Είσαι έτοιμος για μια μπύρα που περιέχει 500 πιπεριές Carolina Reapers;

Δεν είναι ακριβώς εκείνη μπύρα που θα θες να δροσίσεις το στόμα σου μετά από κάτι καυτερό.

Εκτός από το ανοσιούργημα που λέγεται πίτσα με ανανά, υπάρχουν και θεωρητικά αντίθετοι γευστικοί συνδυασμοί που είναι όντως καταπληκτικοί. Για παράδειγμα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια γουλιά παγωμένης μπύρας μετά από κάτι αδιανόητα καυτερό. Το ερώτημα είναι γιατί δεν είχε σκεφτεί μέχρι τώρα κάποιος να συνδυάσει αυτά τα δύο μαζί. Το ερώτημα θα παραμείνει ρητορικό, αλλά η μπύρα που έχει εμπλουτιστεί με καυτερές πιπεριές είναι πλέον πραγματικότητα. Και όχι οποιεσδήποτε πιπεριές, αλλά τις Carolina Reapers, τις πιο καυτερές πιπεριές που υπάρχουν.

Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πίσω από την υλοποίηση αυτής βρίσκεται μια ζυθοποιία η οποία ανήκει σε πυροσβέστες. Μιλάμε για τη Maltese Brewing Company με έδρα την πολιτεία της Virginia των ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή περιμένουν την τελική πιστοποίηση για την πιο καυτερή μπύρα του κόσμου αφού χρησιμοποίηθηκαν 500 πιπεριές για την παρασκευή της Signal One 2.0.

Για να καταφέρουν ένα όσο πιο καυτερό αποτέλεσμα, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον καθηγητή βιοχημείας Ray Parish, του Πανεπιστημίου Mary Washington. H ομάδα που έκανε τον εμπλουτισμό της μπύρας με καψαϊκίνη (η ουσία που κάνει καυτερή μια πιπεριά) φορούσε ολόσωμες στολές που μοιάζουν με αυτές του βιοχημικού πολέμου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να φτάσει η μπύρα τις 400.000 μονάδες στην κλίμακα Scoville. 

Αυτό που μένει τώρα είναι η τελική πιστοποίηση από την επιτροπή των ρεκόρ Guinness, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο άλλο αντίστοιχο ρεκόρ. Οι υπεύθυνοι της Maltese Brewing Company εκτιμούν πως η θεσμοθέτηση του ρεκόρ θα εκτινάξει τις πωλήσεις της και θα προσελκύσει κόσμο στις εγκαταστάσεις της που θα θελήσουν να δοκιμάσουν την καυτερή μπύρα. 

Οι επισκέψεις έχουν ήδη ξεκινήσει και συνοδεύονται από ένα στοίχημα. Όποιος καταφέρει και πιει μια μπύρα Signal One 2.0 των 330ml σε χρόνο κάτω των 10 λεπτών, θα κερδίσει από ένα t-shirt. 

Οι εκτιμήσεις των μέχρι τώρα δοκιμαστών αναφέρουν πως έχει μια ευχάριστη, σχεδόν φρουτένια πρώτη γεύση, αλλά η επίγευση είναι σαν να έχουν καρφώσει τη γλώσσα σου στον κοτσαδόρο ενός αγροτικού και να την τραβάει. Εμάς μια χαρά μας ακούγεται πάντως.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved