Άσε τα χάπια και πιάσε το αλκοόλ

Δεν είμαστε τόσο αυτοκαταστροφικοί όσο νομίζεις.

Σύμφωνα με έρευνες, το αλκοόλ μπορεί να σε γλιτώσει από το να κολλήσεις διάφορες ασθένειες στα ταξίδια σου, όπως είναι για παράδειγμα η "διάρροια του ταξιδιώτη" (μη σου τύχει), που προσβάλει άτομα που ταξιδεύουν σε ξένους τόπους και δεν έχουν αναπτύξει τα ίδια αντισώματα με τους ντόπιους της εκάστοτε πόλης.

Ο διατροφολόγος Richard Conroy, συγκεκριμένα, αναφέρει πως ποτά όπως η μπύρα, το κρασί, το τζιν και άλλα μπορούν να καταπολεμήσουν διάφορα μικρόβια που δημιουργούν λοιμώξεις. «Τεστ έχουν δείξει οτι το κρασί έχει αντι-μικροβιακή δράση. Ειδικά το κόκκινο κρασί είναι πιο αποτελεσματικό από το άσπρο, καθώς περιέχει μεγαλύτερο αριθμό αντιοξειδωτικών», λέει ο Conroy. Ένας άλλος γιατρός από το Τέξας επίσης τονίζει: «Η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο και ειδικά μπύρας και κρασιού βοηθά στην έκκριση οξέος στο στομάχι, το οποίο μπορεί να μειώσει το ρίσκο τροφικής δηλητηρίασης». Τέλος, σε μία άλλη έρευνα προέκυψε πως το κρασί καταπολεμά το βακτήριο Escherichia Coli, αλλά και την σαλμονέλα.

Από ό,τι φαίνεται, λοιπόν, αυτό που λέγαν οι παλιοί, ότι λίγο κρασί μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της υγείας μάλλον είναι αληθινό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved