Ουίσκι: 7 περιορισμένης παραγωγής ετικέτες για ρέκτες

Τα πολύ μικρά και σχετικά άγνωστα αποστακτήρια της Σκωτίας κρύβουν πολύ συχνά διαμάντια που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

H Σκωτσέζικη Ένωση Αποστακτηρίων έχει πάνω από 130 μέλη, όμως μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών καταφέρνει να γεμίσει τα μπαρ και τις κάβες με τα ουίσκι τους. Οι μικρότεροι παραγωγοί χωρίς τα μέσα των μεγάλων ακολουθούν μια διαφορετική προσέγγιση προς τον δρόμο για την αναγνώριση. Επενδύουν στην ποιότητα και στο αργό αλλά σταθερό χτίσιμο μιας ομάδας φίλων του ουίσκι που θέλει να απολαύσει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. 

 

Η παραγωγή τους είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένη, όμως η προσθήκη κάποιων εκδόσεων με ακόμα πιο περιορισμένη παραγωγή είναι η προστιθέμενη αξία που χρειάζονται για να γίνουν ποθητά στους φίλους του ουίσκι. Μια αριθμημένη φιάλη δεν σε κάνει μόνο κοινωνό ενός σπάνιου ποτού, αλλά και μέλος μιας κλειστής λέσχης με κοινό σημείο αναφοράς. 

Μικρά αποστακτήρια και περιορισμένος αριθμός φιαλών συνειρμικά οδηγεί στην εκτίμηση ότι έχουμε να κάνουμε υποχρεωτικά με περιπτώσεις που απαιτούν βαθιές τσέπες. Αυτό δεν είναι κάτι που ισχύει απόλυτα. Ένα καλό και ιδιαίτερο ουίσκι δεν αντικατοπτρίζεται πάντα στην τιμή του και αυτό μερικές φορές λειτουργεί και αντίστροφα. Οι μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτά τα αποστακτήρια έχουν την ικανότητα να συμπιέζουν τα περιττά κόστη που αφορούν μόνο τους μεγάλους παίκτες και να τα δίνουν όλα για το καλύτερο προϊόν απερίσπαστοι. 

 

Τα επτά ιδιαίτερα ουίσκι αυτής της λίστας που παρουσιάζεται στην gallery πιο πάνω έχουν από μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πουν και είναι έτοιμα να στη διηγηθούν γουλιά- γουλιά. Την επόμενη φορά που θα αναζητήσεις ένα δώρο για σένα ή κάποιον φίλο, ξέφυγε από την πεπατημένη και βάλε ένα από αυτά στις επιλογές σου. Ακόμα κι αν δεν προλάβεις κάποια από τις αριθμημένες φιάλες έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να ανακαλύψεις τι άλλο έχουν να σου προσφέρουν οι μικροί παραγωγοί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved