Είσαι και εσύ από αυτούς που τρώνε πάντα μετά το ποτό;

Η επιστήμη εξηγεί γιατί επιλέγεις τα βρόμικα από τις καντίνες μετά τη νυχτερινή κραιπάλη..

Κανόνας: μετά το ποτό τρως. Δεν έχει σημασία πόσο έχεις φάει συνολικά μέσα στην ημέρα. Μετά τα «ξίδια» με την παρέα σου στο μπαρ, πηγαίνεις πάντα για φαγητό. Και όχι, δεν πηγαίνεις ποτέ για κάτι soft. Πηγαίνεις πάντα για κάτι που να τραβήξει τα υγρά του στομάχου σωστά; Μία καλή «βρομιά». Σάντουιτς από καντίνα. Μπέργκερ. Χοτ-ντογκ. Σουβλάκια. Γενικά ό,τι μπορείς να βρεις από street food, το «κατεβάζεις» χωρίς δεύτερη κουβέντα.

 

 

Μέχρι τώρα πιστεύαμε πως είμαστε απλά λαίμαργοι. Πως απλά δεν γίνεται να πούμε όχι στο μπιφτέκι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το τσένταρ. Αλλά όχι, υπάρχει εξήγηση και έρχεται κατευθείαν από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.  Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το αλκοόλ -εκτός από όλα τα άλλα που προκαλεί στον οργανισμό- αυξάνει την επιθυμία για όρεξη. Συγκεκριμένα, αυξάνει την επιθυμία στο να αυξηθούν άμεσα οι θερμίδες, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε σε ό,τι πιο παχυντικό βρίσκεται μπροστά μας.

vrwmiko michalakopoulou


Η αύξηση της όρεξης ξεκινά από το γεγονός ότι το αλκοόλ επηρεάζει τον αυτοέλεγχο και την κρίση μας (σ.σ.: το τελευταίο είναι γνωστό και από όσους κάνουν το λάθος να οδηγήσουν μεθυσμένοι). Έτσι λοιπόν είναι πιο εύκολο να «κυλήσουμε» και να προτιμήσουμε πιο ανθυγιεινές τροφές, οι οποίες ακόμη και αν κάνουν τη δουλειά τους στο στομάχι μας, αυξάνουν τα κιλά.

Αυτό ακριβώς που ζητάει δηλαδή ο οργανισμός εκείνη την ώρα. «Τα ευρήματα αυτά τονίζουν τον ρόλο της κατανάλωσης του αλκοόλ ως συμβολή στην αύξηση του σωματικού βάρους και δείχνουν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τον ρόλο της εγκράτειας από αυτό αλλά και από τις τροφές που ακολουθούν», αναφέρει η έρευνα.

 

Σεβαστό και τίμιο κα πολύ καλά κάνατε και μας το λέτε. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν θα σταματήσουμε να τρώμε «βρόμικο» μετά το ποτό… 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved