε και πως υπάρχει ακόμη χώρος για να εμπνευστούμε. Άλλωστε το Black Barrel πλάστηκε μέσα στη φωτιά όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ζωές μας. Και όπως εκείνη προσφέρει τον χαρακτήρα της στο απόσταγμα, έτσι χτίζουμε και εμείς τον δικό μας. Υπεύθυνα και αποφασιστικά, για κάθε άντρα εκεί έξω που πλάθεται καθημερινά και το αναγνωρίζει μαζί με ένα ποτήρι Jameson.

JAMESON BLACK BARREL GIFT

To Black Barrel, είναι ένα ακόμη κομμάτι της ζωής μας. Άλλωστε όπως είπε και ο Μπουκόφσκι, σημασία έχει πόσο ικανά ξέρεις να περπατάς στη φωτιά. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved