Ξέρουμε ποια είναι τα κρασιά που αξίζει να κάνεις δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Όπου κι να κοιτάξεις, η πόλη είναι στολισμένη απ’ άκρη σ’ άκρη με ατελείωτες φωτεινές σειρές από πολύχρωμα λαμπιόνια. 

Στο ράδιο του αυτοκινήτου η βραχνή φωνή του Chris Rea στο «Driving Home for Christmas» σε κάνει να αισθάνεσαι πρωταγωνιστής σε αμερικάνικη rom com τύπου «Love actually» και οι λαχταριστές μυρωδιές που αναδύονται από τα συνοικιακά ζαχαροπλαστεία, προδίδουν πως οι πολυαναμενόμενες γιορτές των Χριστουγέννων είναι πιο κοντά από όσο νόμιζες!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι προσκλήσεις σε πάρτι, γιορτινά τραπεζώματα και απρόβλεπτα Secret Santa, θα σε κάνουν να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Παρόλα αυτά, δεν σε πειράζει καθόλου, αρκεί να ξέρεις πως με την επιλογή σου κατάφερες να κάνεις χαρούμενο τον παραλήπτη και πως το γιορτινό σου πακέτο τελικά έπιασε «τόπο». Από την άλλη βέβαια, ποτέ δεν μπορείς να είσαι εντελώς σίγουρος, ακόμη και όταν μιλάμε για τον κολλητό, τη μαμά ή τον συνάδελφό σου.

Ωστόσο αν το καλοσκεφτείς, υπάρχει ένα… πασπαρτού δώρο για κάθε περίσταση, το οποίο ποτέ δεν πάει χαμένο και αυτό βέβαια είναι ένα εκλεκτό μπουκάλι κρασί από τα Ελληνικά Κελλάρια! Για να μην χάσεις επιπλέον πολύτιμο χρόνο, ψάχνοντας ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα από ποικιλίες και ετικέτες, παρακάτω έχουμε ετοιμάσει έναν σύντομο οδηγό που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις ποιο θα χαρίσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Γιορτινό τραπέζι πίσω στο πατρικό

Το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο τραπέζι στο πατρικό σου, είναι η μέρα του χρόνου που «άτυπα» επιστρέφεις για λίγο στην παιδική σου ηλικία, ακόμη και αν οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί εντελώς. Πλέον, εσύ είσαι ο… Άγιος Βασίλης που φέρνει τα δώρα, και φέτος εκτός από τις συμβολικές χειρονομίες στη μαμά και τον μπαμπά σου, είσαι εκείνος που θα επιλέξει και το κρασί σαν σωστός «καλεσμένος». Αν η μαμά σου ξεχωρίζει για τις παραδοσιακές συνταγές, το ανεπανάληπτο χοιρινό στη γάστρα και τα ζουμερά κοκκινιστά της, τότε η επιλογή ενός ερυθρού οίνου, όπως η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά με βαθύ πορφυρό χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα βανίλιας, αποτελεί μονόδρομο. Εξίσου ταιριαστό με τα παραπάνω πιάτα είναι βέβαια και το Αγιωργίτικο Νεμέας, της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers, το οποίο με τη βελούδινη, γεμάτη γεύση του και το ιδιαίτερο ρουμπινί χρώμα, προσφέρει μία ανεξίτηλη γευστική εμπειρία σε όσους το δοκιμάζουν.

 2

 

New Year's Eve στο σπίτι του κολλητού

Η Πρωτοχρονιά στο σπίτι του κολλητού σου αποτελεί πλέον μία παράδοση για την παρέα και τους κοινού σας γνωστούς. Το ευρύχωρο διαμέρισμα, καθώς και οι ξεχωριστές ικανότητες που διαθέτει στη μαγειρική, τον καθιστούν καλύτερο οικοδεσπότη ακόμη και από πεντάστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αν ψάχνεις τον κατάλληλο «συνοδό» για τις σύγχρονες συνταγές που θα συμπεριλάβει στο φετινό menu, τότε καλό θα ήταν να στραφείς σε ετικέτες λευκών κρασιών. Το Μοσχάτο Άσπρο του ΕΟΣ Σάμου για παράδειγμα, είναι ένας λευκός ξηρός οίνος που συνδυάζεται άψογα με πιάτα από την Ελληνική και Διεθνή κουζίνα, πιάτα θαλασσινών και γλυκόξινα εδέσματα. Τα φρουτώδη και ανθικά χαρακτηριστικά του, μαζί με τις λαμπερές ανοιχτοκίτρινες αποχρώσεις του, θα αγαπηθούν ανεξαιρέτως από όλους τους παρευρισκόμενους. Σε κάθε περίπτωση, να το βάλετε από νωρίς στο ψυγείο γιατί ιδανικά σερβίρεται στους 8 με 10 °C.

3

 

Για την ονομαστική γιορτή του συναδέλφου

Γιάννης, Στέφανος, Χρήστος, Φώτης ο συνάδελφός σου έχει μέσα στις γιορτές την ονομαστική του εορτή και φυσικά είσαι καλεσμένος! Σε αυτή την περίπτωση, που σίγουρα τα γλυκά θα έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι, ένα κρασί όπως το δημοφιλές Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, είναι ο καταλληλότερος «συνοδοιπόρος» για τη συγκεκριμένη βραδιά! Το απροσδόκητο «πάντρεμα» της μαρμελάδας βερίκοκο, του ώριμου πεπονιού και της διακριτικής καραμέλας βουτύρου, δημιουργούν αναπάντεχες… εκρήξεις απόλαυσης, ακόμη και στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους της παρέας. Να είσαι βέβαιος πως η επιλογή σου δεν θα περάσει απαρατήρητη!

4

 

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως οι γιορτές των Χριστουγέννων ήταν, είναι και θα είναι, η ιδανική αφορμή για να χαρούμε την παρέα των αγαπημένων μας προσώπων. Ένα ποτήρι κρασί από τα Ελληνικά Κελλάρια, είσαι σίγουρο πως θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved