Γιατί η μπύρα είναι το ιδανικό πότο (και) του καλοκαιριού

Ποιες είναι οι τρεις πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη «καλοκαίρι»; 

Άσε με να υποθέσω. Διακοπές, θάλασσα και μπύρα; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για τους περισσότερους από εμάς, αυτό είναι το «πολλά υποσχόμενο» τρίπτυχο, το οποίο μπορεί πραγματικά να «απογειώσει» ακόμη και ένα κατά τα άλλα αδιάφορο καλοκαίρι. Άλλωστε, κακά τα ψέματα, δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς τα τρία παραπάνω. Μπορεί η κοπέλα σου από Ιούνιο και μετά να «πέφτει» με τα μούτρα στα δήθεν «ψαγμένα» και «τσιμπημένα» mocktail (διατροφή γαρ…), εσένα όμως η εμπειρία σε έχει διδάξει πως καμία άλλη επιλογή δεν είναι πιο legit και δεν μπορεί να συγκριθεί με την ξεχωριστή, ανεπανάληπτη υφή που αφήνει η αγαπημένη σου μπύρα στον ουρανίσκο, ειδικά όταν σερβίρεται σε παγωμένο ποτήρι ενώ εσύ βρίσκεσαι ξαπλωμένος σε κάποια άνετη σεζλόνγκ, ακούγοντας το «πλάφ πλαφ» των κυμάτων και τα αισιόδοξα vibes από τα ηχεία κάποιου απομονωμένου μπιτσόμπαρου. Δεν μπορείς παρά να ανυπομονείς τόσο για αυτή την εμπειρία, που σε έχεις κάνει ήδη εικόνα.

Για να μην αφήσεις λοιπόν κανέναν να σου τη «βγει», παρακάτω έχουμε μαζέψει μερικά καλά και ατράνταχτα επιχειρήματα, τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα πως δεν υπάρχει καλύτερος «συνοδοιπόρος» για το φετινό καλοκαίρι, από την αφιλτράριστη και σταρένια μπύρα ΑΛΦΑ Weiss! Ετοιμάσου να τους… ταπώσεις, με τον πιο έμπειρο τρόπο!

α1

 

Η μπύρα δεν γνωρίζει από διαχωρισμούς

Το αγαπημένο μας αλκοολούχο ποτό, εκτός από το να μας φέρνει μεταξύ μας σε ακόμη πιο στενή επαφή, δεν κάνει γενικότερα κάποιον διαχωρισμό. Που πάει να πει πως, δεν είναι το «ιδιότροπο» ποτό που θα σε ταλαιπωρήσει για το τι θα επιλέξεις να βάλεις στο πιάτο σου. Κάνεις κέφι καλοκαιρινό σκηνικό με καλαμαράκι μετά το μπάνιο; Λαχτάρισες μία ζουμερή μοσχαρίσια; Είσαι για κάτι πιο ελαφρύ και κάπως πιο γκουρμεδιάρικο; Δεν χρειάζεται να «ψαχτείς» πολύ, ούτε να αφήσεις τον σερβιτόρο να στέκεται αγχωμένος και φανερά εκνευρισμένος πάνω από το κεφάλι σου με το τεφτέρι στα χέρια, μέχρι εσύ να αποφασίσεις ή να θυμηθείς τι πάει με τι. Η λέξη «κλειδί» για να «φύγει» η παραγγελία σου και να αποδεσμεύσεις επιτέλους και το παιδί, είναι «ΑΛΦΑ Weiss». Η πρώτη και μοναδική επιλογή όλων των original καλοφαγάδων, οι οποίοι γνωρίζουν πώς θα αναδείξουν καλύτερα και συνεπώς πώς θα απολαύσουν ακόμη περισσότερο τα φρέσκα υλικά της ελληνικής γης! Άσε τους άλλους να ψάχνονται και ετοιμάσου για ένα γευστικό ταξίδι δίχως αύριο!

α2

 

Η «φυσική» δροσιά της μας αναζωογονεί

Το μεσημέρι έδωσε τη θέση του στο απόγευμα, ο υδράργυρος όμως δεν λέει να «χαμηλώσει» με τίποτα. Από το πρωί έχεις προλάβει να πιείς ήδη δύο καφέδες και πλέον ψάχνεις για κάτι πιο «πλούσιο» γευστικά αλλά και δροσιστικό ταυτόχρονα. Αντί να αναστενάζεις κάθιδρος στην ξαπλώστρα με ένα κεφάλι γεμάτο ερωτηματικά, σκεπτόμενος τι θα παραγγείλεις για τη συνέχεια, εμπιστεύσου για μία ακόμη φορά την αγαπημένη σου μπύρα και… τρέξε μέχρι τον πάγκο του beach bar. Το «γεμάτο» σώμα, η ξεχωριστή φρουτώδης γεύση με τον έντονο αρωματικό χαρακτήρα και την ήπια πικράδα, θα σου χαρίσει την ίδια δροσιά με ένα… μακροβούτι! Τα φυσικά συστατικά της, το νερό, η βύνη κριθαριού, σιταριού, ο λυκίσκος, το εκχύλισμά του και η μοναδική μαγιά της σταρένιας ΑΛΦΑ Weiss, θα συνοδεύσουν άψογα το ζουμερό burger ή το club σάντουιτς που θα παραγγείλεις, δίνοντας έναν απίστευτο αέρα coolness και χαλάρωσης στην όλη φάση.

α3

 

Θέλει και αυτή το μεράκι της

Την επόμενη φορά που κάποιος φίλος θα προσπαθεί να σε πείσει να τον ακολουθήσεις στο Χ/Ψ μπαρ, με σκοπό να δοκιμάσεις τα signature cocktail κάποιου διακεκριμένου -και καλά- mixologist, αρκούν μόνο τρεις κινήσεις για να τον κάνεις να χάσει τα λόγια του και του αποδείξεις πως δεν χρειάζονται «ακροβατικά», ούτε χιλιάδες μυρωδικά για να ευχαριστηθείς με την καρδιά σου αυθεντική γεύση. Έτσι κι αλλιώς, η αληθινή… μαγεία, κρύβεται στα απλά πράγματα και ο τρόπος σερβιρίσματος της ΑΛΦΑ Weiss, αυτό το ιδιαίτερο «τελετουργικό», το αποδεικνύει ξεκάθαρα. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα, να είσαι σίγουρος πως δεν θα αργήσεις να ανακηρυχθείς ο bartender της παρέας. Για αρχή, θα κρατήσεις το ποτήρι σε μία γωνία 45 μοιρών, σερβίροντας τα ¾ της μπύρας. Έπειτα, θα περιστρέψεις τη φιάλη (έχοντας πάντα ένα ανάλογο ύφος γευσιγνωσίας) ώστε να αναδευτεί η μαγιά που έχει μείνει. Με γρήγορες κινήσεις, θα αδειάσεις και το υπόλοιπο ¼ που υπάρχει στο μπουκάλι και η μπύρα σου είναι έτοιμη!

Μετά από όλα τα παραπάνω, προετοιμάσου για πολύ δυνατές γευστικές συγκινήσεις φέτος το καλοκαίρι. Να είσαι σίγουρος πως επιλέγοντας την ΑΛΦΑ Weiss, θα «απογειώσεις» με τον πιο δροσιστικό και γευστικό τρόπο την κάθε περίσταση!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved