Τάρτα με κατσικίσιο τυρί και μαύρα μούρα

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Ψάχνεσαι για κορυφαίο γλυκό; Ο Άκης σου έχει την λύση με την παρακάτω εύκολη και λαχαταριστή συνταγή!

Θα χρειαστείς:

  • 1 έτοιμη ζύμη τάρτας εμπορίου
  • 1 κρόκο, για το άλειμμα
  • 30 γρ. ρόκα
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 100 γρ. μπέικον, σε φέτες
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 60 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • πιπέρι
  • 80 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα, τα φύλλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε μία ορθογώνια ταρτιέρα 20x30 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της ζύμης ελαφρά και τον καλύπτουμε με μεμβράνη ή με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε τον πάτο με φασόλια ή οποιοδήποτε άλλο όσπριο για βάρος και ψήνουμε για 25 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.

Διάβασε ολόκληρη την συνταγή στην σελίδα του Άκη Πετρετζική.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved