Mayan: Η Nikkei κουζίνα στη γειτονιά του Κεραμεικού

Όταν η Ιαπωνία ταξιδεύει στο Περού

Ο Κεραμεικός έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή προορισμό τα τελευταία χρόνια και τα νέα μαγαζιά που ξεπροβάλλουν κατά καιρούς, όπως το εστιατόριο Mayan, σίγουρα συμβάλλουν στη δημοφιλία της περιοχής. Το Mayan είναι το νέο εστιατόριο στον Κεραμεικό που μας κάνει να θέλουμε να επισκεφθούμε ξανά τον Κεραμεικό!

Το Mayan είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης εμπειρίας του Σταμάτη Τσίλια σε κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και της αγάπης του για ιαπωνικές και λατινικές γεύσεις. Στο Mayan θα βιώσεις μία ολοκληρωμένη εμπειρία fine dinning με γεύσεις από το Περού και την Ιαπωνία. Ναι, αναφερόμαστε στην κουζίνα Nikkei, μία κουζίνα που γεννήθηκε όταν οι Ιάπωνες μετανάστευσαν στο Περού.

Στο μενού βρίσκεις ξεχωριστές συνταγές με ιδιαίτερες γεύσεις και νότες από όλη τη Λατινική Αμερική. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το Ceviche Mediterranea με ψάρι ημέρας, πουρέ γλυκοπατάτας, καλαμπόκι choclo, κρεμμύδι και γάλα τίγρη αρωματισμένο με μανταρίνι. Οι Camarones de Roca με γαρίδες τεμπούρα, κρέμα wasabi, σουσάμι kimchi και υγρό τζελ από φρούτα του πάθους σίγουρα ξεχωρίζουν στο μενού, ενώ το χειροποίητο ψωμί Παραγουάης με τυρί ή τρούφα ψημένο στον ξυλόφουρνο συνοδεύει τέλεια όλα τα πιάτα – θα το βρεις με το όνομα Pan de Molde. Από τα rolls, εμείς προτείνουμε το Atoun Picante, ένα inside out roll με τόνο, φρέσκο κρεμμύδι και κρέμα sriracha.

 

DSC 9743

 

Και από ποτά τι θα βρεις; Το Mayan προσφέρει μία μεγάλη λίστα κρασιών, από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, όλα ιδανικά για να συνοδεύσεις το γεύμα σου. Αν θέλεις όμως μία κάτι διαφορετικό, τότε προτείνουμε ένα από τα μοναδικά cocktails. Δικό μας αγαπημένο το Nuez με gin από τον οίκο Santory, λικέρ λεβάντας, φρέσκο lime και premium tonik εμποτισμένο με μεσογειακά αρώματα!

Που και πότε:

Το Mayan είναι ανοιχτό Τρίτη έως Παρασκευή από τις 18:00 και Σάββατο έως Κυριακή από τις 14:00.
Θα το βρεις περπατώντας την Μεγάλου Αλεξάνδρου στον αριθμό 114.

Extra Tip: Ο χώρος είναι περιορισμένος, οπότε προτείνουμε να κάνεις κράτηση στο +30 216 20 200 65



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved