Ο Λώρενς της Αραβίας θα ήταν περήφανος για αυτή τη Brough Superior

Η Rolls-Royce των δύο τροχών μας δείχνει την σπορ πλευρά της με τη Lawrence Dagger.

Από όταν αναβίωσε η μπράντα της πιο ποθητής κι ακριβοθώρητης μοτοσικλέτας, η σύνδεση με τον διασημότερη ιδιοκτήτη της ήταν αναπόφευκτη. Η συνύπαρξη των δύο αυτών θρύλων, δεν σφραγίστηκε μόνο από το τραγικό θάνατο του Λώρενς, αλλά κυρίως μέσα από την υπεραξία που έδωσε ο Λώρενς στη σχέση τους. 

Η Lawrence ήταν το τέταρτο μοντέλο της νέας Brough Superior, μετά από τις SS100, Pendine και Anniversary, και τώρα ήρθε η ώρα μιας σπορ έκδοσης της Lawrence, της Lawrence Dagger. Στη ακροβασία μεταξύ νοσταλγίας και σύγχρονης εμφάνισης που χαρακτηρίζει τη αναγεννημένη φίρμα, η Dagger βάζει και τον παράγοντα της σπορ διάστασης. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Brough Superior  SS100 του Λώρενς, ήταν η πιο γρήγορη μοτοσικλέτα του κόσμου αγγίζοντας τα 160 χαω τελικής πριν από έναν αιώνα περίπου. 

 

 

Για την σπορ αυτή έκδοση, η Dagger είναι εφοδιασμένη με ένα μικρό φέρινγκ γύρω από το φανάρι το οποίο προεκτείνεται νοητά προς το ενναλλακτικό μπροστινό σαν κάλυμμα και ενώνεται με το φτερό του μπροστινού τροχού. Η όλη κατασκευή είναι από ανθρακόνημα και δίνει μια smooth kαι σύγχρονη εμφάνιση που ξεφεύγει από την power cruiser αισθητική και μπαίνει στα χωράφια των street fighter. 

Από ανθρακόνημα είναι και το πίσω φτερό, όπως και το κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη, αλλά και το κάλυμμα του ψυγείου ολοκληρώνοντας τη street fighter προσέγγιση της Dagger. Οι χρυσές ζάντες των 17 ιντσών με τα ελαστικά σε διαστάσεις superbike κάνει την Dagger να ξεφεύγει οριστικά από την cruiser αισθητική και της δίνουν το ασφαλές πάτημα που έχει ανάγκη καθώς πλαγιάζει στις στροφές. Ο δικύλινδρος V κινητήρας των 1000 κυβικών δεν έχει δεχτεί αλλαγές, συνεχίζοντας να δίνει έμφαση στις χαμηλομεσαίες στροφές και με τελική απόδοση 102 ίππων.

 

 

Η Dagger δεν κατέχει μόνο τον τίτλο της πιο σπορ μοτοσικλέτας της γκάμας της Brough Superior, αλλά λειτουργεί και σαν μία πρόγευση για το νέο μεγάλο κεφάλαιο της εταιρείας. Η συνεργασία με την Aston Martin πρόκειται να μπει σε μία νέα τροχιά σύσφιξης σχέσεων. Με δηλωμένη την πρόθεση της Aston Martin να βγάλει στην παραγωγή τη δική της μοτοσικλέτα ΑΜΒ001 Pro, η Brough Superior θα αναλάβει το έργο της εξέλιξης της κορυφαίας σπορ έκδοσης της μοτοσικλέτας αυτής. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved