Έτσι θα έμοιαζε η DeLorean αν γύριζε από το μέλλον

Το 2021 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την παρουσίαση της DMC12, του αυτοκινήτου που μας έμαθε να ταξιδεύουμε στον χρόνο.

Το 1981, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό η DeLorean DMC12 ήταν ήδη ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο και χωρίς την κινηματογραφική του καριέρα. Ο John DeLorean ήταν ήδη ένα όνομα θρύλος στον χώρο της αυτοκίνησης, αφού ήταν υπεύθυνος εξέλιξης για μερικά από τα πιο ποθητά αμερικάνικα αυτοκίνητα και θεσμοθέτησε την κατηγορία των muscle cars με το κτηνώδες Pontiac GTO. Όταν έσπασε τα ασφυκτικά δεσμά των μεγάλων βιομηχανιών και ξεκίνησε τη δική του εταιρεία όλοι περίμεναν με αγωνία πόσο ασυμβίβαστο θα ήταν το αποτέλεσμα.

 

Δυστυχώς για μία σειρά από συναρπαστικούς λόγους που περιλαμβάνουν εμπόριο κοκαΐνης, τον εμφύλιο στη Βόρεια Ιρλανδία και κυρίως το γεγονός ο John DeLorean ήταν καλύτερος μηχανικός παρά επιχειρηματίας το σχέδιο ναυάγησε μετά από μόλις δύο χρόνια παραγωγής. Παρά τους χαμηλούς ρυθμούς παραγωγής, την κακή ποιότητα κατασκευής και το γεγονός ότι δεν ήταν ένα καθόλου γρήγορο αυτοκίνητο η DMC12, τίποτα από όλα αυτά δεν περιόρισαν το χτίσιμο ενός cult τετράτροχου θρύλου.

Έτσι σκέφτηκε και ο Ισπανός σχεδιαστής αυτοκινήτων Ángel Guerra και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ψηφιακό homage σε ένα αυτοκίνητο που τον ώθησε να ασχοληθεί με το σχεδιασμό όταν ήταν ακόμα παιδί. «Μόλις έγινα πατέρας και θα ήθελα να έχει και ο γιος μου μια σύγχρονη DeLorean να τον εμπνέει όπως είχα κι εγώ αυτή του 1981» έγραψε στο blog του ανεβάζοντας τις φωτογραφίες του οχήματος που θα μπορούσε να μας ταξιδέψει back to the future. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved