H DeLorean μόλις γύρισε από το μέλλον

Είναι ηλεκτροκίνητη, έχει gullwing πόρτες και πιάνει ταχύτητες που ίσως και να αρκούν για ένα ταξίδι στον χρόνο.

Η DeLorean δεν είναι ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο με κινηματογραφική καριέρα, αλλά το μοναδικό αυτοκίνητο που είχε αποκλειστικά κινηματογραφική καριέρα. Σε αντίθεση πχ με την Aston Martin DB5 που δεν στηρίχθηκε μόνο στην εικόνα του James Bond για να χτισει τον μύθο της, η τραγική μοίρα της DeLorean την όρισε ως το αυτοκίνητο-χρονομηχανή του Back to the Future. 

 Αυτή τη φορά όμως η DeLorean μοιάζει έτοιμη να κάνει καριέρα και εκτός της μεγάλης οθόνης με ένα διαφορετικό ταξίδι επιστροφής από το μέλλον. Από όσες απόπειρες έχουν γίνει κατά καιρούς για να αναστηθεί το εμβληματικό κουπέ με  την ανοξείδωτη όψη, αυτή μοιάζει η πιο σοβαρή και η πιο πιθανή να κυλήσει μαζικά τις ρόδες της στους δρόμους. 

 

 

Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Stephen Wynne, ο οποίος αγόρασε τα δικαιώματα της DeLorean και έστησε στο Τέξας την επιχείρηση της αναβίωσης. Το αμάξωμα παραπέμπει στην αρχική DeLorean, οι γρίλιες στο πίσω τζάμι και οι πόρτες σε στυλ gullwing, υπογραμμίζουν τη συγγένεια. Όμως η νέα DeLorean δεν είναι ρετρό. Όπως και η πρωτότυπη, έτσι και αυτή έχει σχεδιαστεί από το στούντιο του Giorgetto  Giugiaro με γνώμονα την αεροδυναμική, έτσι η νέα DeLorean κατάφερε να έχει συντελεστή 0.24Cd. Η έλλειψη κινητήρα στο πισω μέρος και ο χώρος που απελευθέρωσε, επίτρεψε στην ομάδα του Giugiaro να σχεδιάσει τη νέα DeLorean ως τετραθέσιο κουπέ, δίνοντας και μια νότα πρακτικότητας στο σύνολο.

H ιπποδύναμη της νέας DeLorean  δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά μέχρι τώρα ξέρουμε ότι η μπαταρία της είναι 110kWh, κάνει το 0-100 σε 3 δεύτερα, έχει αυτονομία που φτάνει τα 480 χλμ και τελική που αγγίζει τα 300 χαω. Νούμερα που σίγουρα δικαιώνουν τα όνειρα της αρχικής DeLorean από το Belfast που δεν κατάφερε ποτέ να πετάξει με τα δικά της φτερά.

 

 

Ενδεικτικό του πόσο σοβαρό είναι το εγχείρημα του Stephen Wynne, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν άρχισε ξαφνικά να ασχολείται με την αναβίωση της DeLorean. Για πάρα πολλά χρόνια έτρεχε το πιο γνωστό συνεργείο ανακατασκευής παλιών DeLorean, όσων υπάρχουν τελοσπάντων, και τις έφερνε στην παλιά τους δόξα. Επίσης είχε πειραματιστεί με το retrofitting ηλεκτροκινητήρων σε ιστορικά αυτοκίνητα πολύ πριν γίνει μόδα, με κλασικές DeLorean που είχαν ηλεκτροκίνηση ήδη από το 2016.

Η επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρικής DeLorean θα γίνει τον προσεχή Αύγουστο στο event του Pebble Beach με περισσότερες πληροφορίες για τιμές, παραγγελίες και έναρξη παραγωγής να αναμένονται. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved