Το Jungle Bird είναι ένα tiki cocktail με ιταλικό DNA

Πώς ένα δροσιστικό καλωσόρισμα ενός μαλαισιανού ξενοδοχείου γεφύρωσε δύο μεγάλες σχολές cocktail.

Για κάποιους το Negroni είναι ένα cocktail με έντονο τον χειμερινό χαρακτήρα, αν και θα διαφωνήσουμε κάθετα με αυτή τη θεώρηση. Από την άλλη τα tiki cocktails είναι πολύ γλυκερά για τα γούστα τους, παρά το γεγονός ότι είναι άκρως εποχιακά κατά τους θερινούς μήνες. Μήπως κάπου εκεί ανάμεσα κρύβεται το καλύτερο καλοκαιρινό κοκτέιλ;

 

 

Η ιστορία του Jungle Bird ξεκινάει κάπου μέσα στη δεκαετία του ‘70, όταν το Hilton της Κουάλα Λουμπούρ έψαχνε ένα δροσιστικό welcome drink για τους επισκέπτες του. H συνταγή του ήταν μια ιδέα του Jeffrey Ong και το όνομά του το οφείλει στο ποτήρι στο οποίο το σέρβιραν, σε ένα πορσελάνινο σε σχήμα πουλιού. Το γλυκόπικρο αυτό cocktail πολύ γρήγορα βγήκε κι έξω από το λόμπι του Hilton και κατέκτησε τη Μαλαισία και σχεδόν έγινε το εθνικό της cocktail. 

 

 

Παρά την επιτυχία του αυτή, πέρασαν πολλά χρόνια για να γίνει παγκοσμίως γνωστό. Μόλις στις αρχές των 00s μπήκε στους καταλόγους των νεοϋορκέζικων μπαρ και πλέον όλοι ανακάλυψαν πως το ρούμι παντρεύεται ιδανικά με το Campari. Στην επιλογή των δευτερευόντων συστατικών, δηλαδή των χυμών, μπορείτε να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας για την παρασκευή του δικού σας προσωπικού Jungle Bird. Στις φωτογραφίες πιο πάνω θα δείτε όλα τα υλικά και τη συνταγή αυτού του εξωτικού πτηνού. Από κάτω θα δείτε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved