Το αμφίβιο κλασικό αμάξι του ’62 ετοιμάζεται να επιστρέψει σε θάλασσα και άσφαλτο

Το Amphicar δεν το έφτιαξε ο Q από τον James Bond και μπορείς και εσύ να αποκτήσεις.

Αν τελικά είχε δόσεις αλήθειας το Επιστροφή στο Μέλλον, τότε θα έπρεπε να έχουμε ήδη ιπτάμενα αυτοκίνητα. Σε αντίθεση, ωστόσο, με αυτήν την λανθασμένη πρόβλεψη, υπάρχει ένα αμάξι που δεν περιορίζεται μόνο στην άσφαλτο αλλά κάνει μια βόλτα και στο νερό.

Αν έχεις σκοπό να βολτάρεις μέχρι την Εύβοια και να γλιτώσεις το ferry boat από Ωρωπό για Ερέτρια, σου βρήκαμε όχημα. Πρόκειται για ένα αμάξι που περιμένει καρτερικά από το 1962, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη ως Amphicar 770 και μέχρι σήμερα ψάχνει τον κατάλληλο οδηγό-καπετάνιο.

 

 

Όπως δηλώνει το όνομά του (Amphibious + Car από το Αμφίβιο και το Αυτοκίνητο), το Amphicar είναι παραγωγής του Γερμανού σχεδιαστή Hans Trippel, ο οποίος ήταν εκείνος που σχεδίασε την πόρτα της original Mercedes-Benz “Gullwing”. Παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν κυκλοφόρησε, βγήκαν στην παραγωγή γύρω στα 4000 κομμάτια μέχρι το 1963 και μερικά συνέχισαν να πουλιούνται μέχρι το 1968.

Όσον αφορά το μοντέλο του 1962 που ετοιμάζεται να βγει σε δημοπρασία στις 25 Ιανουαρίου, έχει τελική ταχύτητα 100 km/h και με όπλο την διπλή του ικανότητα αλλά και τον vintage χαρακτήρα του, είναι έτοιμο να βρει τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

Στις 25 Ιανουαρίου, λοιπόν, στην δημοπρασία RM Sotheby πολλοί θα τσακωθούν για να το αποκτήσουν. Για αυτό και η τιμή του ξεκινάει από τα 90 χιλιάδες δολάρια. Αν τα έχεις, σε προκαλούμε να παλέψεις για πάρτη του. Και αν τελικά το αποκτήσεις, στείλε ένα μέιλ στο Ratpack για να πάμε βόλτα με το νέο σου «σκάφος».

Ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στο παρακάτω άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved