Το ήξερες ότι μπορείς να αντικαταστήσεις το ρούμι με ουίσκι στα tiki cocktails;

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να σε πείσουμε ότι το ουίσκι είναι ποτό για κάθε καιρό και μήνα;

Τα tiki cocktail δεν είναι μια ακόμα κατηγορία cocktail όπως έχουμε συνηθίσει να τις οριοθετούμε με βάση τη βασική αλκοολούχα πρώτη ύλη. Μπορεί το ρούμι να είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό, όμως δεν είναι αυτό που δίνει το χαρακτήρα σε ένα tiki cocktail. Δεν είναι ούτε τα περίτεχνα ποτήρια, ούτε τα ολόκληρα κομμάτια φρούτων και ο πλούσιος διάκοσμος. Είναι όλα αυτά μαζί, αλλά και μια γενικότερη φιλοσοφία που τα συνοδεύει και γι’αυτό εκτός από τα κλασικά μπαρ στα οποία είναι διαθέσιμα, για την πλήρη εμπειρία μπορεί κάποιος να τα απολαύσει σε ένα αμιγώς tiki cocktail bar. 

 

 

Πολλοί ταυτίζουν τα tiki cocktail με παραλίες, διακοπές και γενικά ένα πιο χαλαρό τρόπο ζωής και πολλοί φιλόδοξοι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να πείσουν το κοινό τους όταν προσφέρουν αυτά τα ποτά ή ανοίγουν ένα τέτοιο ειδικό μπαρ σε περιοχές που απέχουν αρκετά πολιτισμικά και γεωγραφικά από αυτό που θα χαρακτηρίζαμε εξωτικό μέρος. Μια τέτοια είναι η ιστορία ενός tiki bar στο Κεντάκι. 

 

 

Ίσως κάποιος θεωρήσει ύβρη το άνοιγμα ενός tiki bar στην πατρίδα του bourbon, και τη δυσπιστία απέναντι στα φαντεζί αυτά ποτά δίκαιη τιμωρία, όμως οι άνθρωποι πίσω από το Limbo δεν το έβαλαν κάτω. Ανακάλυψαν πως αυτό που αποθάρρυνε το κοινό ήταν η πρώτη ύλη και η φήμη που το ακολουθεί. Το ρούμι ακολουθείται από το στερεότυπο του γλυκού ποτού χαμηλής ποιότητας. Η αλήθεια είναι ότι τα λευκά ρούμια ροής που βρίσκουμε πίσω από τις μπάρες πολλών μπαρ δεν μπορούν να βοηθήσουν στο χτίσιμο μιας καλής φήμης για το απόσταγμα από την Καραϊβική.

 

 

Αντί να προσπαθήσουν να τους πείσουν για την αξία του ποιοτικού ρουμιού, οι bartenders από το Κεντάκι τους έπεισαν ότι το bourbon είναι τόσο καλό που μπορεί να αντικαταστήσει το ρούμι σχεδόν σε κάθε tiki cocktail, από το Killer’s Hand μέχρι το Painkiller. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από δικαίωση.

 

 

Τόσο το bourbon, όσο και το scotch, μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια το ρούμι ανάλογα με τη συνταγή του κάθε tiki cocktail και μάλιστα να βγει ένα αρκετά πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Πιο έντονη αλκοολική γεύση, λιγότερο γλυκιά επίγευση, καπνιστές νότες και ό,τι άλλο μπορεί να προσφέρει ένα ουίσκι παντρεύεται υπέροχα με τα φρουτώδη κι εξωτικά χαρακτηριστικά ενός tiki cocktail.

Μήπως ο ανανάς με το ουίσκι είναι ο συνδυασμός που έψαχνες για ένα καλοκαίρι στην καρδιά του φθνιπώρου; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved