Greek Summer 2021: Πού θα δώσεις φέτος τα πρώτα ραντεβού στον ήλιο

Έπειτα από μία παράξενη χρονιά, έφτασε επιτέλους η στιγμή που περίμενες, δηλαδή η στιγμή να οργανώσεις τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις, να κλείσεις εισιτήριο για το νησί και να σχεδιάσεις τα πρώτα παρεΐστικα ραντεβού κάτω από τον ήλιο.

Σου έχουν λείψει τόσα πολλά, που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και τι θέλεις να πρωτοκάνεις. Οι αυθεντικές συζητήσεις με τους κολλητούς γύρω από ένα πιάτο με λίγους και καλούς μεζέδες, η αίσθηση της καυτής άμμου έπειτα από μία δροσερή βουτιά, οι μονοήμερες εκδρομές με το κορίτσι, οι ανέμελες στιγμές δίπλα από το κύμα, τα θερινά ραντεβού της τελευταίας στιγμής στις πλαζ της Αττικής, το άρωμα του ούζου που απελευθερώνεται, μόλις ρίχνεις σε αυτό νερό και πάγο.

Τα καλά νέα είναι, βέβαια, πως η εποχή της ζεστασιάς, της ανεμελιάς και της χαλαρής διάθεσης είναι εδώ και θα σε αποζημιώσει για την περίεργη χρονιά που πέρασε. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα χρειαστεί να αξιοποιήσεις κάθε αφορμή για να ζήσεις ξανά όμορφες στιγμές με την παρέα, πάντα βέβαια με ασφάλεια και τηρώντας τα μέτρα και τις απαραίτητες αποστάσεις. Ξέρεις, άλλωστε, πως δεν πρέπει να ξεχνιέσαι.

Αν χρειάζεσαι έμπνευση, λοιπόν, για να οργανώσεις το καλοκαιρινό σου πρόγραμμα, συνέχισε να διαβάζεις. Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι.

plomari1

 

Μην αφήσεις κανένα Σαββατοκύριακο ανεκμετάλλευτο

Το τι σημαίνει ελληνικό καλοκαίρι, διαφέρει για τον καθένα μας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σταθερές αξίες, κάποιες κοινές εμπειρίες, που όλοι μας μπορούμε να θυμηθούμε, κάθε φορά που κλείνουμε τα μάτια και σκεφτόμαστε το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Το πού θα απολαύσεις αυτές τις εμπειρίες, δεν έχει μεγάλη σημασία.

Το θέμα είναι να μην τις αφήσεις να γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια σου και για να τα καταφέρεις, θα χρειαστεί να αξιοποιήσεις κάθε Σαββατοκύριακο. Βλέπεις, το καλοκαίρι θα φύγει προτού το καταλάβεις οπότε, δεν έχει νόημα να περιμένεις μέχρι τις διακοπές του Αυγούστου για να το απολαύσεις στο έπακρο.

Από αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, θα αρχίσεις να γεμίζεις τα Σαββατοκύριακά σου με στιγμές κάτω από τον ήλιο. Μπορεί να πρόκειται απλώς για συναντήσεις με την παρέα για Ούζο Πλωμαρίου σε παραλίες και ταβερνάκια κοντά στην Αττική ή στην περιοχή στην οποία ζεις. Μπορεί να πρόκειται όμως και για εξορμήσεις σε νησιά που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και θα σου δώσουν μία «γεύση» από καλοκαιρινές διακοπές, πριν τον Αύγουστο. Από τον Πόρο με τις κατάφυτες πλαγιές, τις παραλίες με τα πράσινα νερά και τη νεοκλασική ομορφιά μέχρι την Αίγινα και το Αγκίστρι και από τη Τζια μέχρι την Άνδρο και τη Σέριφο με τις εύφορες κοιλάδες, τους όρμους και τις μαγευτικές παραλίες. Οι επιλογές για ένα αυθεντικό, καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο ή τριήμερο, είναι πολλές.

 

plomari2

 

Καλοκαίρι δεν σημαίνει μόνο διακοπές στο νησί

Δεν είσαι ακόμη σε mood να μπεις στο πλοίο μαζί με άλλους, δεκάδες ή εκατοντάδες ταξιδιώτες; Μήπως η σκέψη και μόνο να κλείσεις εισιτήρια και να βρεις δωμάτιο που θα καλύπτει τα γούστα σου αλλά δεν θα σε βγάλει εκτός budget, σε αγχώνει; Χαλάρωσε και οργάνωσε μερικά καλοκαιρινά road trips με την παρέα.

Από τη Μάνη με την άγρια ομορφιά μέχρι την Καλαμάτα και από την Πύλο μέχρι την Εύβοια, το Πήλιο, τα Σύβοτα και φυσικά, τη Χαλκιδική. Είτε πρόκειται για μία μονοήμερη εκδρομή, είτε για μία ολόκληρη βδομάδα, έχεις πολλές επιλογές για ραντεβού κάτω από τον ήλιο, χωρίς να χρειαστεί να μπεις στο πλοίο. Η χώρα μας έχει, άλλωστε, τόσα όμορφα μέρη τα οποία μπορείς να επισκεφτείς για να ζήσεις στιγμές κάτω από τον ήλιο με την παρέα, με φόντο τη θάλασσα και απολαμβάνοντας το αγαπημένο σου Ούζο Πλωμαρίου και μερικούς λιτούς, θαλασσινούς μεζέδες.

plomari3

Εκεί που η απλότητα συναντά τη λιτότητα και την αυθεντικότητα

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι λίγο διαφορετικό. Γιατί, λοιπόν, να μην το απολαύσεις και εσύ αλλιώς; Αυτό σημαίνει πως όταν έρθει η ώρα για τις διακοπές του Ιουλίου ή του Αυγούστου, αντί να επιλέξεις ένα από τα must νησιά, στα οποία δύσκολα θα αποφύγεις την πολυκοσμία και τις ορδές των τουριστών, θα προτιμήσεις έναν περισσότερο ήρεμο και εναλλακτικό προορισμό.

Τι θα έλεγες, αν πήγαινες φέτος στη Σίκινο με την αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά; Άραγε, τι θα έλεγες αν ταξίδευες μέχρι την εντυπωσιακή Νίσυρο, το νησί-ηφαίστειο που περιτριγυρίζεται από την Περγούσα, την Παχιά, τη Στρογγυλή και το Γυαλί; Μήπως να προτιμήσεις την ήρεμη και γοητευτική Ιθάκη ή να επιμείνεις στις Μικρές Κυκλάδες και να περάσεις ολόκληρες τις διακοπές σου στη Σχοινούσα ή την Ηρακλειά;

Με λίγα λόγια, φέτος θα επενδύσεις στην ελληνικότητα, τη λιτότητα και φυσικά, στην αυθεντικότητα. Διότι σε κάποιες περιπτώσεις, αρκούν οι πιο απλές συνήθειες, οι πιο λιτές κινήσεις ή εμπειρίες για να βρεις και πάλι το «ελληνικό καλοκαίρι»: Από την τελετουργία του ούζου μέχρι τη μυρωδιά των θαλασσινών μεζέδων στο παραλιακό ταβερνάκι και τα ραντεβού στον ήλιο για ατελείωτες συζητήσεις, με φόντο το μπλε της θάλασσας.

plomari4

 

Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις και όπου και αν θελήσεις να πας φέτος το καλοκαίρι, να θυμάσαι πως ένας είναι ο βασικός «κανόνας» του φετινού καλοκαιριού. Ποιος είναι αυτός; Το να γνωρίσεις την εμπειρία του αυθεντικού και μέσα από αυτή, να βιώσεις στο έπακρο το ελληνικό καλοκαίρι, πάντα βέβαια τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Βάζοντας, λοιπόν, σε πρώτο πλάνο την ασφάλειά σου, θα απολαύσεις την ώρα της παρέας, δίνοντας ξανά ξεχωριστά ραντεβού κάτω από τον ήλιο!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved