To κότερο του Roberto Cavalli σχεδιάστηκε για τον Batman

Όχι, δεν το πήρε από τα γυρίσματα του Dark Knight, απλά αυτές ήταν οι οδηγίες του στους ναυπηγούς.

Όταν ο Roberto Cavalli πέρασε την πόρτα της εταιρίας yacht Cerri Cantieri Navali, είχε ένα πολύ σύντομο και συνάμα κατατοπιστικό brief απαιτήσεων. Το νέο του κότερο θα έπρεπε να μοιάζει με ένα σκάφος που θα οδηγούσε ο Batman. Ακολούθησε η αναγκαία διευκρίνιση ότι θα πρέπει να μοιάζει με σκάφος του Batman κι όχι του Bruce Wayne. 

 

 

To μήκους 28 μέτρων Freedom μάλλον πέτυχε τον στόχο της σχεδίασής του και κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο σετ του Batman το οποίο θα περιλαμβάνει και μία θαλάσσια καταδιώξη. Οι αψίδες της υπερκατασκευής δίνουν την αίσθηση της δυναμικής κίνησης ακόμα και όταν το σκάφος είναι δεμένο στη μαρίνα. Μια δυναμική η οποία τονίζεται και απο τη διχρωμία με το κυρίως σκαρί να είναι μαύρο μεταλλικό και την υπερκατασκευή ανθρακί. 

 

 

Το εσωτερικό δεν είναι τόσο σκοτεινό όσο η εξωτερικό του όψη και αντί για τον Batman μάλλον είχαν ως κατευθυντήρια γραμμή το αισθητικό στίγμα του διάσημου σχεδιαστή. Οι χρυσές επιφάνειες και η άφθονη χρήση του animal print σε κάθε πιθανή περίπτωση φωνάζουν από μακριά Roberto Cavalli. 

 

 

 

Στους πολυτελείς του χώρους, εκτός από την κύρια σουίτα που προορίζεται για το ζεύγος Cavalli, υπάρχουν χώροι φιλοξενίας για το τριμελές πλήρωμα κι ακόμα τέσσερις φιλοξενούμενους. Το κόστος ναυπήγησης έφτασε τα 20 εκατομμύρια και χρειάστηκαν 14 μήνες εργασιών. Χάρη σε τρεις waterjet κινητήρες της Rolls Royce μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 40 κόμβων ταξιδεύοντας με στυλ και ταχύτητα. Αν το νοικιάσει και για κάνα γύρισμα της επόμενης ταινίας Batman μπορεί να κάνει πιο γρήγορα απόσβεση.    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved