Αυτή η Mercedes είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου

Ξαφνικά η Ferrari 250 GTO δείχνει πολύ φτηνή σε σχέση με αυτή την 300 SLR των 142 εκ. δολαρίων.

Αυτή εδώ δεν είναι μια ακόμα Gullwing, αν και όποτε εμφανίζεται μια τέτοια προς πώληση τα νούμερα που ακούγονται στις δημοπρασίες είναι τουλάχιστον ζαλιστικά. Η 300 SLR είναι η Gullwing των Gullwing και μόνο η σιλουέτα της μοιάζει κάπως με τη μυθική 300 SL. Πρόκειται για μία από τις μόλις δύο 300 SLR Uhlenhaut που έφτιαξε η Mercedes το 1956 για αμιγώς αγωνιστική χρήση. Με το τέλος της αγωνιστικής τους καριέρας αποθηκεύτηκαν στις εγκαταστάσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και από τότε θεωρούνται ως τα δύο πιο ακριβοθώρητα αυτοκίνητα του κόσμου.

 

 

Κανείς δεν περίμενε ότι η Mercedes θα έβγαζε στο σφυρί κάποιο από τα δύο αυτοκίνητα, όμως φαίνεται ότι όλα έχουν μία τιμή και για το μουσείο των Γερμανών μια 300 SLR φτάνει και περισσεύει. Όπως θα περίμενε κάποιος, η όλη διαδικασία έμοιαζε περισσότερο με συνέντευξη για τη θέση του επόμενου CEO της Mercedes, παρά με μια απλή αγοραπωλησία ή δημοπρασία. Ο νέος ιδιοκτήτης της SLR θα έπρεπε να είναι κάποιος εραστής της μάρκας και της ιστορία της και όχι κάποιος που θα έβλεπε μια επενδυτική ευκαιρία εύκολου κέρδους μέσω μιας γρήγορης μεταπώλησης.

H πώληση της 300 SLR είχε έναν χαρακτήρα συνέλευσης μυστικής αδελφότητας. Η Mercedes κάλεσε στο μουσείο της στη Στουτγάρδη μερικούς από τους πιο γνωστούς συλλέκτες αυτοκινήτου στον κόσμο και τους ανακοίνωσε την πραμάτεια που είχε προς εκποίηση. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει ανακοινωθεί, όπως επίσης δεν ανακοινώθηκε επίσημα και η τιμή πώλησης της 300 SLR. Ωστόσο οι φήμες κυκλοφόρησαν γρήγορα και όπως φαίνεται το ασημένιο βέλος δεν έσπασε απλά το ρεκόρ του πιο ακριβού αυτοκινήτου του κόσμου, αλλά το συνέτριψε. 

 

 

Μέχρι πρότινος το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου ήταν η Ferrari 250 GTO με την τελευταία που δημοπρατήθηκε να φτάνει τα 70 εκ. δολάρια. Η SLR κατάφερε να πιάσει κάτι παραπάνω από τα διπλάσια, αναγκάζοντας τον νέο της κάτοχο να ξοδέψει το ποσό των 142 εκ. δολαρίων. Ευχόμαστε να μην περάσει όλη την υπόλοιπη ζωή της σε κάποιο κλειστό γκαράζ ιδιωτικής συλλογής, αλλά να τη δούμε σε κάποιο concours d’elegance για να την ακούσουμε κιόλας.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved