Ήρθε στο σπίτι. Και τώρα τι να την κεράσεις;

Επιτέλους. Η στιγμή που περίμενες έφτασε, ακόμη και αν χρειάστηκαν να περάσουν δύο μήνες από το πρώτο ραντεβού. Τώρα όμως, βρίσκεται στο σωστό σημείο. Ναι, αυτή τη στιγμή κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ σου και περιμένει να της αποδείξεις πόσο καλός οικοδεσπότης είσαι.

Είσαι λίγο αμήχανος όμως, γνωρίζεις πως δεν πρέπει να αισθανθεί τις ιδρωμένες παλάμες σου. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι, βέβαια, διότι «έπαιξες» δυνατά -και αυτή τη φορά. Ήξερες πως η κατάλληλη ώρα για να την προσκαλέσεις στο «καταφύγιό» σου ήταν εκείνη που η μέρα συναντάει τη νύχτα και ο ουρανός παίρνει το χρυσαφένιο του χρώμα. Διότι λίγη ώρα αφότου θα έφευγε πιεσμένη και «τσιτωμένη» από το γραφείο, θα «προσγειωνόταν» στον καναπέ του σπιτιού σου για μία επική after work συνάντηση. Ήταν το Golden Hour και γνώριζες πως οι πιθανότητες θα ήταν με το μέρος σου.

Η τσεκλίστ η σωστή

Και ναι, φρόντισες για όλα όσα μπορούσες να σκεφτείς. Καθάρισες το μπάνιο και έβαλες καθαρές πετσέτες, σκούπισες, σφουγγάρισες (έπρεπε να γίνει και αυτό κάποια στιγμή), πέταξες τις απότιστες γλάστρες με τα φυτά που σου είχε φέρει η μάνα σου και είχαν ξεραθεί προ πολλού, μάζεψες τις κάλτσες από κάθε γωνιά του σπιτιού, έκρυψες τα gaming εργαλεία σου, ψέκασες με ένα αποσμητικό χώρου όλο το σπίτι και καταχώνιασες τη στοίβα με τα άπλυτα ρούχα στη ντουλάπα (μιας και δεν προλάβαινες να βάλεις ΚΑΙ πλυντήριο). Φυσικά, δεν παρέλειψες να καλλωπίσεις και το μπαλκόνι σου. Τι και αν είναι μικρό; Έπιασες το λάστιχο και το έκανες να λάμψει διότι γνώριζες πως εκεί, το Ευάκι θα χαλάρωνε και απολάμβανε μαζί σου τη «χρυσή» ώρα.

SD

 

«Έχεις κάτι να πιούμε;»

Όλα, λοιπόν, βαίνουν αισίως και διαπιστώνεις πως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι και να ιδρώνεις. Ή μήπως υπάρχει; Αρκεί μία και μόνο ερώτησή της για να κάνει το πρόσωπό σου να αρχίσει να μοιάζει με «αρχαίο» μιμίδιο. «Έχεις κάτι να πιούμε;».

Είναι η αμήχανη στιγμή που πρέπει να ανοίξεις το ψυγείο και να της προσφέρεις κάτι έφτασε -και το πρόβλημα είναι πως δεν είσαι σίγουρος πως πήγες σουπερμάρκετ αυτή την εβδομάδα. Ξέρεις πως πρέπει να κάνεις μία επιλογή η οποία θα την «κερδίσει» και μάλιστα, να τη σερβίρεις και σωστά. Προχωράς διστακτικά προς το ψυγείο, παίρνεις μια βαθιά ανάσα και ανοίγεις την πόρτα του. Με την πρώτη ματιά αρχίζεις να ταράζεσαι όμως, ξαφνικά μία χρυσαφένια λάμψη «σκάει» από το πάνω ράφι. Μηλίτης. Ναι, δροσιστικός μηλίτης! Πιάνεις δύο: Ένα Strongbow Gold Apple για εκείνη και ένα Strongbow Red Berries για εσένα. Οι κλασικοί προτιμούν το πρώτο και οι τολμηροί το δεύτερο. Και οι δύο επιλογές είναι «εγγύηση» αλλά σίγουρα αξίζει να της δείξεις πόσο «ψαγμένος» είσαι.  

Must Know: Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα από την αρχή, ο μηλίτης είναι ένα αλκοολούχο, ανθρακούχο ποτό (έχει 4,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ) με φρουτώδη γεύση που παράγεται από τη ζύμωση χυμού μήλων!

 

34SD

 

Δώσε βάση στο σερβίρισμα

Και μπορεί ο μηλίτης να είναι μια πρόταση που θα σε βγάλει από τα συνηθισμένα και θα σου δώσει εύκολα έξτρα dating «πόντους», ωστόσο, όπως κάθε άνετος άντρας, έτσι και εσύ, γνωρίζεις ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αν θέλεις, λοιπόν, να την «κερδίσεις», προσπάθησε να δώσεις βάση και στον τρόπο σερβιρίσματος. Για να σε βοηθήσω, σου έχω δύο Golden Hour προτάσεις που δεν γίνεται να την αφήσουν αδιάφορη.

Strongbow Gold Apple με φέτες μήλου: Απλή πρόταση που θα την ενθουσιάσει με την απόλυτη γεύση μήλου. Σε ένα ποτήρι Strongbow γέμισε το 1/3 με πάγο και τα 2/3 με μηλίτη Strongbow. Πρόσθεσε φέτες μήλου και stick κανέλας και συνόδευσε τη δημιουργία σου με χάρτινο καλαμάκι.

Strongbow Red Berries για το «πάντρεμα» μήλου και red berries: Αν προτιμήσεις το Strongbow Red Berries, δηλαδή, τον μηλίτη με την ισορροπημένη γεύση, το κόκκινο χρώμα και τις έντονες νότες ζουμερών κόκκινων φρούτων (με επίγευση μήλου, φυσικά), πιάσε ένα ποτήρι Strongbow και γέμισε το 1/3 με πάγο. Στη συνέχεια, πάρε berries (από blueberries μέχρι strawberries και raspberries) και βάλτα μέσα στο ποτήρι.

Ολοκλήρωσε το σερβίρισμά σου με ένα χάρτινο καλαμάκι.

«Πάμε μπαλκόνι;» της λες μόλις βγαίνεις από την κουζίνα με τα Strongbow στα χέρια. Και το ξεστομίζεις την κατάλληλη ώρα, την ώρα της απόλαυσης, της χαλάρωσης, της παρέας, τη στιγμή εκείνη που ο ουρανός παίρνει «φωτιά» και από χρυσαφένιος γίνεται σιγά σιγά κόκκινος, σαν τα χρώματα του μηλίτη σου. #StrongbowYourDay

 

 

 

 

 

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved