Το φετινό καλοκαίρι μένουμε Ελλάδα και απολαμβάνουμε τον τόπο μας, όπως μόνο τα λοκάλια ξέρουν

Αρχές Ιουλίου και τα σχέδια της παρέας αναφορικά με το πού θα πάμε διακοπές το φετινό, διαφορετικό καλοκαίρι, βρίσκονται ακόμη στον «αέρα».

Πέρυσι αυτή την εποχή, είχαμε ήδη κλείσει τα ακτοπλοϊκά μας, αλλά το καλοκαίρι του 2020 τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα κάνουμε ξανά island hopping στις Κυκλάδες ή θα τη βγάλουμε στο εξοχικό; Ακόμη και εκείνοι οι οποίοι εμφανίζονταν περισσότερο αποφασισμένοι να «οργώσουν» φέτος το Αιγαίο, έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να περάσουν το καλοκαίρι στην πόλη και να την απολαύσουν, όπως μόνο τα λοκάλια ξέρουν.

Ό,τι και αν αποφασίσουμε να κάνουμε, το σίγουρο είναι πως σε ό,τι αφορά στα ταξίδια το φετινό καλοκαίρι, η κυρίαρχη τάση είναι το… λοκαλιcation. Φέτος θα μείνουμε Ελλάδα και θα απολαύσουμε το ελληνικό καλοκαίρι, όπως έχουμε μάθει να κάνουμε εδώ και τόσα χρόνια, συντροφιά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και μια παγωμένη ΑΛΦΑ. Άλλωστε, όλοι νοσταλγούμε και ανυπομονούμε για αυτές τις στιγμές.

alfabeer3

Ένα ακόμη σημάδι στον χάρτη της Ελλάδας

Πράγματι, ακόμη και αν φέτος δεν πάμε στις Κυκλάδες, θα «ζεστάνουμε» τα αυτοκίνητά μας και θα ανοίξουμε τους χάρτες μας για να ταξιδέψουμε ανά την Ελλάδα και να ανακαλύψουμε νέους καλοκαιρινούς προορισμούς. Δεν θα παραλείψουμε όμως, να επισκεφτούμε και τα μέρη εκείνα στα οποία περάσαμε τόσα καλοκαίρια, τους τόπους στους οποίους μάθαμε και αισθανθήκαμε την ουσία του ελληνικού καλοκαιριού.

Κάθε προορισμός και άλλο στέκι, κάθε μέρος και άλλες αναμνήσεις. Εικόνες, συναισθήματα, γεύσεις, αρώματα και φυσικά, μια γλυκιά νοσταλγία. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι τόσο απλό, αλλά τόσο «πλούσιο». Μία στιγμή του είναι αρκετή για να μας γεμίσει. Αρκεί αυτή η στιγμή να περιλαμβάνει έστω και ένα αγαπημένο μας πρόσωπο.

alfabeer4

Όταν ένα βίντεο στο YouTube αρκεί για να σου θυμίσει ξανά τη γεύση του καλοκαιριού

Αφορμή για να μοιραστούμε μαζί σου τις σκέψεις μας για το φετινό καλοκαίρι, στάθηκε η νέα ταινία της μπύρας ΑΛΦΑ που έτυχε να παρακολουθήσουμε προ ημερών στο YouTube και η οποία μας καλούσε να θυμηθούμε, ποιος μας έμαθε το καλοκαίρι.

Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό της ώρας, το συγκεκριμένο βίντεο κατάφερε να μας κάνει να νιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις το ελληνικό καλοκαίρι. Τι και αν βρισκόμασταν στο γραφείο την ώρα που το παρακολουθούσαμε; «Ταξιδέψαμε» στο εξοχικό και γευτήκαμε τα κρύα γεμιστά της μητέρας μετά το μπάνιο, περπατήσαμε ξυπόλυτοι στην αυλή, λίγο αφότου ο πατέρας την είχε καταβρέχει «για να δροσίσει» -όπως συνήθιζε να λέει- και μεταξύ άλλων, αράξαμε νοητά στην παραλία δίπλα από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί, ανοίξαμε το ψυγειάκι και απολαύσαμε μία παγωμένη μπύρα κάτω από τα αστέρια.

alfabeer5

Τα ίδια ακριβώς θα κάνουμε και φέτος, ακόμη και αν δεν ταξιδέψουμε μακριά. Φέτος θα απολαύσουμε τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς, όπως μόνο οι ντόπιοι ξέρουν και θα το κάνουμε, όπως έχουμε μάθει εδώ και πολλά χρόνια: Με τους αγαπημένους μας ανθρώπους δίπλα μας, είτε πρόκειται για τους φίλους, είτε για τις οικογένειές μας.

Ναι, και φέτος θα αράξουμε στο αγαπημένο ταβερνάκι μετά τις βουτιές για να φάμε πατάτες τηγανητές και καλαμαράκια, θα χαλαρώσουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ στο αντίσκηνο στην αγαπημένη μας παραλία και θα δροσιστούμε μετά το γραφείο σε εκείνο το καλά κρυμμένο roof garden. Ας βάλουμε, λοιπόν, από ένα σημάδι στον χάρτη της Ελλάδας και ας δώσουμε ραντεβού για να δημιουργήσουμε νέες στιγμές, νέες αναμνήσεις γεμάτες εικόνες, γεύσεις και κυρίως συναισθήματα ελληνικού καλοκαιριού.

Δες και εσύ τη νέα ταινία της ΑΛΦΑ και προσπάθησε να θυμηθείς ποιος σου έμαθε το καλοκαίρι. Πάνω από όλα όμως, προσπάθησε να το απολαύσεις και φέτος στο έπακρο και να εκτιμήσεις κάθε του στιγμή. Διότι #StisStigmesMas βρίσκεται η ουσία.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved