#WannabeMasterChef: 3 tips για να συνοδεύσεις το… παγωτό σου!

Ποιες είναι οι τρεις πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό σου, όταν ακούς τη λέξη «καλοκαίρι»; 

Άσε να μαντέψω. Θάλασσα, μπύρα και παγωτά; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως, αν λείπει έστω ένα από τα τρία αυτά «συστατικά», το καλοκαίρι είναι σαν να μην ήρθε ποτέ. Σαν να πέρασε και να μην ακούμπησε ένα πράγμα. Έχει βέβαια να κάνει και με το πως έχεις μάθει από μικρός. Από όταν έβγαλες τα μπρατσάκια και έκανες δειλά τα πρώτα σου μακροβούτια, από όταν σχεδόν μπορείς να θυμηθείς τον εαυτό σου, κάθε χρόνο μετράς παραθαλάσσιες εξορμήσεις, παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις και λίγα χρόνια μετά, τενεκεδένια κουτάκια στην πλατεία του χωριού που μεγάλωνες από Ιούνιο σε Αύγουστο, για να γυρίσεις με το πέρας του τελευταίου πίσω στο πατρικό σου. Όλα τα παραπάνω, δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη σου. Ως ενήλικας πλέον, συνεχίζεις να αναζητείς τις ίδιες ανεπανάληπτές και «ξέγνοιαστες» αισθήσεις, που θα «χρωματίσουν» με τον δικό τους τρόπο την πιο «καυτή» περίοδο του χρόνου. Αυτός είναι και ο λόγος που παρακάτω έχουμε καταγράψει τρία tips, τα οποία θα συνοδεύσουν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τα παγωτά σου, πριν προλάβεις να πεις «1, 2 Bake!».

 

«Σαν ηφαίστειο που ξυπνά…»

Τραγουδούσε πίσω στο μακρινό ’90 η Άλκηστης Πρωτοψάλτη και τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως δύο δεκαετίες και κάτι μετέπειτα, αυτή η εικόνα θα γινόταν πραγματικότητα μέσα στον ίδιο μας το φούρνο. Αν δεν με πιστεύεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να παρασκευάσεις, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του, το «εκρηκτικό» 1, 2 Bake! μίγμα για Lava Cake της ΓΙΩΤΗΣ.

Λίγο νερό, λίγο λάδι, δύο αυγά και 16 λεπτά, είναι αρκετά για να «ξυπνήσουν» τον σοκολατένιο… Βεζούβιο, ο οποίος ισορροπεί άψογα με «διάφανες» γεύσεις όπως αυτή του παγωτού βανίλια, προκαλώντας αναπάντεχες εκπλήξεις ακόμη και στους πιο έμπειρους ουρανίσκους. Μη διστάσεις να «παίξεις» λίγο παραπάνω, εμπλουτίζοντας το παγωτό με κάποιο σιρόπι και κάνοντας αυτή τη γευστική εμπειρία ακόμη πιο ξεχωριστή.

22

 

Για παραδοσιακούς τύπους

Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία των πιο παραδοσιακών τύπων, εκείνων που αναζητούν μία «γνώριμη» και «οικεία» επιλογή που είναι κομμένη-ραμμένη στα μέτρα τους, υπάρχει κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Θυμάσαι όλα εκείνα τα Κυριακάτικα καλοκαιρινά απογεύματα, που παρέα με τους γονείς σου τότε, βολτάρατε στα παραλιακά προάστια της πόλης και «κλείνατε» την περαντζάδα σας σε κάποιο από τα κοντινά καφέ χαζεύοντας τη θάλασσα; Αν θυμήθηκες όλα τα παραπάνω, αναπόφευκτα θα ανακάλεσες και τη γεύση από την πληθωρική σοκολατόπιτα να μπλέκεται με το λιωμένο παγωτό στη βάση της γλώσσας σου. Λογικό, ούτε εγώ μπορώ να το ξεχάσω. Το ζήτημα είναι πως πλέον δεν χρειάζεται να σε «τρώνε» οι αποστάσεις και η κίνηση κάνοντας το κέντρο- Βουλιαγμένη, καθώς μπορείς να ετοιμάσεις τον δικό σου home made πειρασμό, επιλέγοντας το εύκολο και γρήγορο 1, 2 Bake! μίγμα για Brownies & Σοκολατόπιτα!

 

33

 

Ακολουθώντας τη συμβουλή μου, να είσαι σίγουρος πως όποια γεύση παγωτού κι αν αποφασίσεις να «κολλήσεις» στο πλάι, το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση θα σε… «απογειώσει»!

 

44

 

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της απλότητας

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι, οι οποίοι δεν ξέρουμε πως, καταφέρνουν να αρκούνται με λιγότερα. Αυτοί που επενδύουν στην απλότητα και κερδίζουν! Που σημαίνει πως, μία «τρυφερή», αφράτη λευκή μπάλα από -επίσης σπιτικό- παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, ένα φρέσκο τραγανό χωνάκι και μία πρόχειρη, βιαστική «περασιά», μία γραμμή από πλούσιο σε γεύση και άρωμα σιρόπι Φράουλας, Βύσσινου, Σοκολάτας ή Καραμέλας, είναι για εκείνους η δροσιστική και κάπως νοσταλγική επιλογή, που τους γυρίζει πίσω στην αυλή ενός οικογενειακού εξοχικού, πίσω στην πρώτη δεκαετία της ζωής τους, τότε που μία μπάλα από το παγωτό που ετοίμασε η γιαγιά το προηγούμενο βράδυ, ήταν το highlight της ημέρας για το οποίο ανυπομονούσαν. Κακά τα ψέματα, μερικά πράγματα είναι όντως αναντικατάστατα.

 

55

 

Αν θες να δώσεις λοιπόν στο καλοκαίρι την αυθόρμητη γεύση που όντως του αξίζει, δημιουργώντας σε ελάχιστο χρόνο, μοναδικούς συνδυασμούς στο πιάτο σου και ξετρελαίνοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς της παρέας, τα 1, 2 Bake! μίγματα της ΓΙΩΤΗΣ, είναι η απαραίτητη προσθήκη που πρέπει να κάνεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Είναι η εύκολη και εξαιρετικά γρήγορα επιλογή, που δεν θα «προδώσει» πως χρειάστηκες μόλις λίγα λεπτά και maximum τρία υλικά για να την ετοιμάσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved