Το Volvo EX30 ψηφίστηκε ως το καλύτερο «μικρό» SUV στον κόσμο

Το EX30 ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Αστικό Αυτοκίνητο για το 2024.

Έπρεπε να το περιμένουμε από το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν η στιγμή που το ΕΧ30 παρουσιάστηκε και επίσημα στο κοινό, αποσπώντας -εκτός από τα καλύτερα λόγια- σημαντικά βραβεία, όπως το The Sun Car of the Year. Λίγους μήνες αργότερα στα βραβεία που παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, το μικρό SUV της Volvo επίσης μία θέση ανάμεσα στα πρώτα τρία αυτοκίνητα στον κόσμο.

 

 

«Η κατάκτηση αυτού του τίτλου μάς δίνει μεγάλη χαρά και επιβεβαιώνει απόλυτα τη φιλόδοξη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση», δηλώνει ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo. «Η ανταπόκριση που δείχνουν οι πελάτες στο EX30 έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τις συνθήκες της αγοράς σήμερα, καθώς ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγοραστών μεταβαίνει στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαι πεπεισμένος ότι το EX30 θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξή μας αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια».

Η μεγαλειότητα του Volvo P1800 δεν είναι μόνο για βασιλιάδες

Το συγκεκριμένο SUV είναι μία ισχυρή προσθήκη στη σειρά των προϊόντων της Volvo, με τον στόχο της εταιρείας να είναι μέχρι το 2030 να διαθέτει στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το EX30 είναι το μικρότερο SUV που έχει παρουσιάσει ποτέ η Volvo και βασίζεται σε μία ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, το EX30 έχει εξελιχθεί με γνώμονα το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του.

 

 

Τέλος προσφέρει αυτονομία οδήγησης έως 476 χλμ. και η μπαταρία του μπορεί να επαναφορτιστεί από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς της σε λίγο περισσότερο από 25 λεπτά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved