Gin: Τα καλύτερα του είδους για το 2021

Το gin ήταν το ποτό της δεκαετίας και τίποτα δεν φαίνεται να το σταματά από το να γίνει και αυτό της επόμενης.

Ο καιρός ανοίγει, τα έγχρωμα ποτά ανεβαίνουν στα ψηλότερα ράφια και τα διάφανα κατηφορίζουν στην μπάρα. Αν και το gin πλέον είναι ένα ποτό που απολαμβάνεται καθόλη της διάρκεια του χρόνου, το καλοκαίρι στέφεται πανηγυρικά ο βασιλιάς του αλκοόλ. Η βοτανικότητά του χαρίζει μια δροσιστική ανακούφιση από την πρώτη γουλιά, ενώ τα σύνθετα αρώματά του αποτελούν έμπνευση για όλο και πιο ευφάνταστα cocktails.

 

 

Βέβαια το ασύγκριτο πλεονέκτημα ενός premium gin είναι όταν εγκλωβίζει ένα τόσο πολύπλοκο κι ενδιαφέρον μπουκέτο αρωμάτων το οποίο το καθιστά ένα αυτόνομο ποτό με μοναδική προσθήκη λίγη σόδα ή tonic για ένα απλό, μα συνάμα ιδιοφυές long drink. Μπορεί η φήμη του κακόφημου ποτού που ετοιμάζεται σε μια μπανιέρα να αποτελεί πολύ μακρινό παρελθόν, όμως η αναγνώριση που του αξίζει έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Η σημαντικότερη συνθήκη που έχει να διαχειριστεί το gin είναι να πάψει να αντιμετωπίζεται σαν ένα αμιγώς ποτό ροής. Είναι ίσως το τελευταίο ποτό που παραγγέλνεται χωρίς να αναφέρεται η μπράντα προτίμησης αυτού που το παραγγέλνει με αποτέλεσμα οι κάβες των μπαρ να είναι εξαιρετικά φειδωλές στις επιλογές τους. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι διαθέσιμες ετικέτες gin ενός μπαρ, πολύ συχνά εξαντλούνται στο μέτρημα των δαχτύλων του ενός χεριού.

 

 

Αντικειμενικός στόχος των gallery που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο δεν είναι μόνο η παράθεση ποιοτικών gin. Είναι πιο σημαντικό να μάθει περισσότερος κόσμος ότι δεν είναι όλα τα gin ίδια και οι διαφορές τους είναι δραματικές ανάλογα με το μείγμα βοτάνων που έχει χρησιμοποιηθεί. Αυτός είναι και ο πιο καθοριστικός παράγοντας επιλογής του κατάλληλου gin για τον κάθε ένα ξεχωριστά, αφού το πιο ακριβό δεν σημαίνει ότι θα είναι και το πιο απολαυστικό για τον κάθε ουρανίσκο. 

Είτε λοιπόν είστε του cocktail, είτε του perfect gin tonic, ανάμεσα στις gallery θα βρείτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα σας. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved