Αυτόματος πωλητής για super cars

Μάλλον δεν λειτουργεί με κέρματα, αλλά τα μυαλά μας πονάνε.

Κατά καιρούς έχουμε γράψει εδώ στο Ratpack για διάφορα super cars cars. Αντιλαμβανόμαστε ωστόσο ότι όσο και αν γεμίζεις μεθοδικά τον κουμπαρά σου, δεν θα καταφέρεις να αγοράσεις ένα (ούτε εμείς προφανώς θα αγοράσουμε).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν. Και αυτούς σκέφτηκε μια εταιρεία από την Σιγκαπούρη, η οποία έστησε τον πρώτο αυτόματο πωλητή για super cars. Στη φωτογραφία μπορεί να φαίνεται ότι πουλάει super cars μινιατούρες –σαν, ας πούμε, αυτή την Porsche 911 911 που έχω στο γραφείο μου, παρκαρισμένη κάτω από την οθόνη του υπολογιστή μου- αλλά, όχι, είναι κανονικά, κανονικότατα super cars.

Η διαδικασία επιλογής είναι απλούστατη και στα βασικά της στάδια είναι ολόιδια με κάθε αγορά που κάνεις από έναν οποιοδήποτε αυτόματο πωλητή, με τη διαφορά ότι δεν θα αγοράσεις κρουασάν γαλοπούλα Στεργίου, αλλά μια Bugatti Chiron.

Ο πελάτης επιλέγει μέσω οθόνης αφής το μοντέλο που επιθυμεί και σε λίγα λεπτά αυτό φθάνει μπροστά του. Φυσικά δεν πέφτει, σε κάποια υποδοχή, αλλά μετακινείται με ασφάλεια μέσω ενός αυτόματου συστήματος που απαρτίζεται από κινούμενες πλατφόρμες.

Να κοίτα τον:

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Autobahn Motοrs, της εταιρείας που διαχειρίζεται τον πωλητή, ο λόγος που προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση είναι απλούστατος: δεν είχαν επαρκή χώρο αποθήκευσης.

«Χρειαζόμασταν χώρο, σε ύψος, για να σταθμεύσουμε τα αυτοκίνητα, αλλά ταυτόχρονα θέλαμε να κατασκευάσουμε κάτι πρωτοποριακό και καινοτόμο».

Και μάλλον τα κατάφερε. Ο 15όροφος αυτόματος πωλητής δεν είναι μόνο ο ψηλότερος του κόσμου, αλλά και ο μεγαλύτερος, αφού διαθέτει περισσότερα από 60 αυτοκίνητα, διαθέσιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ελπίζουμε πως, σε αντίθεση με τους συμβατικούς πωλητές, δεν θα κολλάει. Γιατί τότε μάλλον θα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ταρακουνήσεις ένα ολόκληρο κτήριο για να πάρεις το όχημα της επιλογής σου. Και επίσης, πώς δεν θα λειτουργεί μόνο με κέρματα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved