Easy Bake: To «μυστικό» που με βοήθησε να γίνω ακόμη πιο τολμηρός με τη μαγειρική

Η σχέση μου με τη μαγειρική έχει περάσει από πολλά... κύματα και σκαμπανεβάσματα. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανα στο παρελθόν, χρειάστηκε να περάσω αρκετό χρόνο για να έρθουμε κάπως κοντά. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν έδειξα ποτέ και ιδιαίτερη προθυμία να μάθω να φτιάχνω κάτι πέρα από τα πολύ βασικά, τα οποία όπως ήταν αναμενόμενο, βαρέθηκα λίαν συντόμως. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να στραφώ στην αμέσως επόμενη εύκολη λύση που δεν ήταν άλλη από τo delivery (ή εναλλακτικά το take away), μία επιλογή που δεν άργησε να έχει τον ανάλογο αντίκτυπο στο σώμα και το πορτοφόλι μου.

Η μεγάλη αλλαγή ήρθε κάπως απρόβλεπτα, λίγους μήνες πριν κλείσω επίσημα τα πρώτα «-άντα». Σκέφτηκα πως δεν είναι δυνατόν να έχω συμπληρώσει σχεδόν μία δεκαετία που μένω σε ένα δικό μου σπίτι και οι συνταγές που ξέρω να φτιάχνω να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, οπότε αποφάσισα να αναλάβω άμεσα δράση. Κατέγραψα, λοιπόν, μία μακριά λίστα με όλα τα αλμυρά και τα γλυκά εδέσματα που είχα στερηθεί τα προηγούμενα χρόνια και αποφάσισα πως μέχρι την ημέρα των γενεθλίων μου, θα είχα τολμήσει τουλάχιστον δέκα από αυτά. Προφανώς, ούτε που μου περνούσε από το μυαλό πως βρισκόμουν στην αρχή ενός... γευστικού ταξιδιού, ούτε τι ακριβώς θα ακολουθούσε στη συνέχεια.

Μια «έκπληξη» στο ράφι του σούπερ μάρκετ

Αφού ολοκλήρωσα την πρώτη λίστα, χρειάστηκε να φτιάξω μία δεύτερη με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και τα υλικά της πρώτης μου αποστολής, που είχε το κωδικό όνομα «παστίτσιο». Βολτάροντας, λοιπόν, στους διαδρόμους και ψάχνοντας τα ράφια βάζοντας τα απαραίτητα «τικ» στη λίστα, το βλέμμα μου έπεσε πάνω στο μείγμα Easy Bake για Μπεσαμέλ των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Το πρόσθεσα στο καλάθι μου και λίγη ώρα αργότερα, ήμουν πλέον πανέτοιμος να περάσω από τη θεωρεία στην πράξη. Αυτό που δεν περίμενα όμως, ήταν πως μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, συγκεκριμένα σε 25 λεπτά, θα είχα ήδη βάλει το πιρέξ στον φούρνο και το σπίτι θα είχε «πλημμυρίσει» από το μοναδικό άρωμα που αναδύει ο ψημένος κιμάς, σε συνδυασμό με την ντομάτα και τα μακαρόνια. Το μόνο που είχα να κάνω πλέον, ήταν να περιμένω υπομονετικά 45 λεπτά για να το απολαύσω.

Με τα Easy Bake... και τι δεν φτιάχνεις!

Ειλικρινά, δεν μπορώ με τίποτα να περιγράψω την περηφάνια που ένιωσα όταν δοκίμασα την πρώτη μπουκιά από το παστίτσιο μου ή το σοκ της μαμάς μου, μόλις της έστειλα σε φωτογραφία τα αποδεικτικά του γευστικού μου κατορθώματος. Ομολογώ πως η συνταγή που ακολούθησα ήταν πολύ πιο απλή, από αυτό που είχα τόσα χρόνια στο μυαλό μου, γεγονός που μου έδωσε ώθηση να πειραματιστώ περισσότερο, να τολμήσω να πραγματοποιήσω ακόμη και τα δικά μου σπιτικά γλυκά. Σε αυτό βέβαια με βοήθησε η πρωτοποριακή σειρά μειγμάτων Easy Bake των Μύλων Αγίου Γεωργίου χωρίς φοινικέλαιο, η οποία εκτός από το μοναδικό μείγμα για μπεσαμέλ, διαθέτει μία «πλούσια» γκάμα προϊόντων για μαγειρική, ζαχαροπλαστική και για ό,τι άλλο μας... ανοίγει την όρεξη!

 

maka

 

Λαχταριστές αφορμές που μας φέρνουν κοντά

Λίγο καιρό μετά από εκείνη την καθοριστική βόλτα στο σούπερ μάρκετ, οι διατροφικές μου συνήθειες είχαν κάνει στροφή... 180 μοιρών, ενώ είχα κατάφερα να αποταμιεύσω ένα αξιοσέβαστο ποσό που υπό άλλες συνθήκες θα είχε σκορπιστεί σε παραγγελίες. Τα γεύματά μου αποτελούνταν αποκλειστικά από σπιτικές επιλογές, αφού πλέον είχα μάθει να φτιάχνω τα δικά μου χειροποίητα σνακ, όπως muffins, μπάρες δημητριακών, κέικ, μπισκότα και τυροψωμάκια, ακόμη και χειροποίητο προζυμένιο ψωμί! Η μεγάλη μου ανακάλυψη, δηλαδή τα μείγματα Easy Bake των Μύλων Αγίου Γεωργίου, έγιναν η αφορμή να ανακαλύψω ένα ταλέντο και μία αγάπη για τη μαγειρική, που δεν πίστευα καν πως διαθέτω. Σε βάθος χρόνου και αφού είχα πλέον αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, άρχισα να «παίζω» με γεύσεις, συνταγές και υλικά, να απολαμβάνω δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα, δημιουργώντας δικούς μου πρωτότυπους συνδυασμούς και βρίσκοντας διαρκώς λαχταριστές αφορμές για να προσκαλώ τους κολλητούς μου στο σπίτι.

 

kouz

 

Εάν θες και εσύ, λοιπόν, να αναθερμάνεις τη σχέση σου με το μαγείρεμα, η δοκιμασμένη συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι να αναζητήσεις στα ράφια του σούπερ μάρκετ, τους σπιτικούς «συμμάχους» που σε βοηθήσουν να αντλήσεις έμπνευση για να δημιουργήσεις τις δικές σου λαχταριστές συνταγές. Να είσαι σίγουρος πως μέσα από τη σειρά μειγμάτων Easy Bake των Μύλων Αγίου Γεωργίου, θα ανακαλύψεις το γευστικό κίνητρο που θα σε οδηγήσει σε ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο αναπάντεχες απολαύσεις!

#myloiagiougeorgiou #easybake #syntages #recipes #food #recipeoftheday #foodie #instafood #foodlover #baking #tasty #realfood



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved