Ο πειρατικός χαρακτήρας του νέου Ardbeg

Αν θες να το προφέρεις σωστά γρύλισε σαν πειρατής. Γιατί η νέα ετικέτα φέρνει το όνομα Arrrrdbeg!

Βόμβα μεγατόνων για άλλη μια φορά -σε γευστικό προφίλ δηλαδή- από το τεράστιο Islay ουίσκι. Το Ardbeg. Ή μάλλον το Arrrrrdbeg αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς με τη νέα περιορισμένη εμφιάλωση του νησιώτικου single malt, που ουσιαστικά είναι ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα σε ένα καλό φίλο.

Ο επικεφαλής και master distiller του αποστακτηρίου Mickey Heads που βρισκόταν στο πηδάλιο του Ardbeg εδώ και 13 χρόνια, αποχωρεί αφήνοντας στο πόδι του τον Colin Gordon που προηγουμένως βρισκόταν στο γειτονικό αποστακτήριο του Lagavulin. Ωστόσο δεν μιλάμε για απομάκρυνση καθώς θα βρίσκεται στο Ardbeg Committee για να επιβλέπει.

Όσον αφορά το ουίσκι η επιλογή των βαρελιών είναι μάλλον ασυνήθιστη για ωρίμανση σκωτσέζικου single malt, αλλά παρόλα αυτά το ποτό έχει ωριμάσει σε βαρέλια που περιείχαν σίκαλη. To Αrrrrrdbeg που έχει κάτι από πειρατική κραυγή και χαρακτήρα μέσα του, είναι ένα non age statement ουίσκι που δημιουργήθηκε για έναν καλό φίλο και πιστό στρατιώτη του Ardbeg και είναι διαθέσιμο από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ας πιούμε ένα μπουκάλι στην υγειά του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved