Το Estrella Superyacht μοιάζει πιο απειλητικό κι από τον Darth Vader

H ομοιότητα αυτού του yacht με τα σκάφη των Star Wars είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και αυτό δεν είναι καθόλου κακό.

Η ναυπήγηση σκαφών με τρία κήτη δεν είναι νέα μόδα, από πολεμικά πλοία με stealth χαρακτηριστικά μέχρι ταχεία οχηματαγωγά εκμεταλελλέυονται μια πανάρχαια τεχνική που παρατηρήθηκε πρώτη φορά σε καΐκια ιθαγενών της Ωκεανίας. Αυτή τη φορά όμως, ο Κορεάτης Yeojin Jung ώθησε στα άκρα αυτή την τεχνοτροπία για κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο.

 

 

Το Estrella μοιάζει να κινείται με απίστευτες ταχύτητες για πλεούμενο, ακόμα και σε στατικές φωτογραφίες και αυτό το οφείλει στις διαστημικές του επιρροές. Είναι άγνωστο αν μοιάζει περισσότερο με τα μαχητικά Y-Wing ή με τη βασιλική ναυαρχίδα του Naboo. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αφήνει τους παρατηρητές με το στόμα ανοιχτό.

 

 

Το κεντρικό κήτος πλαισιώνεται από δύο μικρότερα εκατέρωθεν με τα οποία ενώνεται με γέφυρες που μοιάζουν με φτερά. Με αυτό το τέχνασμα «σπάει» ο όγκος που χαρακτηρίζει τα μεγάλα και άχαρα yacht δίνοντας του έναν αέρα κίνησης. Σύμφωνα με τον Jung, οι μεγάλες παράλληλες επιφάνειες και τα μεγάλα ανοίγματα ήταν μια επιρροή από τη σύγχρονη τάση της αρχιτεκτονικής που θέλει μεγάλους αναρτημένους και αιωρούμενους όγκους που ξεκουράζουν το μάτι. 

 

 

Για την ώρα το Estrella είναι σε φάση σχεδιασμού και μάλιστα κέρδισε το χάλκινο βραβείο στον διαγωνισμό Α’ Design Award & Competition. Η συνεχής ζήτηση για μεγαλοπρεπή superyachts που δεν μοιάζουν με κανένα άλλο έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα υποψήφιων αγοραστών και πολύ σύντομα δεν αποκλείεται να περάσει από στάδιο του σχεδίου στη ναυπήγηση. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved