Πώς θα πιεις απενοχοποιημένα πριν τη δύση του Ήλιου

Είναι μάλλον ξεπερασμένο το ρητό «κάπου θα είναι 7 το απόγευμα» και χρειάζεται καλύτερη οργάνωση.

Το αίσθημα της ευδαιμονίας καθώς κυλάει το, με μέτρο, αλκοόλ στις φλέβες είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο απολαυστικό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δυστυχώς οι αυθαίρετοι κανόνες που διέπουν δεκάδες εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής έχουν ορίσει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό και φροντίζουν να γεμίζουν ενοχές όσους το απολαμβάνουν κρυφά. Αυτός ο καταναγκασμός ήρθε η ώρα να πάψει και αυτό θα γίνει, όχι με επανάσταση, αλλά με μεθοδική υπονόμευση αυτής της κατασκευασμένης και άνωθεν επιβληθείσας συνθήκης.

 

 

Η υπονόμευση απαιτεί και το κατάλληλο καμουφλάρισμα, άρα αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σπας τον κανόνα του ωραρίου, αλλά καλό είναι να κρατήσεις αυτόν της εποχικότητας. Το χειμώνα ένα απογευματινό ουίσκι είναι το δέον, όμως το καλοκαίρι καλύτερα να επιλέξεις κάτι πιο δροσιστικό. Οι γείτονές μας οι Ιταλοί κάτι ξέρουν με τα spritz, αλλά αν είναι πολύ φαντεζί για τα γούστα σου, τότε ένα παγωμένο λευκό ή ροζέ κρασί θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. 

 

 

Το να πιεις ένα ποτηράκι παραπάνω είναι μέσα στο πρόγραμμα σε μια βραδινή έξοδο, αρκεί να μην οδηγήσεις μετά, όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι και τόσο γοητευτικό σενάριο. Αρχικά θα πληγώσεις την εικόνα σου και στη συνέχεια δίνεις ένα πρόωρο τέλος στο υπόλοιπο της ημέρας, αφού δύσκολα θα συνεχίσεις με κάποια άλλη δραστηριότητα. 

 

 

Ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία το καλοκαίρι, που είναι και πιο θελκτικό και πιθανό λόγω μεγαλύτερης διάρκειας της ημέρας, όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς το νερό. Ο χρυσός κανόνας ορίζει ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτό και ειδικά το καλοκαίρι δεν πρεπει να το αμελείς. Η αφυδάτωση και η δυσφορία από τον Ήλιο και τη ζέστη καραδοκούν και μπορούν να πολλαπλασιάσουν την οδύνη ενός hangover.

 

 

Ναι, να πιες από νωρίς, αλλά πόσο νωρίς; Όχι πολύ νωρίς είναι η απάντηση εκτός κι αν σε έφερε ο δρόμος να πιεις καφέ σε κάποιο καφενείο της κρητικής ενδοχώρας, όπου το φίλεμα με το τοπικό απόσταγμα είναι κάτι παραπάνω από βεβαιότητα. Είναι καλό να έχεις κάνει τον προγραμματισμό σού σύμφωνα με την ώρα που θα ήθελες να σταματήσεις και να ξεκινήσεις βάζοντας αυτό το ορόσημο. Σε αντίθετη περίπτωση θα φτάσεις πολύ νωρίτερα να κάνεις κεφάλι και τότε ή θα έχεις χρόνο για σκότωμα που δεν θα ξέρεις τι να τον κάνεις ή ακόμα χειρότερα να μπεις στον πειρασμό να πιεις ακόμα περισσότερο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved